Aplikovaná Informatika - Univerzita Palackého, VŠB - FEI - Informatika a výpočetný techinika, prípadne VŠB -TUO, informatika v ekonomike/softwarové inžinierstvo. Vás názor na tieto obory ? Dosť premýšľam o tom prvom, celkovo dosť % absolvuje a lahšia mat.
@neznamyclovek Premýšlaľ som nad java/c.net developerom, php... prípadne niečo z manažmentu, preto práve to softwarove inžinierstvo a ekonomika. Určite by som sa nezameriaval na niečo kde človek fakt tu brutálnu matiku bude potrebovať, čo vo väčšine odvetví v IT nepotrebuje... Samozrejme sú aj také, takým sa ale chcem vyhnúť.
tak dle mna matematika je silno potrebna v informatike uz len pre schopnost abstrakcie problemov ( a ak nechces skoncit ako code monkey, ze jo? )
ale z toho co pises to znie ze chces byt programator a nevenovat sa nicomu hlbiemu spatemu s informatikou tak neviem, potom su to asi ok odbory a vysky
@neznamyclovek Tak pozri sa, ono máš v týchto jazykoch algoritmy priamo v knižniciach... Samozrejme ich uplatnenie a využitie je jedna vec a ich samotná tvorba je vec druha... Rozmýšľal som sa zameriavať aj na webtvorbu, skriptovanie, prípadne niečo s tým manažmentom, kde musíš mať aj nejaké ekonomické znalostí. ..
mne nemusisvysvetlovat, ja studujem Matematicku Informu na MUNI
ta matika sa ti zide nie len kvoli tomu, aby si tvoril algoritmy ale napriklad abyked sef ti da nejaku vec implementovat si si mohol vsimnut paralelu s niecim co sa algoritmicky neda riesit a povedal mu sorry bracho ale ttake riesenie neexistuje.
tak neviem, ale manazovat ta tazko nechaju tim informatikov pokial nebudes mat dostatocne znalosti napr. z navrhu algoritmov (ako inac by si vedel korigovat tim ludi, ako co najefektivnejsie spravit program, ze jo?)
ale tak prinajhorsom si pozri nazory ludi na tie odbory a skoly (samozrejme prefiltruj tie nazory ktore davaju ludia co sa tam nezvladli pre lenivost udrzat)
@Andronicus8 no to budu ti zakomplexovani co leniveli a vykopli ich po 1. semestri, v mojom rocniku nas bolo 550 cca na zaciatku a teraz je nas 140 +-20
@neznamyclovek Ja teraz fakt neviem čo s VŠ. Chodil som na technickú strednú takže na niečo humanitné s uplatnením sa prakticky nedostanem... Zase neviem či mám dostatočnú logiku aby som dal nejaký technický obor s ktorým by som sa uplatnil, pretože majú ťažkú matiku...
@neznamyclovek No len vieš, nejaké predpoklady tam tiež potrebuješ, keď raz niekto logiku nemá tak matiku nedá. Aspoň teda nie tu vyššiu podľa mňa, keby sa to tak niekde dalo overiť.
Ak chceš nejaké info k VŠB FEI môžeš napísať i keď teraz cez skúškové vspomeniem viac negatív asi V Olomouci ani neviem či je niečo s informatikou, keď tak Brno, Praha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ale z toho co pises to znie ze chces byt programator a nevenovat sa nicomu hlbiemu spatemu s informatikou tak neviem, potom su to asi ok odbory a vysky
ta matika sa ti zide nie len kvoli tomu, aby si tvoril algoritmy ale napriklad abyked sef ti da nejaku vec implementovat si si mohol vsimnut paralelu s niecim co sa algoritmicky neda riesit a povedal mu sorry bracho ale ttake riesenie neexistuje.
tak neviem, ale manazovat ta tazko nechaju tim informatikov pokial nebudes mat dostatocne znalosti napr. z navrhu algoritmov (ako inac by si vedel korigovat tim ludi, ako co najefektivnejsie spravit program, ze jo?)
ale tak prinajhorsom si pozri nazory ludi na tie odbory a skoly (samozrejme prefiltruj tie nazory ktore davaju ludia co sa tam nezvladli pre lenivost udrzat)