Ahoj! V septembri som osmačka a už rozmýšlam čo by som išla študovať.Zaujíma ma pschologia ľudí,kreslenie,právo.Čo podla vás by som mohla ísť študovať? Myslíte si že by bolo divné študovať psychologiu? Myslíte si že by som sa kreslením uživila? Alebo by s
ešte máš celú osmičku na rozmýšľanie, ale ja teda by som šla asi na tú psychológiu, lebo právo je vraj dosť napiču a ak ťa baví kreslenie a máš talent, tak si privyrábaj, ale rozhodne kreslenie by ťa asi neuživilo
O ostatné... rob, čo ťa baví viac. Ale aj právo aj psychológia sú pomerne len o rapotaní poučiek a o kvante teórií. Aj zo psychológie a aj z práva sa veľa ľudí po vysokej nevie uplatniť.
ja som mala v tom case presne rovnake predstavy.. studujem teraz nieco uplne ine a ani to ma az tak nenaplna a rozmyslam, ze skusim aj nejaky iny smer este..o rok mozno o dva..
tym chcem povedat, ze je pravdepodobne, ze si to s najvacsou pravdepodobnostou este vsetko uplne inak premyslis, ale pokial takto rozmyslas, tak chod urcite na gympel, nie odbornu skolu.. a ak mas talent na jazyky tak nejaky bilingvalny..
Teraz je v kurze informatika takže ak ťa aspoň trocha bavia počítače, tak by som si vybral matematicko-informatickú školu alebo aplikovanú informatiku alebo pedagogickú predmety informatika + niečo (najlepšie matematika alebo geografia).
aj na prave aj na psychologii je uz ludi ako nasranych ... a kreslenim je tazko sa uzivit ... ja som tiez rozmyslala nad kreslenim a psychologiou ale vzdala som to
ani jedno. chod na gympel a tam si to premyslis. psychologiu aj kreslenie maj ako konicek, pravo znie najslubnejsie, ale i pravnikov je vela, priliz vela. na gympli budes mat viac casu an rozmyslanie a mozno sa napokon rozhodnes pre nieco uplne ine.
@gabika81 Aj mňa to v osminke chytalo takto trošku a máš pravdu, právnikov je moc a väčšina končí tak, že papierujú v kancelárii celý deň a keď je taká kreatívna, že kreslenie a tak, by ju to možno potom ani nebavilo.. ale inak, podľa mňa to je zbytočné ti ešte teraz radiť, v tvojom prípade by som išla na gymnázium a tam sa ešte nájdeš budeš mať ešte viac času na rozmýšlanie
@rheia ak je taká kreatívna, tak ju tá práca bude držať pri živote.. kreativita sa nedá naučiť, kreativitu musíš mať v sebe... Myslím, že to nemôže omrzieť...
@petushiq18 + holka - ak už gymnázium, tak si vyber také, kde si ešte nemusíš vyberať v 1. ročníku semináre (resp. maturitné predmety). Snáď kým tam pôjdeš to už nebude povinné, pre všetky gymnáziá... Toď moje rady...
chodím na umeleckú, to je taký iný svet, aspoň tá naša, ale nejako rozmýšlam, prečo, prečo som sem šla, a čo teraz, čo ďalej, čo budem robiť...ale z gympla sa dostaneš všade, teda myslím, ak budeš dobrá v tom, niečom potom
@adeline13 ty co si sak nasa skola je vyborna aj ked je aka je to vieme obe ale urcite ze sme viac ako gympel... pre boha ska studujeme remesla... nase remesla...a tatiez sa dostanes na hocijaku strednu len musis chciet........ ale co gympel.... co mas z gympla ked nejdes na vysku?? nic......
Mňa tiež bavila už na základke psychologia. V knižnici som si požičiavala knihy z psycho a najviac ma pobavilo, ked som sa mala s tých istých potom učiť na prímačky na výšku
V podstate je jedno kam pôjdeš na strednú (vyber si niečo, čo ťa ale bude baviť).. potom môžeš ísť ktorýmkoľvek smerom.. ja som mala tiež strednú a výšku úplne iný smer.. a dovtedy sa rozhodneš..
rob to, co ta bavi. akokolvek tazko sa bude dat uplatnit. uplatnis sa jedine vtedy, ak ta to bude bavit. vzdy su "ti najlepsi" a "ti ziadani", ktori vytrcaju z radu. preco nie ty?
@gothicarny ja som to myslela tak, že sa bojím, že keď odídem tak proste, no ja sa s týmto neuživím ani nič, teda, myslím...a vieš, že to tam mám rada...ale, hovorí sa, že na výšku umeleckú zoberú radšej ľudí z gympla ako z umeleckej, nie sú ovplyvnený nikým, toho sa bojím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
O ostatné... rob, čo ťa baví viac. Ale aj právo aj psychológia sú pomerne len o rapotaní poučiek a o kvante teórií. Aj zo psychológie a aj z práva sa veľa ľudí po vysokej nevie uplatniť.
tym chcem povedat, ze je pravdepodobne, ze si to s najvacsou pravdepodobnostou este vsetko uplne inak premyslis, ale pokial takto rozmyslas, tak chod urcite na gympel, nie odbornu skolu.. a ak mas talent na jazyky tak nejaky bilingvalny..
Chod na taku školu čo ta bude baviť.
Ale tiež ma udivuje, že takú siedmačku, ôsmačku baví právo či psychológia Thumbs up!
@petushiq18 + holka - ak už gymnázium, tak si vyber také, kde si ešte nemusíš vyberať v 1. ročníku semináre (resp. maturitné predmety). Snáď kým tam pôjdeš to už nebude povinné, pre všetky gymnáziá... Toď moje rady...
V podstate je jedno kam pôjdeš na strednú (vyber si niečo, čo ťa ale bude baviť).. potom môžeš ísť ktorýmkoľvek smerom.. ja som mala tiež strednú a výšku úplne iný smer.. a dovtedy sa rozhodneš..