Ahojte stala sa mi dnes cez obed taká vec že cely den sa cítim pomerne dobre a zrazu ked obedujem na mna z nicoho nic pride taký pocit stresu ale nie obycajneho stresu myslim tym doslova paniku. V tom momentne som zrazu dostal panicky strach a stres jak
ja tiez obcas pri niektorych myslienkach chytim paniku a ani neviem preco... proste sa tak zostresujem neviem, ci to je daka diagnoza, v poslednej dobe sa mi to zacalo stavat castejsie, ale to bude asi tym, ze si robim vodicak a tie jazdy su pre mna dost psychicky vycerpavajuce...
@tvojasanca Dik za diagnozu podla priznakov by to fakt sedelo , seroxat a neurol su lieky s kopa neziaducimi priznakmi a neda sa to vyriesit aj neak inak než liekmi ?
@stalingrad1000 lieky úzkostné stavy nevyliečia.. je to bez nich ale ťažký boj ale dá sato prekonať
stáva sa ti to často? môžem ti poradiť, ak chceš mi napíš správu
urcite to nie je jedina alternativa. a uz vobec by som neurcovala diagnozu cez internet.
pokial sa vyluci telesna pricina /napr. nejake ochorenie srdca/, tak lieky mozu pomoct, ale klucova je podla mna psychoterapia. tam sa clovek uci, ako sa v tychto stavoch spravat, ako im predchadzat, pripadne moze prist na to, co ich sposobuje.
@olii To by ale psychológ/psychiater nemal dovoliť aby sa stalo. Minimálne čo sa týka liekov na predpis, len ti predpísať lieky a ďalej to neriešiť. Aj keď, no jo to by som bol veľmi veľký optimista keby poviem, že sa to nestáva.
Pravda, chrúmať len tak lieky je dobré akurát na dorazenie sa ešte viac .
@peculiar daj si do googlu panicka porucha, je to fakt tazka uzkostna porucha s extremne silnymi a neprijemnymi priznakmi-clovek si mysli ze zomrie, odpadne, zosalie atd..
seroxat a neurol je klasika s ktorou sa zacne, seroxat je na to najucinnejsie antidepresivum a neurol na par tyzdnov kym zacne seroxat sa dava na akutne ukludnenie ako benzodiazepin, na neurol je vsak velka zavislost preto sa berie max mesiac, potom sa prestava brat alebo len obcasne, pricom by mal zacat ucinok seroxatu
panickou poruchou trpi okolo 1 az 2 percenta ludi.. cize jeden so 70 ludi dajme tomu, vyvolava ju obrovska casto aj roky-dlhotrvajuca masivna uzkost..
@tvojasanca prave som si predstavila situaciu, ako ku mne prichadza pacient a ja si otvaram google a hladam tam, co mu je. istotne by som tym v nom vzbudila doveru.
hlavne tieto laicke internetove interpretacie su fakt chutovecka. vzivote si toho cloveka nevidel, hlavne ze tu rozdavas plne priehrstia zbytocnych rad.
@peculiar ty si možno predstavíš hľadanie na googli...ale ja som niečo podobné videl robiť pediatričku, keď som prišiel s angínou a ešte sa ma opýtala, že čo so mnou,
@tvojasanca myslim ze v ramci prirodneho vyberu by bolo idealne, ak by ludia ako ty k samoliecbe vyuzivali vyhradne informacie, ktore si najdu na internete.
je tu totiz sanca, ze ich zivot by skoncil skor, nez by sa stihli rozmnozit, co by v niektorych pripadoch mozno nebolo na zahodenie.
@peculiar a ked uz tak rad googlis, prestuduj si toto, mozno ti to rozsiri obzor v tom, co vsetko moze sposobovat zachvaty paniky /okrem samotnej panickej poruchy, ktora by mala byt diagnozou per exclusionem/:
@lelinna jasne ze ano.. @peculiar sa tu hra na neviem co pritom opakujem podla priznakov ide o panicku poruchu a pisal som aka je liecba, take mlada pani fakt neviem o co vam ide ale ste dost mimo
@tvojasanca viem že na birdzi je bežné že každý pokladá každého za debila ktorý kecá do niečoho o čom sa nevyzná a vo väčšine prípadov je to v poriadku lebo má pravdu, každopádne mohlo by ťa zaujímať že @peculiar je psychiatrička z povolania, čo sa ti snažila naznačiť aj @fixa .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
proste stavy .D
chod za psychiatrom on ti da seroxat a neurol a budes sa mat ovela lepsie
stáva sa ti to často? môžem ti poradiť, ak chceš mi napíš správu
urcite to nie je jedina alternativa. a uz vobec by som neurcovala diagnozu cez internet.
pokial sa vyluci telesna pricina /napr. nejake ochorenie srdca/, tak lieky mozu pomoct, ale klucova je podla mna psychoterapia. tam sa clovek uci, ako sa v tychto stavoch spravat, ako im predchadzat, pripadne moze prist na to, co ich sposobuje.
Pravda, chrúmať len tak lieky je dobré akurát na dorazenie sa ešte viac .
seroxat a neurol je klasika s ktorou sa zacne, seroxat je na to najucinnejsie antidepresivum a neurol na par tyzdnov kym zacne seroxat sa dava na akutne ukludnenie ako benzodiazepin, na neurol je vsak velka zavislost preto sa berie max mesiac, potom sa prestava brat alebo len obcasne, pricom by mal zacat ucinok seroxatu
panickou poruchou trpi okolo 1 az 2 percenta ludi.. cize jeden so 70 ludi dajme tomu, vyvolava ju obrovska casto aj roky-dlhotrvajuca masivna uzkost..
hlavne tieto laicke internetove interpretacie su fakt chutovecka. vzivote si toho cloveka nevidel, hlavne ze tu rozdavas plne priehrstia zbytocnych rad.
cakam, kedy si ludia konecne zacnu sami operovat slepaky a prestanu v sluzbe otravovat na chirurgickych ambulanicach
Ešte jednu príhodu mám, ale no... nebudem
je tu totiz sanca, ze ich zivot by skoncil skor, nez by sa stihli rozmnozit, co by v niektorych pripadoch mozno nebolo na zahodenie.
» emedicine.medscape.com/article/287913-...