podla mna by si to mal skusit, ja som mala cele styri roky na strednej trojky z matematiky mala som same doucovania ,v poslednom rocniku na strednej na gympli mi hrozila dokonca 4 z matiky a aj tak som si dala prihlasku na STU stavebnu teraz som tam uz 3 roky a z matiky 1, matiky 2 som mala z obidvoch A-cka, nenechaj sa odradit vobec to nie je take tazke ak zamakas urcite nebudes mat problemy
povinne pre vsetky odbory su matematika, fyzika, anorg/org/analyt/fyzikalna chemia
chemicke inzinierstvo, je hlavne o numerickej matematike (riesenie nelinearnych a diferencialny rovnic, "fitovanie" udajou), termodynamike, chemickej kinetike, prestup tepla a latky
priprav sa na vymenniky tepla, reaktory, cerpadla, destilacne kolony...
Tak sa priprav na neskutočne ťažkú fyziku...matika sa celkom dá...200 strán z mikrobiológie je normálka....je to fakt dosť ťažká škola...jediná, ktorá drží STU poriadne meno.... dosť ludí odtial hned odíde, le skúsiť môžeš
@laiska Aj mikrobiológia? Ale dobre no...také predmety mám aj na strednej(síce ma to moc nebaví) takže viem asi o čom je reč...
Hej to, že stamaď ide veľa ľudí ihned preč už som počul viac krát(aj od dekana), ale skúsiť to chcem....v ničom inom nevidím budúcnosť...už len v práci, žiadna iná vysoká škola ma nezaujala...
@zamidari O tomto už ako tak nejakú šajnu mám...diferenciálne rovnice zahusťovania roztokov a podobné základné veci...kinetiku dokonca robíme aj na praxi(a tú fakticky nemám rád ), termochémia a termodynamika len teoreticky...tepelné kapacity atd.
Len tá fyzika by mi robila problém, tú som mal dokopy asi 5 rokov na základke(no a čo sa tam také môžem naučiť? ako sa zapája žiarovka do obvodu, alebo kde si má sadnuť človek s m=50kg daleko od hojdačky...? )
@dali12 nie su, ale v 3tom rocniku maju vsetky (mozno uz nie vsetky) odbory predmet "Chemicke inzinierstvo" kde sa toto zrychlika spomenie, ale to by mal byt clovek uz natolko schopny aby mu to nerobilo problemi
@normane ta klasicka "fyzika pre vsetkych" je opakovanie zo strednej skoly od klasickej mechaniky cez elektromagnetizmus az po kvantovu, to co je tam tazke je ze sa nestaci nabiflit uz len integralne tvary zakonov ale na skuske budes musiet vediet odvodit diferencialne rovnice vysvetlit pripadne aj nacrtnut
"ako sa zapája žiarovka do obvodu, alebo kde si má sadnuť človek s m=50kg daleko od hojdačky...? "
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Teraz na STU som aj tak musel makať jak fretka aby som prešiel semester... takže
Ak ti matika veľmi nejde,otoč sa na päte...
(to som dnes videla na 9gagu a strasne sa mi to pacilo
ale ja mam rada kebaby c:
a kebaby sú na obchodnej minimálne 3, čiže sa tam môžme niekedy zastaviť c:
v skratke
povinne pre vsetky odbory su matematika, fyzika, anorg/org/analyt/fyzikalna chemia
chemicke inzinierstvo, je hlavne o numerickej matematike (riesenie nelinearnych a diferencialny rovnic, "fitovanie" udajou), termodynamike, chemickej kinetike, prestup tepla a latky
priprav sa na vymenniky tepla, reaktory, cerpadla, destilacne kolony...
Tak sa priprav na neskutočne ťažkú fyziku...matika sa celkom dá...200 strán z mikrobiológie je normálka....je to fakt dosť ťažká škola...jediná, ktorá drží STU poriadne meno.... dosť ludí odtial hned odíde, le skúsiť môžeš
Hej to, že stamaď ide veľa ľudí ihned preč už som počul viac krát(aj od dekana), ale skúsiť to chcem....v ničom inom nevidím budúcnosť...už len v práci, žiadna iná vysoká škola ma nezaujala...
Len tá fyzika by mi robila problém, tú som mal dokopy asi 5 rokov na základke(no a čo sa tam také môžem naučiť? ako sa zapája žiarovka do obvodu, alebo kde si má sadnuť človek s m=50kg daleko od hojdačky...? )
@normane ta klasicka "fyzika pre vsetkych" je opakovanie zo strednej skoly od klasickej mechaniky cez elektromagnetizmus az po kvantovu, to co je tam tazke je ze sa nestaci nabiflit uz len integralne tvary zakonov ale na skuske budes musiet vediet odvodit diferencialne rovnice vysvetlit pripadne aj nacrtnut
"ako sa zapája žiarovka do obvodu, alebo kde si má sadnuť človek s m=50kg daleko od hojdačky...? "
aj taketo nieco