@austin1991 Myslím, že pre študenta absolútne zbytočné . Na účte pravdepodobne nebude mať milióny, skôr potrebuje, aby mala banka dostupné bankomaty...
@1topsecret Mám SLSP, platím za vedenie tuším 0,30€ za mesiac, takže ročne to vychádza na 3,60€, čo nie je veľa a nepotreboval som ani žiadne potvrdenia o návšteve školy ani nič, akurát zákonného zástupcu, ak ešte nemáš 18... A v poplatkoch sa popravde nejako nevyznám, takže ani netuším, koľko si banka účtuje za vklady a výbery...
@1topsecret mBank, nemajú síce študentský, ale to čo všetci propagujú ako extra výhody študentského (ak si správne pamätám, že nízke až nulové poplatky za vedenie hlavne), majú ako bežnú súčasť štandardného, internet banking samozrejmosťou automaticky, proste jediná nevýhoda ich účtov je že nemajú vlastné bankomaty, čo sa ale snažia kompenzovať tým že prvé tri výbery v mesiaci odkiaľkoľvek máš zdarma, a platbu kartou zdarma vždy. Plus ešte im chýba možnosť platieb prevodom mimo EU, ale to časom budú mať, a potom ich od toho aby boli univerzálne najlepšou bankou delí len tá absencia vlastných bankomatov.
@marek2031 Ale nehovor ja mám v UB a nemám do 26 rokov žiadne poplatky vyťahovať môžem koľko chcem jediný poplatok čo som za 3 roky mal bol za zavedenie internet benkingu .... A v každom župnom meste máš bankomaty. A milióny tam nemá asi nikto A ja mám týždenný obrat 100 € a mám aj sporiaci účet a preto som radšej v UB ako v nejakej slovenskej či VUB, ČSOB alebo niekde kde mi za každý pohyb niečo započítajú duplom za nekonečné vyberanie z bankomatu ...
@austin1991 Ale hovorím . Jednoducho študent (ale aj "obyčajný" človek) potrebuje mať čo najviac bankomatov po ruke, alebo potom podobne ako tu spomínali ostatní - mBank, kde máš vlastne bezhotovostný styk a za platbu kartou nič neplatíš , avšak ešte stále je na Slovensku dosť obchodov, ktoré berú len hotovosť (ach)... Ja mám ten účet skôr na sporenie, keďže bývam u rodičov (ešte), ale keď pôjdem na výšku, tak to už bude iné , takže momentálne ma ten účet vyjde za rok ako jedna krabička cigariet
mám ČSOB - študentský účet (je tuším do 26 rokov) a neplatím za nič (ani vedenie, ani výbery, ani platby kartou) platí sa len za výbery z cudzích bankomatov ale tých svojich majú dosť, takže...
@midnight keď vravíš ,že prvé tri výbery v mesiaci sú zdarma tak tá absencia bankomatov absolútne nevadí, pretože nemyslím si ,že ja osobne budem vyberať peniaze viac ako tri krát mesačne
mám slovenskú a v pohode, doteraz som od založenia, čo je cca polrok platila za vedenie 30centov a od septembra to mám ako vysokoškolák zadarmo na základe potvrdenia od školy
ja mám Unicredit čo má málokto ...aj preto tam mám že naši tam majú účet ..a takisto do 26 rokov výbery z bankomatu zdrama, účet zdarma, interent banking tiež..ale aj tatra je dobrá
bonus: žiadosť o založenie účtu dávaš cez internet, zmluvu ti donesie kuriér na náklady banky, podpíšeš, a rovno si ju vezme so sebou a odnesie im ju späť, karta a prihlasovacie údaje do IB ti prídu poštou (prišli mi do týždňa), a od toho momentu si vieš absolútne všetko vybaviť cez IB, vrátane založenia ďalších účtov, vydania novej karty, všetky veci ti chodia poštou prípadne kuriérom, proste ešte ani raz za tých 5 rokov čo som u nich sa mi nestalo že by som kvôli čomukoľvek musel chodiť kamkoľvek k nim, akurát raz som im musel volať na infolinku kvôli tomu že som stratil údaje do IB, a neviem či je to pravidlom, ale operátor bol dosť retardovaný, skoro som mu nerozumel a vec ktorá mala trvať max. 5 minút trvala desať-pätnásť. každopádne aj infolinku majú zadara, takže viacmenej ich problém.
Ja mám nejaký študentský v Slovenskej, už od strednej a som spokojná, platím tuším len 30 centov mesačne, čo ma naozaj nezabije. viem ale, že tuším aj vúb má nejaký študentský, kde sa neplatí nič, ak tam každý rok prinesieš potvrdenie o návšteve školy
@midnight Tam máš 3 výbery zdarma jedine vtedy, ak máš požadovaný obrat na účte, ak je obrat na úcte 199,99€ a menej, tak máš len jeden výber zadarmo a ostatné sú spoplatnené sumou 1,20€ (ale stále sa to oplatí) - takto by to malo byť, teda aspoň podľa ich cenníku na nete...
@tikalok - určite nie, keď už tak @marek2031 má pravdu (vďaka za opravu), každopádne... hm, neviem, nikdy som sa o to príliš nestaral a napriek tomu sa mi nikdy nestalo, že by som mal zadara len jeden, možno som rozhadzovačný?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
@1topsecret Mám SLSP, platím za vedenie tuším 0,30€ za mesiac, takže ročne to vychádza na 3,60€, čo nie je veľa a nepotreboval som ani žiadne potvrdenia o návšteve školy ani nič, akurát zákonného zástupcu, ak ešte nemáš 18... A v poplatkoch sa popravde nejako nevyznám, takže ani netuším, koľko si banka účtuje za vklady a výbery...
neplatim nic. iba ako bolo spomenute za vyber z cudzieho bankomatu.
mam embosovane obe kreditky a tiez som nic nepriplacala a tak.
nemozem sa stazovat.
ale sporitelnu by som si nedavala
ďakujem za typ
a nemáš za čo.
bonus: žiadosť o založenie účtu dávaš cez internet, zmluvu ti donesie kuriér na náklady banky, podpíšeš, a rovno si ju vezme so sebou a odnesie im ju späť, karta a prihlasovacie údaje do IB ti prídu poštou (prišli mi do týždňa), a od toho momentu si vieš absolútne všetko vybaviť cez IB, vrátane založenia ďalších účtov, vydania novej karty, všetky veci ti chodia poštou prípadne kuriérom, proste ešte ani raz za tých 5 rokov čo som u nich sa mi nestalo že by som kvôli čomukoľvek musel chodiť kamkoľvek k nim, akurát raz som im musel volať na infolinku kvôli tomu že som stratil údaje do IB, a neviem či je to pravidlom, ale operátor bol dosť retardovaný, skoro som mu nerozumel a vec ktorá mala trvať max. 5 minút trvala desať-pätnásť. každopádne aj infolinku majú zadara, takže viacmenej ich problém.
( @1topsecret opravili ma, dôležitá info )
0-199,99 - 1 výber zdarma
200-399,99 - 2 výbery zdarma
400 a viac - 3 výbery zdarma