Zdravím , teraz tom v treťom ročníku Gympla , a chcem sa opýtať , z ktorých kníh sa učiť , ak sa chcem zdokonaľovať a preberať aj to čo sa na strednej neberie.
V škole máme na BIO tie malé šesť dielne učebnice.
na medicínu ako kde.. na SR potrebuješ len testovnice, tie sa uč, keď do Čiech tak si pozri aké knihy odporúčajú a tie si zožeň..
a veterina takisto sú testovnice si vieš kúpiť v skriptárni na UVLF .. teda ak chceš ísť do KE
ako napísala @2 - na Slovensku ti postačia testovnice, do Česka doporučujem sa v chémii zamerať na organiku a biochémiu - čo najviac a najlepšie chápať Krebsov cyklus, glykolýzu, pyruvát - laktát reakcie a podobné veci, triviálne naázvy kyselín atď. to naozaj TREBA ovládať a pomôže ti to aj v štúdiu
z biológie by som sa v ČR zamerala hlavne na genetiku a človeka, ostatné moc neriešia.
takisto máš v ČR aj prijímačky z fyziky, tej sa treba dosť povenovať, bývajú tam chytáky a okrem nejakej astrofyziky som v prijímačkách mala myslím otázku na každú oblasť.
rovnako máš aj v Česku testovnice - na 1.LF, 2.LF sú potrebné, do Brna alebo 3.LF, Hradec či Plzeň zase odporúčam kuknúť minuloročné testy
No podla mna si kludne stiahni niekde na nete anglicke ucebnice a prechadzaj si to. Myslim, ze na uloz.to by si mohol najst aj nejake ceske prelozene, ale to neviem naisto. Maju vacsinou 1000+ stran, ale to je preto, ze je tam vsetko vysvetlene ako pre debila (co je super samozrejme)
Mne sa pacili nasledovne:
Molecular biology of the cell (Alberts)
General chemistry (Atkins)
Biochemistry (Voet & Voet je super, ale trochu vela detailov, pripadne ta od Lehningera je fajn)
Tieto ti nepomozu priamo s prijimackami na medicinu, ale casu mas dost a podla mna je to zmysluplnejsie ako sa len drtit take tie zozbierane otazky (co je dobre robit tiez, ale nie v izolacii). Ked mas o tom trochu lepsi prehlad, tak sa nemusis spoliehat na dokonalu mnemonicku pamat, ale vies si odvodit odpovede. (a vies, co znamenaju aspon niektore z tych dlhych slov a ako zhruba funguju) No a je to super cool zabavne Staci hodinku denne si nieco poprechadzat a spoznamkovat.
Ja by som ti najprv odporucila ujasnit si, co a na akej skole chces studovat, kedze kazda ma svoje specificke poziadavky, ktore by si mal splnat a od toho sa nasledne odvija aj studijna literatura potrebna na prijimacky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
a veterina takisto sú testovnice si vieš kúpiť v skriptárni na UVLF .. teda ak chceš ísť do KE
z biológie by som sa v ČR zamerala hlavne na genetiku a človeka, ostatné moc neriešia.
takisto máš v ČR aj prijímačky z fyziky, tej sa treba dosť povenovať, bývajú tam chytáky a okrem nejakej astrofyziky som v prijímačkách mala myslím otázku na každú oblasť.
rovnako máš aj v Česku testovnice - na 1.LF, 2.LF sú potrebné, do Brna alebo 3.LF, Hradec či Plzeň zase odporúčam kuknúť minuloročné testy
Mne sa pacili nasledovne:
Molecular biology of the cell (Alberts)
General chemistry (Atkins)
Biochemistry (Voet & Voet je super, ale trochu vela detailov, pripadne ta od Lehningera je fajn)
Tieto ti nepomozu priamo s prijimackami na medicinu, ale casu mas dost a podla mna je to zmysluplnejsie ako sa len drtit take tie zozbierane otazky (co je dobre robit tiez, ale nie v izolacii). Ked mas o tom trochu lepsi prehlad, tak sa nemusis spoliehat na dokonalu mnemonicku pamat, ale vies si odvodit odpovede. (a vies, co znamenaju aspon niektore z tych dlhych slov a ako zhruba funguju) No a je to super cool zabavne Staci hodinku denne si nieco poprechadzat a spoznamkovat.