Čosi myslíte o tomto autorovi?? Podľa mňa najlepší autor hororov a napínavých kníh. Naposledy som čítala Cintorín zvieratiek. Fakt super kniha. Teraz čítam Prekliatie Salemu a zatial sa mi to veľmi páči.
King je jeden z mojich absolútne najobľúbenejších autorov vôbec, jeho knihy väčšina mladých, takisto ako aj starších pozná hlavne z televízie, sú to väčšinou mimoriadne úspešné horory či thrillery, ešte sa tu nespomenula napríklad Pavučina snov (Dreamcatcher), hoci to spracovanie do filmu sa knihe rozhodne nevyrovnalo. Ďalej to bola aj kultová, tuším aj cenami ocenená Carrie, spred mnohých rokov... Podľa mňa je absolútnou urážkou to, že tohto autora nazývajú za tvorcu tej tzv. "brakovej" alebo menejcennej literatúry iba preto, že píše žáner hororu, pretože sa úžasne vyzná do ľudskej psychiky a jeho knihy majú niekedy aj naozaj hlboký zmysel a nútia človeka rozmýšľať... proste King je absolútna špička pre mňa
je to jednoducho fantastický autor ked ho raz zacnem citat tak si to proste uzivam az do konca (aj so strachom).. vacsinu jeho knih mam len v anglictine ale stoji to zato
ze je to moj najoblubenejsi autor si o nom myslim seria Temna veza bola najlepsie co som kedy citala a samozrejme aj milion osemsto inych jeho knih je super, za vsetky spomeniem misery, to, pytel kosti, dlouhy pochod, running man a mohla by som pokracovat donekonecna
no čo by som povedala na neho asi? že je to žijúci kult...skladám klobúk, obdivujem ho, hoci jeho žáner nečítam, prečítala som len Mangeľ (poviedka)...éra Kinga ma ešte len čaká a viem, že sa mám na čo tešiť
Z poviedok ma asi najviac nadchol ten spomínaný Mangeľ (minule som našla na internete zmienku o filmovom spracovaní, tak by som bola vcelku zvedavá ako sa to dá sfilmovať O_o )
A z kníh mám najlepšie spomienky na Pytel kostí (čím nechcem ostatné knihy znevažovať, al z neznámych príčin mi táto kniha utkvela v pamäti najviac...
A Temnú vežu mám momentálne rozčítanú...
Ale jeho knihy vrelo doporučujem (dokonca občas aj filmy, spracovanie niektorých sa náhodou vcelku podarilo... Také Tajomné okno s Johnym Deppom sa pozeralo celkom dobre )
ja som sa ku Kingovi dostala cez knihu: Geraldova hra.. z nej som uplne hotova..a potom som citala Carrie a ostatne len do polovicky, lebo nemam vobec cas ale videla som vela sfilmovanych knih-aj ked viem, ze kniha je len kniha..ale snazim sa setrit sa
ja nechápem ako ho ludia nemožu mať radi!! JE TO GENIALNY AUTOR!!!!!! a každý kto ho nečíta prichádza o velmi veľ... filmy, ktoré vdaka nemu vznikli..nič proti nima le knihy su omnoho strašidelnejšie!! čítaš až do koca so zatajeným dychom dufajuc, že je to skutočne len kniha!!
KING je majster kníh, pri ktorých ľudia prestávajú dýchať. kam sa na jeho knihy hrabe väčšina filmov...Je to, ako bolo spomínané už v predchádzajúcich komentároch, úžasný autor, majster práce s ľudskou psychikou a človek s bezhraničnou fantáziou....
Zatiaľ som čítala iba Řbitov zvířátek a môj názor je, jednoznačný - excelentný autor!!! Dúfam, že čoskoro ulovím ďalšiu knihu od neho,...napríklad Prekliatie Salemu...
citala som Podpalacka a potom este Dievca, ktore malo rado Toma Gordona... a boli to uzasne knihy, fakt, napinave a vystihol psychiku veelmi uzasne... si planujem pozicat z kniznice dalsie...
Nečítal som toho od neho veľa, ale práve v tomto období som nahryzol jeho zbierku noviel ŠTYRI ROČNÉ OBDOBIA... Zbierka obsahuje štyri novely (tri boli aj sfilmované) a to: RITA HAYWORTH A VYKÚPENIE Z VAZNICE SHAWSHANK, NADANÝ ŽIAK, TELO a DÝCHACIA METÓDA... Teraz práve lúskam TELO a už teraz môžem odporúčať (hlavne ultra-mrazivého NADANÉHO ŽIAKA!)
Od Kinga som ešte inak prečítal DLHÝ POCHOD, poviedku 1408 a JAZDU NA STRELE... jeho štýl sa mi páči, snáď si nájdem čas aj na ostatného jeho diela...
nedokážem pochopiť, kde ten chlap bere také nápady na príbehy..
okrem toho mi neni tiež velmi jasný povod jeho nehoráznej schopnosti vžiť sa do kohosi, nevtieravo a nevyumelkovano spísať jeho pocity a absolútne prirodzene opísať jeho konanie..
najviac na mňa zapôsobila poviedka Cestný vírus mieri ne sever, román Mŕtva zóna, páčila sa mi úprimnost odkrývajúca psychopatickú špinu navonok vzorného chalaniska a fakt, že neospravedlnuje Ameriku a jej spôsoby (Nadaný žiak), Liseyn príbeh.. ty kokso, to posledné bolo nehorázne dobré. Po prvých stránkach som mala pocit, že to bude dáka hovaď, ale kd sa dej rozvinul.. Jedného dna si aj ja dpestujem fantáziu na takej úrovni.. alebo aspoň z osminky takú vysokú..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
a soundtrack k filmu Pet Cemetary bol hmm, od Ramones
a milujem kinga....najoblubenejsia je jednoznacne Carrie s tou som zacinala, a je to velmi , pre mna zamyslenia hodna kniha.....
každopadne king je proste klasik
A z kníh mám najlepšie spomienky na Pytel kostí (čím nechcem ostatné knihy znevažovať, al z neznámych príčin mi táto kniha utkvela v pamäti najviac...
A Temnú vežu mám momentálne rozčítanú...
Ale jeho knihy vrelo doporučujem (dokonca občas aj filmy, spracovanie niektorých sa náhodou vcelku podarilo... Také Tajomné okno s Johnym Deppom sa pozeralo celkom dobre )
je to genius
Zatiaľ som čítala iba Řbitov zvířátek a môj názor je, jednoznačný - excelentný autor!!! Dúfam, že čoskoro ulovím ďalšiu knihu od neho,...napríklad Prekliatie Salemu...
P.S. # 0 Vlcica1989 ponáhľaj sa s čítaním.....
Od Kinga som ešte inak prečítal DLHÝ POCHOD, poviedku 1408 a JAZDU NA STRELE... jeho štýl sa mi páči, snáď si nájdem čas aj na ostatného jeho diela...
okrem toho mi neni tiež velmi jasný povod jeho nehoráznej schopnosti vžiť sa do kohosi, nevtieravo a nevyumelkovano spísať jeho pocity a absolútne prirodzene opísať jeho konanie..
najviac na mňa zapôsobila poviedka Cestný vírus mieri ne sever, román Mŕtva zóna, páčila sa mi úprimnost odkrývajúca psychopatickú špinu navonok vzorného chalaniska a fakt, že neospravedlnuje Ameriku a jej spôsoby (Nadaný žiak), Liseyn príbeh.. ty kokso, to posledné bolo nehorázne dobré. Po prvých stránkach som mala pocit, že to bude dáka hovaď, ale kd sa dej rozvinul.. Jedného dna si aj ja dpestujem fantáziu na takej úrovni.. alebo aspoň z osminky takú vysokú..