Zdravím, možno to tu bolo už xkrát, ale chcem sa opýtať, že keď chodíte študovať do zahraničia, aký odbor/fakultu resp. do akého štátu, či sa to oplatí potom tam aj ostať.Uvažujem o tom a aj pre zaujímavosť. Ďakujem za vaše odpovede.
Odporúčam Francúzsko - Paríž - Université Paris 1 Panthéon Sorbonne. A tam je už potom veľa možností. Ja som tam študovala históriu. Paríž si človek zamiluje a univerzita je fantastická. Ale sú tam veľké náklady na život.
A ešte som zabudla, že tam bolo veľa aj takých ľudí, čo nevedeli skoro vôbec po francúzsky, takže ani to by nebol problém, keď nevieš po francúzsky. Stačia základy. Sú tam kurzy. Ja mám na univerzite v odbore francúžštinu, ale boli tam Taliani alebo Rakúšania, ktorí sa učili franinu len veľmi krátko. Takže stačí aj krátky kurz ešte pred odchodom.
@cold asi by som ani nebola prekvapená, ono každý odbor začne po čase obsahovať niečo čo ťa nebaví a nudí
a ak sa môžem spýtať bližšie, čo je to za štúdium? 5 ročné? a na akej škole to študuješ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
a ak sa môžem spýtať bližšie, čo je to za štúdium? 5 ročné? a na akej škole to študuješ?
Trojročné, bakalárske, akurát končím prvý semester. Študujem v Brightone (Fakulta aplikovaných sociálnych vied).