Čo myslíte rozhodujem sa nad strednou školou a neviem čo mám spraviť. Chcela by som ísť na masmediálna komunikáciu do Bratislavy ale všetci v mojom okolí hovoria aby som skôr išla na gympel a potom na vš na masmediálnu
Podla mna vsetci v tvojom okoli maju pravdu. S gymplom budes mat neskor ovela sirsie moznosti a urcite uz na gympli mozes ziskavat skusenosti s masmedialnou komunikaciou, ak budes vyhladavat prilezitosti.
ak je to masmedialna v raci tak som o nej pocula naozaj velmi dobre recenzie, ze je velmi zrovnatelna dokonca aj s vysokou masmedialnou neviem to uplne objektivne zhodnotit. ale ja som za odborne skoly. vzdy sa da pocas prveho roku/po prvom roku prestupit
celkovo sa rozhodovať kam chceš isť v 14 rokoch, keď sa človek ešte len hľadá vo všetkých smeroch mi príde ako maximálna blbosť... poznám veľa ľudí, čo majú nejakú školu, ale drvivá väčšina z nich robí úplne niečo iné...ako tu hovoria ostatní, choď na gympel, behom tých 4 rokov ťa možno chytí niečo iné a budeš múdrejšia v zmýšlaní... ja som si v 14 rokoch tiež vybral úplnu blbosť a teraz to aj s časti ľutujem, že som nešiel na niečo iné, čo by som si vybral teraz
Na tvojom mieste idem na strednu masmedialnu do BA. Ked ta bavi masmedialna komunikacia, zbytocne budes travit 4 roky na gymply ucenim sa predmetov, ktore ta nebavia a ked ho skoncis budes len dalsi clovek so vseobecnym vzdelanim... navyse z tej strednej odbornej skoly mozes ist na VS uplne bez problemov (a to na akukolvek).. Cize ak aj zistis, ze ta mas.komunikacia nebavi, mozes ist na uplne inu VS a studovat nieco ine a budes mat aspon dve odborne vzdelania....
Mne je luto ze som takto nerozmyslala davnejsie a isla na gympel namiesto napriklad obchodnej akademie...
@Pubertslatinocelny@1 gympel je podla mna dost narocny na to, aby sa popri nom clovek este venoval samostudiu na temu, ktora sa na gymply prebera uplne okrajovo. Jasne najdu sa ludia, ktori maju kapacitu na samostudium popri normalnom studiu na gymnaziu,, ale nie je to nieco bezne ...
Nehovoriac o tom, ze dostat sa na VS masmedialnu je asi tak "narocne" ze kludne by si tam mohla ist aj z hotelovky napr.... Nechapem na co ti radia gympel - ten by som volila skor pri odboroch ako medicina, pravo, zubarina, fyzika a podobne...
@lenkaska1 nemyslel som samostudium, skôr praktické skúsenosti nejaké relevantné (školský rozhlas trebárs alebo súťaže).
Nemyslím si, že z odbornej školy sa ľahko dostaneš na akúkoľvek vysokú školu. Niektoré odbory by vyžadovali ohromné samostudium
Na odborných školách sa proste poriadne neučí, iba nejaké triviality z daného zamerania, čo ti bude nakoniec na nič. Gymnázium ti dá najviac (berúc do úvahy aj tú možnosť, že o pár rokov sa možno naozaj budeš chcieť uberať iným smerom ako teraz).
@pubertslatinocelny ani na tie prakticke skusenosti nie je velmi cas
ano niektore odbory hej, ale prakticky na vsetko z filozofickych, ekonomickych marketingovych a neviem akych smerov sa da uplne v pohode dostat zo SOS.. Cize v podstate pokial nema vyslovene zaujem o nejaku biochemiu alebo zubarinu by to nemal byt problem.
Bol som na gympli, bol to horor z mnohých dôvodov, bol som blbý celkom vo viacerých predmetoch, a celý čas mi vyčítali, že "nič nerobím", že neviem čo všetko, ako skončím na ulici, lebo som dostával zlé známky. Neviete si predstaviť to obdobie, fakt nie. Xkrát som povedal, že mal som ísť na nejakú odbornú školu, teda učňovku, hocijakú, tam by som mal omnoho lepšie známky, naučil by som sa, resp. vyučil v odbore a hneď v 19-20 by som išiel robiť. Zarábal, mohol si kadečo kúpiť, začať šetriť na bývanie, prípadne ak sa prenesiem do sveta kde ja nie som ja, tak aj zakladať rodinu. Čo 3-5 rokov po škole, nejaké peniaze sú, práca je a máme to. ... Takto... buď budeš best of the best vo svojom odbore a zoberú ťa, prípadne budeš vedieť parádne jazyk k tomu a zoberú ťa do zahraničia, alebo pôjdeš robiť to čo by si robil aj po obyčajnej strednej. Akurát budú vedieť že nie si taký kk7, tak možno ak sa dostaneš na slušný flek do slušnej spoločnosti(ľudskej) sa k tebe budú aj inak správať ako bežne. Ale uvedomíš si, že si premrhal koľko,... 5 rokov ? či viac? ... A stále to počúvať, tie reakcie ostatných. No to je môj názor.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Chod na gympel.
Za rok mozno budes chciet nieco uplne ine.
Mne je luto ze som takto nerozmyslala davnejsie a isla na gympel namiesto napriklad obchodnej akademie...
Nemyslím si, že z odbornej školy sa ľahko dostaneš na akúkoľvek vysokú školu. Niektoré odbory by vyžadovali ohromné samostudium
ano niektore odbory hej, ale prakticky na vsetko z filozofickych, ekonomickych marketingovych a neviem akych smerov sa da uplne v pohode dostat zo SOS.. Cize v podstate pokial nema vyslovene zaujem o nejaku biochemiu alebo zubarinu by to nemal byt problem.