Ja osobne študujem japončinu v jednom centre voľného času, vôbec som o tom netušil do tohto leta ani netušil, že to tu učia. Tak som teda začal chodiť a čo som sa sám celkom čudoval, nie je to až tak ťažký jazyk, čo sa týka gramatiky. Čiže po hovorovej stránke sa dajú zvládnuť v pohode základy konverzácii a hovorovej japončiny.. S písmom to je trochu zložitejšie, keďže sú hneď 3 druhy písma, ktoré sa v Japonsku používajú. Väčšinou písmo sa učí až po roku konverzácií a tak..
Každopádne držím palce, pre mňa jednoznačne zatiaľ najzaujímavejší jazyk, ktorý som sa kedy učil
však tam budú určite len test zo všeobecných št. predpokladov.. všetko je inak na webe fakulty btw.. a ak to je iba z tohto testu, na to sa nenaučíš, nemáš z čoho..
podľa toho kde by si chcela ísť študovať, napríklad do BA na Komenského sú prijímačky z "všeobecného prehľadu" a Anglického jazyka + neviem či už Katakanu a Hiraganu nevyžadujú...dobrý kamarát to študuje teda ak máš otázky napíš mi nejaký mail alebo čo sa tu dá robiť
@chemast hodím ti môj najpoužívanejší mail solavovatatiana@gmail.com a dik Ale ja pôjdem určite skôr do Čiech. Totiž to v BA to otvárajú každý druhý rok a mne to práve nevychádza
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Každopádne držím palce, pre mňa jednoznačne zatiaľ najzaujímavejší jazyk, ktorý som sa kedy učil
aha a.. NEROB TO!!!!!!!!!
Takže prijímačky? Odporúčaná literatúra?? A štúdium ???