napadlo mi to, ked sme sa dnes so spoluziakmi rozpravali o viere...vela z nich je pokrstenych avsak sami si prislusnost k urcitej cirkvi nevybrali,vyberali rodicia..ste vy s tou vasou spokojní?
ja nie som pokrstena a nie som ani veriaca...nezaujimajuma tieto temy..no myslim si, ze clovek by sa mal sam rozhodnut, ci chce byt pokrsteny, alebo nie...
moj otec nedal mna ani brata pokrstit uz len koli tomu, ze je to nasa osobna viec, ci sa rozhodneme v nieco verit...
neverim v ziadneho boha....verim vseba a v to, co je okolo mna..nepotrebujem sa prihovarat k podla mna "imaginarnej osobe", ktora mi nema ako pomoct...lebo ako je vseobecne zname...kazdy je tvorcom svojho osudu...
No, ja som pokrsteny evanjelik, ale to je asi tak vsetko. Mam svoju vlastnu zivotnu filozofiu a s nou som spokojny...Podla mna nie je spravne, ked rodicia davaju svoje deti pokrstit, lebo tym stracaju moznost sami sa rozhodnut...Ja ak raz budem mat deti, tak ich pokrstit nedam, jednak nesuhlasim s krestanstvom a jednak sa budu moct slobodne sami rozhodnut...
Ja som pokrstena a som katolicka.Som spokojna s tym ze ma rodicia dali pokrstit ked som bola mala.Sice som nebola pokrstena z vlastnej vole ale som tomu rada.Som rada ze som krestanka a za svoju vieru sa nehambim.A dam pokrstit aj svoje deti.
Martinm - su 3 typy krestanov...krestan, co vlastne ani nie je krestan, lebo je len pokrsteny, dalej uplne normalny krestan a este krestan fanatik. Do ktorej skupiny patris ty?
Podla mna je dnbre o nicom, ak niekto musi niecomu verit z donutenia, lebo fotrovci tak chcu a preto idem na spoved, na birmovku, a ja neviem, na co este. Ja som katolik a viem preco, som s tym maximalne spokojny a nic take, ako tyrania cirkvi nepoznam, pokial clovek nevie, preco by mal niecomu verit a chodi do kostola len z donutenia, tak to stoji za velke H, aj Kristus vyhanal dobytok z chramu a ti ludia, ktorych do kostola nutia chodit, mi pripadaju fakt ako dobytok, ktory ide aj tam, kam nechce, podla mna vobec nie je zle, ak daju rodicia svoje deti pokrstit, ak tomu sami veria, ze to je dobre, ale mnohi daju len tak, lebo si myslia, ze to im nejako pomoze, ale neveria tomu, nevedu ich k viere a potom je to este horsie, clovek uz podvedome tuzi po niecom nadprirodzenom, a ked nema skutocnu vieru, ktora mu dava zmysel zivota, tak potom skusa vselico ine, castokrat aj skodlive a nebezpecne, vid magia a podobne praktiky, heh, kazdy musi mat nieco, co mu pomaha zit, no nie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
moj otec nedal mna ani brata pokrstit uz len koli tomu, ze je to nasa osobna viec, ci sa rozhodneme v nieco verit...
neverim v ziadneho boha....verim vseba a v to, co je okolo mna..nepotrebujem sa prihovarat k podla mna "imaginarnej osobe", ktora mi nema ako pomoct...lebo ako je vseobecne zname...kazdy je tvorcom svojho osudu...
ach ako som to pekne napisala..
mam vsetky tie sviatosti(alebo jak sa tomu nadava) z prinutenia fotrovcov a k takym veciam sa snazim vyhybat..takze tak..
Taktiez nie som pokrsteny a neverim v ziadne nabozenstvo - som pohan (alebo tak nejak sa to tusim oznacuje )
Ťažkosti sveta spočívajú v tom, že hlúpi sú sebavedomí a inteligentní plní pochýb.
(Bertrand Russell, anglický filozof)
Ja som prave zalozil Azelizmus a som s nim velmi spokojny..
Ked sa tu uz spominaju vyroky tak aj ja spomeniem vyrok jedneho vyborneho filozofa a kritika nabozenstiev: BOH JE MRTVY!