Takže, učiteľka sa nás už pýta na stredné školy a ja ešte niesom rozhodnutá. Určite chcem ísť na výšku na právnicku fakultu , ale stopercentne nechcem ísť na gymnázium poraďte mi... je nejaká právnicka stredná škola ?
Lebo mne aj tak každý hovorí ž
@sapphirizing prosím ťa, kedy som povedala že gympeľ nezvládnem ? len som povedala, že naňho nechcem ísť
na gymnázium som sa rozhodla ísť v piatom ročníku , že pôjdem na 8 ročné gymnázium.. skúšky som urobila a zobrali ma lenže som tam nešla, lebo ma niektorý ľudia zastrašili , že je to ťažké..a tak som ostala na normálnej škole.... a teraz idem na strednú...no a neviem akú Sš si vybrať ...
@amyfromwonderland lenze gymko je najlepsia volba, lebo tam mas dejepis, nos, ktore su na prijimackach na pravo, tiez zaklady geo sa troska hodia a ziadna pravnicka stredna alebo nieco na ten sposob neexistuje. preto je lepsie ist na gymko. keby si mala nejaku odveci strednu cele tri roky a potom posledny by si sa mala ucit veci uplne nove, zhanat materialy, tak by si asi moc neocenila, ze sa ani nemas odkial poriadne ucit, cojaviem na obchodnej ani nie su take predmety asi, neviem...proste gympel ti je najlepsie zvladnut...a potom na pravo. to je klasika a ziadna idealnejsia novinka v skolstve neexistuje pre teba si myslim.
si si istá, že vieš, čo štúdium práva obnáša a ako to funguje?
tiež ma také veci bavili v tvojom veku a úplne som žrala celú tú atmosféru, ale potom som sa na to pozrela z pragmatického hľadiska a aj keď ma vzali na karlovu univerzitu do prahy, tak právo neštudujem...
ak ťa nebaví nič okrem práva, tak hold smola, ale strednú spraviť musíš. a myslím, že práve na gymnáziu máš náuku o spoločnosti, teda predmet, ktorý sa venuje aj právu, a v prípade že si ho zvolíš za profilový, budeš ho mávať častejšie. neviem, či na umeleckej škole, alebo na obchodnej veľa práva zažiješ. a ak si potom uprostred strednej uvedomíš, že to právo nie je až také super, ako si si myselela, a vyštuduješ strednú zo zameraním, ktoré nebudeš chcieť, tak potom sa budeš trápiť so skúškami atď...
gympel absolúte nie je ťažká škola, máš tam z každého rožku trošku a potom sa môžeš špecializovať a prirpavovať na prijímačky na vš. neviem, či by si okrem gymplu našla niečo, čo by bolo pre teba vhodnejšie.
a ak chceš uspokojiť svoju túžbu po práve, choĎ si požičať v knižnici trestný zákon ako ja keď som mala 13 a čítaj si
Takže všetci radíte gympeľ lenže ja som práve teraz našla volajakú strednú súkromnú právnicku školu v poprade študuje tam niekto ? školné je dosť vysoké ale vraj je ta škola dobrá, síce náročnejšia lenže otec vyhlasuje, že on mi to zaplatí , ale budem sa musieť poriadne učiť šak čo, školné len 700 eur
no pokiaľ chceš ísť neskôr na právnickú tak je len 1 rozumná voľba a to gymnázium bohužiaľ. ono dnes žiadna stredná škola nie je ťažká. dnes aj z najprestížnejších gymnázii v SR sú braky. pamätám sa, čo som študoval na jednom z najprestížnejších gymnázii v SR ako hovorili istí ľudia, že aké to bude ťažké. pre mňa to ťažké nebolo, lebo som si dal cieľ, že nemusia byť samé ani vyznamenanie, že postačí mi priemer na vysvedčení aj 2,0 každý polrok. tiež každý hovoril že aká je ťažká matura. prd ťažká hlúpa formalita. z matury som mal samé dvojky až na AJ, z kt.som mal trojku a to som sa na ňu vôbec neučil na maturitu, lebo som sa pripravoval len na prijímačky, ktoré mali byť pár týždňov po maturite.
rýchlo pochopíš že stredná nikoho v budúcnosti zaujímať nebude... je len na tebe aby ťa tam naučili predmety ktoré budeš študovať niekde na vysokej lebo čo sa v mladosti naučíš... nerob si ilúzie že keď zmaturuješ na samé tak o teba niekto zakopne... dnes už zmaturuje každý (a nemusí to byť zákonite blb) nelám si hlavu hlavne si to štúdium ešte užívaj a až príde vysoká potom rieš... do 4 rokov tvoje ciele môžu nabrať úplne iný smer
@amyfromwonderland aj ja si myslim, ze gymnazium je najlepsia volba. nemusi to byt ziadne bilingvalne ani inak zamerane, staci ti obycajne gymnazium, akych su desiatky v kazdom meste ta stredna pravnicka moze byt dobra, ale mozno by bolo lepsie tie peniaze investovat do KVALITNEHO doucovania. tie sa zvycajne robia pocas maturitnych rocnikov a mozu velmi vyrazne ovplyvnit to, ci sa na pravnicku VS dostanes alebo nie. sukromne skoly zvycajnie nie su take dobre a kvalitne, ako si ludia myslia, tak aby si to potom nelutovala
choď na hotelovku a potom na právnicku tak keď sa ti nechce učiť, tak choď za pás. A myslím si, že jazyky je ti aj tak treba, keď budeš na práve, angličtinu určite a latinčinu aspoň základy...
pod na našu škou, máme odbor ekonomicko-právne služby a poradenstvo - máš tam matiku, ekonomiku, právo, tiež 2 jazyky (druhý mš na výber z 5 jazykov) a mnoho dalsích podobných tomu a pripraví ťa to na vysku ale aj na prax (vyučujú tam externe právnici)
@amyfromwonderland v záujme tvojej budúcnosti dúfam, že si to právo ešte rozmyslíš gymnázium vôbec nie je ťažké, dostane sa tam dnes aj najväčší odpad.
Choď na gymnázium. Je obrovská pravdepodobnosť, že svoje rozhodnutie o tom, čo chceš študovať zmeníš počas štúdia - v tom prípade nebudeš nič ľutovať, ak budeš na gymnáziu. Ak si predstavuješ, že študovať právo je taká zábava ako to vyzerá v amerických filmoch a seriáloch, rýchlo sa tejto ilúzie zbav, kým máš čas. Prípadne si dopraj viac času na rozmyslenie.
Viem, že čo som napísala ťa možno ešte viac zatne a budeš sa práva držať ako kliešť, ale porozmýšľaj o tom. Čo ťa k právu vlastne ťahá už v takom skorom veku?
a odkiaľ si? ak bývaš niekde blízko Popradu, tak potom Tatranská akadémia ale to je súkromka, no... ale máš tam odbor právo, ekonomika a podnikanie spolu, tak budeš mať rovno vedomosti z troch oblastí... a to sa ti zíde a navyše tam kladú veľký dôraz na výučbu cudzích jazykov, takže ak je to tvoja silná stránka, je to pre teba veľké plus
@amyfromwonderland ,
jooj...presne tú školu som myslela...tatranská akadémia v PP,ponám dosť ľudí z nej , sú tam ekonomické a právnické odbory....len je súkromná....a gymnázium je prakticky zdarma, je tam dejepis a nos...tak ako chceš
@amyfromwonderland strašne často sa tam striedajú učitelia, za rok by si mala možno aj troch rôznych preto, že majú ...ehm ehm... riaditeľku, a celkovo sa za 4 roky dokopy nič tí ľudia nenaučili a ešte mu aj taký blbý starý notebook dali Ja by som tam určite nešla
@amyfromwonderland teda neviem, ako to je na práve, lebo môj brat bol na tej informatickej "časti", ale myslím, že by mohli dať aj vám notebooky, keď už toľko platíte
Chodím na gympel, chodila som aj na bilingvál ale z osobných dôvodov som odišla. Ak chceš ísť na právo myslím že žiadna iná možnosť ako gympel nie je.Možno ešte nejaká sociálno pedagická ale tam je to dosť neisté.
Takže jednoznačne gympel,A to že ti hovoria že je to ťažké??Ja som sa takých rečí napočúvala a ak ti to páli gympel vôbec nie je ťažký.Ja som za dva roky ani raz neoľutovala že som sa na to dala.
@maciatko0985 vyzerá dobre .. lenže mne matika nejde a je na nej tá ekonomika :/ ... nie , niesom z Popradu..som až z Prešova ale tu v Prešove študovať nechcem :3 hh.. radšej budem na intráku než s mojimi ftorovcmi a bratom pod jednou strechou sa učiť atď mám možnosť študovať inde- beriem hahah
ja teraz riešim rovnakú dilemu lebo ja by som chcela študovať chémiu (biochémiu), ale neviem či je lepší bilingválne gymnázium alebo chémia vo site, ale myslím že na právo je najlepší gympel
ono aspon to gymnázium zvládneš ako to že si písala o tej v poprade že ja náročnejšia, tak to určite nezvládneš viac a gympl, je asi najvhodnejšie riešenie
gympel v tomto prípade..alebo potom máš možnosť ešte pegečku.. a ak si nedáš učiteľstvo pre mš..ale sociálno-výchovného tak máš sociálno právnu ochranu, právnu náuku+ máš základy z etiky,politologie, estetiky, filozofie, ekonomie, ekonomiky no a klasika matika,slovina,jazyky, geografia,dejepis, biologia a tak.. aspoň my to tak máme.. v Prešove..neviem ako iné pegečky, či majú tento odbor
ked niekto povie idem na právo, bojím sa minule 11 ročne dievčatko že by išla na právo fakt sa obávam ked niekto povie právo, je odvaha už len len znie hroziv
@drobec186 tak to je pravda... ale vlastne, túto tému už viac neotváram pretože už som si zvolila školu idem na blingválne gymko nakoniec ... aj s kamoškou :3 skúšky sú v Marci.... a popravde, biflím sa na ne každý deň snáď to zvládnem :3
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
na gymnázium som sa rozhodla ísť v piatom ročníku , že pôjdem na 8 ročné gymnázium.. skúšky som urobila a zobrali ma lenže som tam nešla, lebo ma niektorý ľudia zastrašili , že je to ťažké..a tak som ostala na normálnej škole.... a teraz idem na strednú...no a neviem akú Sš si vybrať ...
Ale zase, ak chces ist na pravo dakam do Sladkovicova, tak chod kam ti srdce raci :letim:
tiež ma také veci bavili v tvojom veku a úplne som žrala celú tú atmosféru, ale potom som sa na to pozrela z pragmatického hľadiska a aj keď ma vzali na karlovu univerzitu do prahy, tak právo neštudujem...
ak ťa nebaví nič okrem práva, tak hold smola, ale strednú spraviť musíš. a myslím, že práve na gymnáziu máš náuku o spoločnosti, teda predmet, ktorý sa venuje aj právu, a v prípade že si ho zvolíš za profilový, budeš ho mávať častejšie. neviem, či na umeleckej škole, alebo na obchodnej veľa práva zažiješ. a ak si potom uprostred strednej uvedomíš, že to právo nie je až také super, ako si si myselela, a vyštuduješ strednú zo zameraním, ktoré nebudeš chcieť, tak potom sa budeš trápiť so skúškami atď...
gympel absolúte nie je ťažká škola, máš tam z každého rožku trošku a potom sa môžeš špecializovať a prirpavovať na prijímačky na vš. neviem, či by si okrem gymplu našla niečo, čo by bolo pre teba vhodnejšie.
a ak chceš uspokojiť svoju túžbu po práve, choĎ si požičať v knižnici trestný zákon ako ja keď som mala 13 a čítaj si
Ale inak nie je to náhodou SSOS-TA? Lebo ak hej, tak tam chodil môj brat a sú to vyhodené peniaze...
inak.. choď na gymnázium. to dá rozum, že keď chcem ísť na právo tak pôjdem na gympel. nerozumiem čo riešiš.
Viem, že čo som napísala ťa možno ešte viac zatne a budeš sa práva držať ako kliešť, ale porozmýšľaj o tom. Čo ťa k právu vlastne ťahá už v takom skorom veku?
jooj...presne tú školu som myslela...tatranská akadémia v PP,ponám dosť ľudí z nej , sú tam ekonomické a právnické odbory....len je súkromná....a gymnázium je prakticky zdarma, je tam dejepis a nos...tak ako chceš
Takže jednoznačne gympel,A to že ti hovoria že je to ťažké??Ja som sa takých rečí napočúvala a ak ti to páli gympel vôbec nie je ťažký.Ja som za dva roky ani raz neoľutovala že som sa na to dala.