Ahojte, viem že je to tu x krát rozoberané, ale teraz ste tu poväčšine dospelý ľudia, takže by ste mi asi vedeli pomôcť. Som v 9. ročníku zš a neviem sa rozhodnúť na akú sš ísť. Aký je najperspektívnejší odbor na sš, na akú školu ísť?
Najlepšou voľbou je gymnázium, pretože tie všelijaké odbory odborných škôl, ktoré ako také síce sú perspektívne či dobre znejúce, sú vyučované len v tej najelementárnejšej rovine, teda nevyužiteľné na trhu práce.
@Koichi Niezeby som sa cudovala, ze pointu si celkom prehliadol. Nie, z odbornej uplatnenie nemas, pretoze ta tam nic nenaucia na realne vyuzitelnej urovni, iba nejake primitivne zaklady daneho odboru. Su to skoly pre hlupakov, ktorym sa nechce ucit.
@aeria no a práve s tým nesúhlasím. Študoval som elektrotechnickú strednú a keby nejdem na vysokú tak môžem vykonávať to povolanie. a neučili sme sa tam len základy.
@aeria good point. Ale tak ako píšem, šiel som na vysokú kde som študoval informatiku, čo teda aj teraz robím Ale keby po strednej začnem robiť elektrotechnika tak by som to robiť vedel. Chcel by som ale vidieť človeka, ktorý by robil toho elektrotechnika z gymplu.
@aeria nemáš pravdu. S odbornou alebo priemyselnou školou sa dokážeš uplatniť v odbore okamžite, narozdiel od gymnázia. Práve v tom je problém gymnázií, učia zo všetkého niečo, ale nič poriadne. Takže ak človek aspoň trochu vie, čo chce, tak nech nestráca čas na gymnáziu s predmetmi, ktoré mu budú na nič a neodsúdi sa na štúdium na vysokej škole, pretože z gymnázia mu iná možnosť neostane.
Ak si tak motivovaný, tak choď fakt na to gymnázium najlepšie bilingválne naučíš sa jazyk poriadne a pripraví ťa to na všemožné prijímačky na vysoké školy
je pravda, že na odbornej sa naučíš viac do odboru, ale sám nevieš čo chceš poriadne robiť a tak by si si ľahko mohol vybrať zle a potom po pár rokoch zistť že ajaj, aj tak v tomto robiť nebudeš... a aj keby ťa to už hneď bavilo, taaak stále sa môžeš "praktickým veciam" naučiť aj popri škole resp. na vysokej škole ale keď pôjdeš na si vymyslím tú elektrotechnickú a zistíš, že chceš byť hrozne lekárom... tak bude ťažké doberať 4-ročnú gymnaziálnu chémiu a biológiu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
je pravda, že na odbornej sa naučíš viac do odboru, ale sám nevieš čo chceš poriadne robiť a tak by si si ľahko mohol vybrať zle a potom po pár rokoch zistť že ajaj, aj tak v tomto robiť nebudeš... a aj keby ťa to už hneď bavilo, taaak stále sa môžeš "praktickým veciam" naučiť aj popri škole resp. na vysokej škole ale keď pôjdeš na si vymyslím tú elektrotechnickú a zistíš, že chceš byť hrozne lekárom... tak bude ťažké doberať 4-ročnú gymnaziálnu chémiu a biológiu...