@etelnair prvych patnast rokov mojho zivota som jedavala rybie prsty a potom kapra, lenze toho kapra som nenavidela. Preto by som potrebovala vediet nejaku inu chutnu rybu, pripadne nieco ine k zemiakovemu salatu. kapis?
@smejkap - my máme na výber - vysmážame aj pangasiusa, aj lososa a ešte aj nejaké také filé kocky, to kvôli ocinovi... čo si ja pamätám, kapra sme na Vianoce nemali nikdy
a robievame tiež "dva" šaláty - prvý je klasický zemiakový a druhý je klasický zemiakový plus vajíčko uvarené natvrdo a zamiešané doňho - ten mám oveľa radšej ako iba obyč. zemiakový
a polievku na Štedrý deň nerobievame - až na Druhý sviatok vianočný kapustnicu
ak chceš rybu, tak urob hocijakú, napríklad pangasiusa, lososa, tieto dve ryby odporúčam ak nerobíte kapra kvôli tomu, že rybacinu nemusíte, tieto nemajú takú chuť ako ostatné ryby.
ak máte rybu radi, tak môže byť aj filé, šťuka atd.
Prípadne ak nie ste veriaci, kludne môžete mať aj šunku alebo rezne k šalátu.
POlievku šošovicovú alebo kapustnicu, ak nemusíte polievku, tak ju ani nevar a urob namiesto nej napríklad opekance.
neviem uz generacie sa na vianoce jedava kapusnica,kapor a ine veci a niektory ludia maju na vianoce sosovicovu polievku ako je mi to divne a neviem co si mam otom misliet uznavam ze niekomu nemusi chutit kapor ale aspon tu kapusnicu ved tolke generacie sa uchovala tato tradicia a tato "moderna"generacia ma na vianocnu veceru aj spagety aj gulas nehovorim o tebe smejkap ale som trochu vydeseni kde sa podeli tradicie
my na začiatku jedávame, no, ovocie, oblátky, a také drobnosti, čo sa zvyknú..
potom máme polievku- hríbovú a tiež zemiakový šalát a rybu pangasius (taká mňamky-mňam).. kapra sme ešte asi nemali, by u nás nemal šancu + je tam veeľa kostí a my sme príliš pohodlný na ich vyťahovanie
@matus ono to čo sa jedlo na Vianoce, záviselo aj od regiónu, nie všade sa jedla kapustnica, v niektorých častiach Slovenska sa jedla šošovicová polievka, takže šošovicová polievka je zachovávanie tradícii.
Tie ryby ako losos, pangasius, tie už nie sú, ale polievky, ktoré sa jedli a aj ako sa pripravovali sa líšia. Takisto aj napríklad niekde sa jedia a jedli aj opekance, niekde vôbec.
@matus123 no tak dnes veľmi ľudia tradície nedodržujú, to je jasné.
osobne ani ja si na ne veľmi nepotrpím a ako som už aj písala, viem, že mnoho ľudí ich tiež nedodržiava, len som reagovala na tú polievku, že tá polievka je na istých miestach tradičná.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
alebo hocico co chces
...lebo pytat sa inych co jedia na vianoce a spravit to iste je debilina
ale ked uz fakt chces, zereme vifonku a hrianky...a ked su to uz vianoce tak s medom a orechami -.-
jedavame kapra, ale mamka robi aj vysmazaneho + salat, ale aj peceneho + salat ( pre mna )
drzim palce
Chleba s cesnakom, kapustnica, klobása+chleba, zemiakový šalát+bravčová krkovička, zemiakový šalát+rezne, neaké ovocie a hotovo
takto prebieha štedrá večera u nás
a aj tak pri mojej výške 187 cm vážim neuveriteľných 60kg...
(síce to je možno fetom) ale to nejdeme rozoberaťť
to kôli mne x)
Som extrémne šikovný chlapec, dokážem nájsť a pridusiť sa rybacou kosťou aj pri konzumácií rybieho filé
Tak preto u nás len klobásy a rezne
Polievka je rybacia, pravideľne babka varí - z vývaru rybej hlavy :/
a oplátky s cesnakom a medom nesmú chýbať !
a robievame tiež "dva" šaláty - prvý je klasický zemiakový a druhý je klasický zemiakový plus vajíčko uvarené natvrdo a zamiešané doňho - ten mám oveľa radšej ako iba obyč. zemiakový
a polievku na Štedrý deň nerobievame - až na Druhý sviatok vianočný kapustnicu
prajem veľa šťastia
ak máte rybu radi, tak môže byť aj filé, šťuka atd.
Prípadne ak nie ste veriaci, kludne môžete mať aj šunku alebo rezne k šalátu.
POlievku šošovicovú alebo kapustnicu, ak nemusíte polievku, tak ju ani nevar a urob namiesto nej napríklad opekance.
potom máme polievku- hríbovú a tiež zemiakový šalát a rybu pangasius (taká mňamky-mňam).. kapra sme ešte asi nemali, by u nás nemal šancu + je tam veeľa kostí a my sme príliš pohodlný na ich vyťahovanie
aa to je asi tak všetko
dúfam, že sa ti večera podarí a že bude chutiť
a specialne dakujem @mirkova za perfektny vylepsovak salatu
Tie ryby ako losos, pangasius, tie už nie sú, ale polievky, ktoré sa jedli a aj ako sa pripravovali sa líšia. Takisto aj napríklad niekde sa jedia a jedli aj opekance, niekde vôbec.
osobne ani ja si na ne veľmi nepotrpím a ako som už aj písala, viem, že mnoho ľudí ich tiež nedodržiava, len som reagovala na tú polievku, že tá polievka je na istých miestach tradičná.