Premýšľam nad tým, prečo vlastne slávime meniny. Veď to si vymysleli iba Slováci, Češi a Maďari. Neviem o tom, že by sa inde slávili (ak áno opravte ma) a podľa mňa vznikli iba, aby bol dôvod niečo zapiť. A tak sa dnes dávajú deťom často zahraničné mená.
Ja mam taketo sviatky velmi rada Upeciem kolacik, kupim tomu cloveku nieco mile, urobime si pekny den, ak sa da, pozrieme si nieco alebo dame kavicku.
ak je to niekto z rodiny a som doma, nakreslim maly obrazok s prianim krasnych menin a nachystam ho v noci tak, aby ho rano nasiel, ked sa zobudi alebo ked sa pojde obliekat
vo vsetkych kalendaroch davame so segy na sviatky nasich blizkych srdiecka.
Vlastne ma o par dni meniny moja segy a uz mam pre nu zlaty darcek, este kupim jej oblubene musli a kvietok a uz sa neviem dockat, ci sa jej darcek bude pacit
Neslavim narodeniny ..a ani meniny
Povazujem tieto dni za uplne normalne
A pokial ide o darceky...ovela viac si cennim darceky ,ked su darovane nie vtedy ked sa musia (cize zahrnam do toho aj vianoce a podobne "obdarovacie sviatky" )
mam meniny druhy den po novom roku, takze na oslavu mojich menin aj tak nikto nikdy nemal sil po silvestri ale nejak vyznamne to neberiem. ale potesilo ma, ze tento rok si priatelovi rodicia spomenuli a dali sme si trocha vina aspon vsetci.
Ja dnes meniny neriešim, neslávim ich a málokedy k nim gratulujem, pretože ani neviem, kto ich kedy má. Svoje meniny viem len preto, že mám dosť rozšírené meno a je vtedy sviatok. Podľa mňa to malo význam pred 30-100 rokmi pre roľníkov a poľnohospodárov, a pred globálnym oteplovaním, keď sa ľudia riadili pranostikami a tým, čo je na ktorý ten sviatok čas spraviť na poli, ale dnes už nie. Kúpiť si čokoládu, či sa ísť opiť sa môžem predsa aj len tak. A to dnes tak oblúbené gratulovanie k menínám tým, že človek vypíše na nástenku na Facebooku všetkých svojich priateľov s daným menom, a potom im akože hromadne zagratuluje mi príde neskutočne trápne a otravné...
Neviem, akosi mi to je jedno. Svoje vobec neoslavujem a cudzie si malokedy vsimnem, vacsinou az ked vidim druheho cloveka gratulovat dotycnej osobe tak vtedy dobehnem a zagratulujem a pridam nejaku sladkost alebo take cosi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ak je to niekto z rodiny a som doma, nakreslim maly obrazok s prianim krasnych menin a nachystam ho v noci tak, aby ho rano nasiel, ked sa zobudi alebo ked sa pojde obliekat
vo vsetkych kalendaroch davame so segy na sviatky nasich blizkych srdiecka.
Vlastne ma o par dni meniny moja segy a uz mam pre nu zlaty darcek, este kupim jej oblubene musli a kvietok a uz sa neviem dockat, ci sa jej darcek bude pacit
Povazujem tieto dni za uplne normalne
A pokial ide o darceky...ovela viac si cennim darceky ,ked su darovane nie vtedy ked sa musia (cize zahrnam do toho aj vianoce a podobne "obdarovacie sviatky" )
ja sa volam Eva, takze mam k tomu kus iny postoj
ale meniny ludi, ktorych nemam ohromne rada, ma obtazuju trosku
ale u mojich najblizsich ma tesia a rada im davam darceky a gratulujem a tak