Teraz idem do 9. triedy. Pomaly začínam s úplnou vážnosťou uvažovať nad strednými školami. No nejak neviem. Oslovila ma ale stredná zdravotnícka škola odbor- farmaceutický laborant. O týchto študentov je vraj dosť veľký záujem a majú aj slušné uplatnenie.
Ťažko povedať, čo bude, keď ty doštuduješ, o ktoré povolanie bude záujem , len viem, že väčšina ľudí, čo sa nepodostávali na medinu tak idú na farmáciu
ono, ťažké to je ako pre koho, podľa toho ako si zvyknutá učiť, resp. či ti stačí prečítať alebo sa drtiť, ale nie je to nič, čo by sa nedalo zvládnuť.. a to uplatnenie no, všetci trvdia aké to je fajn a všetko, ale z mojej triedy nie je nikto v lekárni (ak nerátam jednu čo chodí 2 roky brigádovať a dostala sa myslím cez známosť), keďže to je jedno veľké otrasné hnusné "rodinkárstvo" alebo všade žiadajú prax, ale nikde ju nezískaš, lebo bez nej ťa nikto nechce ..ale inak das ist gut
@saskia988 no,ja idem na farmaciu do prváku ale uz na vysoku...a je to super odbor,fakt ked vystudujes farmaceutickeho laboranta,tak mozes vydavat lieky len bez predpisu,na predpis nie. Na tvojom mieste by som pouzoval ist najprv na gympel a potom na farmaciu,kedze na gymply mas silnejsiu chemiu. ak budes mat vysoku,mozes vyrabat lieky + vydavat aj s PREDPISOM. a uplatnenie...hm,ktovie co bude o pet rokov,zatial to vyzera slusne,ale urcite je vecsi zaujem o vysokoskolakov. A urcite nie je pravda, ako hovori @marek2031 , že na farmáciu idu tí,čo ich nevzali na medicínu,kedze na farmaciu mas 3000 inych otazok,ako na medicínu mozno niekde v cesku to tak je...
no kedze chces robit s farmaciou a podobne tak chod jednoznacne na zdravotnicku skolu. pocas nej mozno mierne zmenis nazor a ta to "odveje" k niecomu co suvisi sice s farmaceutikou ale neni to priamo laborant. uvazuj dopredu a neurob chybu ze pojdes na gymnazium ked uz chces daco s chemiou tak to mas super priamo zdravotnicku skolu a ked ju skoncis a nebudes chcet ist na vysoku tak budes to mat predsa ovela lepsie pri hladani roboty nez ked pojdes na gymnazium to skoncis a nebudes vedet nic prakticke
mám bývalé spolužiačky zo základnej ktoré na to šli, škola je to veľmi náročná, ale v niektorých oblastiach vedia dokonca viac ako vysokoškolskí farmaceuti, teraz už skončili a zamestnali sa v lekárňach a majú sa fajn aj keď jedna mi vravela, že trh je plný a niektoré nemajú miesto; stále aj tak môžeš ísť na vysokú školu študovať farmáciu avšak hovorili, že im strhávali body na príjimačkach keďže sú o dosť vpredu pred normálnymi študentami, ktorí idú na farmáciu z gympľa
Keď pojdeš na strednú na farmaciu je dosť možné že ťa na výšku nepríjmu pretože študenti z gympla spravia lepšie prímačky- oni sú pripravovaný tak všeobecne a zdravotná je skôr zameraná na prax
Som len ôsmačka no tiež už uvažujem o škole. A taktiež o farmácii a hovorím si to isté, že kam ísť či na strednú či na gymko. Predsa ak ma nepríjmu na VŠ tak z gymka mám velké....Ale bavila som sa, resp. moja mama, s jednou dekánkou z VŠ farmaceutickej a tá vravela, že ak farmácia tak jedine z gymka, pretože zo stredných škôl tam veľa ľudí nespravilo prijímačky. A moja triedna mi tiež radí gymko. Hej, všímam si tento príspevok trošku neskôr ale nevadí No neviem kam pôjdem. Ty si sa už rozhodla od tej doby čo si to písala či ešte stále máš dilemu ?
@saskia988 Ahojte, veľmi pekne Vás prosím o vyplnenie krátkeho dotazníka, ktorý sa týka mojej bakalárskej práci. Téma sa týka študentov končiacich ročníkov na strednej škole. Za ochotu vopred ďakujem survio.com/survey/d/S1N3C7N6P8W3I6H6O
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ked toto vyštudujem, chcela by som pracovať v lekárni a tak.. (samozrejme uvažujem aj o vš)