no chcela by som po maturite ist na tuto skolu odbor žurnalistika a chcela by som vediet či sa robia primačky alebo ake predpoklady by mal mať študent čo by tam rad siel
@4@Baka28 zhodou okolností je žurnalista môj spolubývajúci pred dvoma rokmi, keď sa tam hlásil on, prijímačky boli - všeobecný prehľad... ale to neznamená, že to tak musí byť aj tento rok. takže pekne nebuď lenivá a pozri si ff.ku.sk ...
@6@Gwendolyn naozaj ? a vieš na základe čoho ? a vieš koľkým školám ešte ? okrem toho, tieto prieskumy na mňa pôsobia všelijako... ja som sa napríklad dopočul, že sa KU stala skokanom roka, kde celkovo skončila na druhom mieste hneď za UK v BA
inak nič proti, ale takéto mudrovanie na základe nejakých pochybných rebríčkov ma zaráža... čistá slovenská (de)mentalita a lá "jedna teta povedala"...keď sa raz idem verejne vyjadrovať o úrovni školy, tak si to hádam nejak podložím, najlepšie VLASTNÝMI skúsenosťami... aj keď, nie je v silách normálneho človeka odskúšať všetky vysoké, takže sa treba spoliehať na vyjadrenia tých, čo na ostatných školách v danom momente študujú a podľa mojich skúseností + vyjadrení známych sú celkovo slovenské vysoké na podobnej úrovni, tj. = na chuja... žiadny Harward tu nenájdeš
tak samozrejme na kazdej skole sa najdu vynimky ale myslm ze ta skola ma uroven niekotré vyskoke skoly beru len prachy a popri tom nemaju ani akreditaciu myslim ze tato skola je fajn a budem rada ak sa tam dostanem
@Eraser celé slovesnké školstvo je o ničom o tom veľmi dobre viem.. a to sa nemôžem ani vyjadriť, že podľa mňa nemá úroveň a musíš hneď rýpať? vieš keď sa niekto na niečo vyjadrí.. tak nemusí hneď ,,mudrovať" ako si ty myslíš
este sa spytam tam sa beru vysledky zo strednej a maturita a nevies nahodou asi aky priemer by mal byt tam som sa to nedocitala mozno to tam je ale som to nenasla
@Gwendolyn zopakujem to čo som už povedal... práve vďaka takýmto absolútne nepodloženým vyjadreniam vznikajú chýry ktoré sa ďalej rozširujú priam svetelnou rýchlosťou... hlavne na Slovensku kde je pre takéto povesti priam ideálna pôda...
jediné čo som od teba chcel bol zdroj, na základe ktorého takéto chýry šíriš... keby tam priamo študuješ a chŕliš podobné vyjadrenia, nepoviem ani pol slova...
len takto mi to príde, akoby som začal vykladať o tom aký je život v Amerike, popritom som tam v živote nebol (ale videl som stovky amerických filmov a seriálov) - čo ako iste uznáš, by bolo vrcholne trápne...
@14@Baka28 tak hľadaj lepšie sorry, ale nemám čas ti to hľadať, ešte mám skúškové... a konieckoncov, ako budúca vysokoškoláčka si musíš zvykať na režim "vybav-si-sám"
@Eraser» aktualne.centrum.sk/domov/zdravie-s... medzi najlepšie teda nepatrí.. ja tam nechodím, ale chodil tam kamoš a dopadol tak,že teraz robí v Kii, spolužiačka z gympla tam chodila týždeň.. nehovorím, že je najhoršia.. a myslím, že už s tým končím, nebaví ma naťahovať sa s tebou
@Gwendolyn ty si zo mňa robíš srandu, priznaj sa už druhý krát ti napíšem, že slovenské články a pseudoprieskumy sú na vyhlásenia typu @2 smiešny argument... a ty mi pošleš link na bulvárny článok
a ako presnejšie dopadol kamoš ? vyhodili ho, alebo doštudoval a nemôže sa zamestnať ? lebo to druhé je problém nielen slovenských vysokých škôl, ale aj celoslovenský problém doteraz nastaveného systému... takže konkrétnu školu keď tak z toho vynechať
@Eraser.. ako ja som to našla ešte dávnejšie v novinách.. čo mám ísť teraz hľadať tie noviny či čo? D tak som reagovala na konkrétnu školu.. aj na moju by som povedala nechoď tam! bo ma nenormálne serie.. no doštudoval ale nezamestanal sa.. podľa mňa keby študoval na UK napríklad (čistý príklad) tak má lepšie uplatnenie (vybavenie školy a pod. sú na lepšej úrovni)
@Gwendolyn po prvé, už štvrtý krát sa ti tu snažím vysvetliť, že na takéto hodnotiace verejné vyjadrenia sú noviny príliš slabý argument... nech je to napísané hocikde.
po druhé, to je fajn, že dokážeš skritizovať aj "vlastnú" školu... ja s tým taktiež nemám problém, dokázal by som na tému "kritika KU" napísať aj diplomovku, ale do hodnotenia (a tobôž nie verejného) iných škôl sa pochopiteľne nepúšťam... je to pre mňa neznáma a ako môžem hodnotiť niečo čo nepoznám ??
po tretie, ako vravím, nezamestnanosť absolventov slovenských vysokých je celoslovenský problém. máme vyše 38.000 vysokoškolákov, čo sa nevedia zamestnať. za toto môžeš viniť pracovný trh, prípadne štát, ale rozhodne nie školy... tie nech by boli na akejkoľvek úrovni, ajtak by vyprodukovali nadpočet študentov ktorí sa v konečnom dôsledku nemôžu zamestnať.
ak by som však mal kritizovať školy za úroveň, tak skôr z globálneho hľadiska - ak by mali vyššiu úroveň a uznávanú akreditáciu, dotyční by sa vďaka nim mohli lepšie zamestnať v zahraničí... takto sú však odkázaní len na prehnitý slovenský trh... na druhej strane, tiež by nebolo najlepšie, keby každý slovenský vysokoškolák uteká do zahraničia... a vlastne pochybujem, že by nás toľko do zahraničia vôbec chcelo ale to už je o inom...
@Eraser fuuu akože ja nepotrebujem vyjadrenia z výskumu z Európskej únie, alebo z celého sveta aby som ja vedela objektívne zhodnotiť po troch rokoch čo som na výške jeho stav.. a mám aj asi nejakých známych na výške a kľudne mi postačia k tomu aj tie noviny.. prípadne štúdie o spokojnosti študentov na VŠ ...
Ty si uz jaky chytrak pocuvaj?!! To ti musi riaditel Harwardu napisat, ze chod do pice, aby si tam fakt siel?? Lebo moj osobny nazor je len obycajny slovensky prispevok? Sa spamataj! A rychlo! Otvor oci a pozri, kde zijes!!!
@Gwendolyn aaaach, stále nechápeš, nechajme to radšej tak :/ zhodnocuj si podľa čoho chceš, len to verejne nešír ako všeobecné pravdy... a @22 , trápny fake, zaujímalo by ma porovnanie IPčiek
Sak si ich porovnaj inteligent.. ked si taky super inteligentny, ako sa tu snazis byt, tak si ich uz mal porovnane.. No?? Len som videl tuto debatu a nedalo mi to, musel som sa pripojit.. exoti ako ty sa tu pripajaju kazdy den a otravuju ludi svojimi biednymi iluziami o tomto svete.. OPEN YOUR EYES!!! MORON!
Ja som na tu skolu chodil 2 roky a filozoficka fakulta je podla mna kvalitna...co sa neda povedat o pedagogickej, je v tom vyrazny rozdiel...dokonca sme skoncili na druhom mieste medzi filozofickymi fakultamy v SR...a zurnalistika je na filozofickej, tak je to ok...aj ked co som pocul, tak je dost orientovana aj na cirkev, cize to je mozno nevyhoda...ja som studoval filozofiu a tam som takyto problem nemal...a skusky sa robia:
Termín uskutočnenia predpokladovej skúšky: 20. apríl 2010
Náplň predpokladovej skúšky v študijnom programe žurnalistika:
a) všeobecný kultúrny prehľad (kultúra, literatúra, jazyk, umenie) – max. 18 bodov
b) prehľad o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí na Slovensku i vo svete a
jeho odraze v žurnalistike – max. 18 bodov
c) diskusia o uchádzačových vlastných publicistických, resp. literárnych prácach
(troch), zaslaných spolu s prihláškou – max. 20 bodov
d) znalosť cudzieho jazyka (anglického, nemeckého, talianskeho, francúzskeho) –
max. 4 body
Maximálny počet bodov: 60
Podmienky úspešnosti predpokladovej skúšky:
– minimálny počet získaných bodov pre úspešné absolvovanie predpokladovej
skúšky: 30
– uchádzači, ktorí získajú menej ako 30 bodov, nebudú na štúdium žurnalistiky
prijatí
Získaný minimálny počet bodov nezabezpečuje automaticky prijatie na štúdium
žurnalistiky, ale na základe overenia predpokladov uchádzačov o štúdium
predpokladová skúška selektuje účastníkov na tých, ktorí predpokladovú skúšku urobili,
a tých, ktorí predpokladovú skúšku neurobili. Uchádzači, ktorí uspejú na
predpokladovej skúške, sú zaradení do ďalšej časti prijímacieho konania, v ktorej sa pri
vytváraní výsledného poradia uchádzačov berú do úvahy výsledky stredoškolského
štúdia a výsledky maturitnej skúšky uchádzača.
Uchádzači, ktorí neuspejú na predpokladových skúškach, do ďalšieho kola prijímacieho
konania pre študijný program žurnalistiky nepostupujú (nesplnenie podmienok
prijímacieho konania), dostanú však možnosť v prípade záujmu preregistrovať svoju
prihlášku na iný študijný program fakulty bez predpokladových skúšok podľa ponuky
@Gwendolyn ereaser ma v tomto pravdu, ti co take veci tvrdia tu skolu videli tak akurat z vonku. Ale keby si sadli do lavic a skusili `s lahkostou` prejst niektorimi predmetmy na tejto skole, tak by im asi zivot dal facku.
@Eraser inteligent oblubujem, ked si tu nejaky sralo (mozno aj v tejto diskusii, co je dost pravdepodobne) vytvory cisto novy ucet aby sa podporil (On-line včera 23:54
@Lucates filozoficku mam aj ja a je to riadna kurva, pedagogicka sa da
kamoska tam sla minuly rok studovat matiku-informatiku a museli si kupit povinne Bibliu a ist na nejake krestanske stretnutie takze asi tak ti poviem vela stastia
ja som tiež počula,že tá škola nie je boh vie čo - z rôznych zdrojov,ktoré sa vôbec nepoznajú,ale ako sa tu už písalo,sú to len reči.mne je to v podstate jedno - diplom,jak diplom.
neviete náhodou,že ak tam chcem ísť,či musím byť katolíčka - respektíve pokrstená?počula som,že nemusím a keď som si čítala stránku,nikde som nenašla takú podmienku ,len že musím rešpektovať katolíckeho ducha univerzity a fakulty.
@Delpurr no podľa bodov stačí si vygoogliť podľa slov napríklad úrovne vysokých škôl.... a podľa čoho presnejšie? podľa kvality pedagógov, výskumnej činnosti tz. napríklad v odborných časopisoch, ako využívajú granty, koľko študentov je na 1 pedagóga.. a nielen to.. už som počula z viacerých strán, že niektorí zamestnávatelia veľmi neuznávajú titul z KU (čo môže byť aj drb, ale aj nie)...
@Delpurr chcel si vedieť ako sa určuje úroveň vysokých škôl. Keďže si to sám nevieš nájsť, tak ti to Gwendolyn napísala. Ak ti to nestačí pridávam webovú stránku na Akademickú rankingovú a ratingovú agentúru, ktorá tieto rebríčky zostavuje - www.arra.sk
Škoda, že neexistuje aj nejaká agentúra, ktorá by zostavovala inteligenčné rebríčky používateľov Birdzu - ty so svojimi argumentami ad hominem by si skončil podobne ako tá tvoja slávna Katolícka univerzita...
@Marki007 ja velmi dobre viem co to je a co to obahuje ty mudrak. Ale to je lahke zostavit taku skurvenu agenturu a na zaklade takych veci urcit, ktora skola je aka. Nevravim ze sa tu nenajdu lahke odbory, tie sa najdu uplne vsade. Ale kurva - ja studujem Informatiku - Anglictinu a poviem ti, ze toto nieje ziadna sranda. Su tu predmety, ktore ucia profaci z Brna a ti - ver mi - ti tu skusku nedaju len tak zaradminko. Niesom ziadny zastanca KU, ja len viem jednu vec - je to take iste ako na inych skolach - mozno je troska mensia - jedine co je ine je, ze KU prischlo take skurvene meno a tak skoro sa z tychto sraciek nevymota.
@Delpurr to tiež nesvedčí o kvalite univerzity, keď tých profákov z Brna nezamestnáva na plný úväzok, nemyslíš? ono nestačí len odučiť pár prednášok, aj nejaký ten výskum by bol celkom vhodný... Sestra študuje na Akadémii umení a tam pomaly nemajú ani jedného stáleho profesora, len takýchto "hosťujúcich" - čo na tom, že chodia z FAMU, VŠMU alebo z UTB ? oni majú svoje záujmy na svojich školách a potom to aj tak vyzerá. Inak si myslíš, že len ty máš ťažkú školu? Podľa toho sa kvalita školy predsa neurčuje, to je čisto subjektívna veličina - pre jedného je ťažká matematika, pre niekoho iného filozofia. Na základe čoho by si potom porovnával kvalitu univerzít, hm? Som zvedavý...
@Marki117 nie, nejde o mna, ide tu trebars o Filozoficku fakultu, na ktorej nieje sranda. Profesori su striktni a vyzaduju od studentov naozaj vela.... ale tazko je nieco vraviet, presviedcat tu nikoho nemienim
@Marki007 sledujem, ako ste spolu s @Gwendolyn krásne otočili smer diskusie... stále však nevidím odpovede na moje otázky a protiargumenty.
čo sa týka úrovne vs. náročnosti, je pravda, že to nie je to isté, ale dosť to spolu súvisí. nič totiž nenaserie viac, ako keď niekto zadelí "jaaaj, ty študuješ na KUčke ? čo sa sťažuješ na skúšky, však to nemá úroveň..." popritom len TY sám (a prípadne spolužiaci) viete, ako ste POTILI KRV na skúškach ! takže prosím nechytať za slovíčka, všetci dobre vieme ako úroveň súvisí s náročnosťou školy a všetkých, ktorí si myslia že je to med lízať priamo vyzývam - len si vyskúšajte, aké ľahké je študovať na KUčke a potom mudrujte !
stránka » www.arra.sk/... ma slušne pobavila okrem toho, že graficky vyzerá ako z pred desiatich rokov, jej názov a logo vás krásne vystihuje len papagáje totiž dokážu opakovať výsledky všelijakých agentúr, ktoré sa zaiste podrobne zoznámia s personálom školy a skutočnou kvalitou vyučujúcich
Neviem preco sa hadate o urovni vysokych skol pokial sa vas to vobec netyka. Je to hlavne vyzitka pre vysoku skolu, nie pre jednotlivca. Na vysokej skole si urobite mgr. alebo ing. (co podotykam nema mensiu vahu ako na univerzite) a pokial chcete doktorat, pojdete na univerzitu.
A ucite sa pre to aby vam mozog nezakrpatel, este ho budete potrebovat. Cize tazke skusky maju tiez svoj vyznam. I ked priamo kvalitu skol neodzkadluju. Ale povedal som kvalita je pre jednotlivca nepodstatna. To ci sa clovek zamestna zalezi od toho aky odbor si vyberie (opat je jedno kde) a od jeho vole.
clovek ak sa hrabe na vysku tak by mal s tym ratať ze musi makať a venovať sa tomu takze si myslim ze vsetky vysky su ťažké ak na to serieš tak ta vyhodia to je všetkím známe tak prečo sa hádate o tom či je naročná či nie ja som chcela len vedieť či sa mi tam oplatí isť a či ma akreditáciu ale už som si všetko zistila len som ccela vedieť dake info z pravej ruky ale akosi sa to obrátilo na overovanie informáci a kto vie čo z akých zdrojov a kto čo povedal a podobne :
@Eraser.. som niekde napísala, že máte ľahké štúdium? to vôbec netvrdím! ale je až neuveriteľné ako si niekto môže zubami nechtami brániť školu.. pritom keď už hovoríš, že náročnosť školy súvisí s úrovňou nie je tomu celkom tak.. napríklad taká Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave, ktorá patrí bohužiaľ medzi tie najhoršie na slovensku.. má odbor Francúzsky jazyk v odbornej komunikácii.. tak keď je taká nahovno tak by človek povedal, že aké ľahké štúdium! ale kdeže.. v prváku vyhadzujú len taký fukot.. (to môžem potvrdiť keďže som tam chcela ísť a dosť som sa o to zaujímala a bola som tam prijatá (tak už som bola aj vo vnútri!) ale nechodím tam..
@Eraser tak mi povedz nejaký iný rebríček, ktorý nie je pochybný a ktorý je skutočne obrazom úrovne vysokého školstva na Slovensku. Alebo žiadny neexistuje? Školy na Slovensku sú však na hovno všetky - tie rebríčky aj tak iba hovoria o tom, ktorá je od hovna viac a ktorá menej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
» pf.ku.sk/...
» ff.ku.sk/...
inak nič proti, ale takéto mudrovanie na základe nejakých pochybných rebríčkov ma zaráža... čistá slovenská (de)mentalita a lá "jedna teta povedala"...keď sa raz idem verejne vyjadrovať o úrovni školy, tak si to hádam nejak podložím, najlepšie VLASTNÝMI skúsenosťami... aj keď, nie je v silách normálneho človeka odskúšať všetky vysoké, takže sa treba spoliehať na vyjadrenia tých, čo na ostatných školách v danom momente študujú a podľa mojich skúseností + vyjadrení známych sú celkovo slovenské vysoké na podobnej úrovni, tj. = na chuja... žiadny Harward tu nenájdeš
jediné čo som od teba chcel bol zdroj, na základe ktorého takéto chýry šíriš... keby tam priamo študuješ a chŕliš podobné vyjadrenia, nepoviem ani pol slova...
len takto mi to príde, akoby som začal vykladať o tom aký je život v Amerike, popritom som tam v živote nebol (ale videl som stovky amerických filmov a seriálov) - čo ako iste uznáš, by bolo vrcholne trápne...
a ako presnejšie dopadol kamoš ? vyhodili ho, alebo doštudoval a nemôže sa zamestnať ? lebo to druhé je problém nielen slovenských vysokých škôl, ale aj celoslovenský problém doteraz nastaveného systému... takže konkrétnu školu keď tak z toho vynechať
po druhé, to je fajn, že dokážeš skritizovať aj "vlastnú" školu... ja s tým taktiež nemám problém, dokázal by som na tému "kritika KU" napísať aj diplomovku, ale do hodnotenia (a tobôž nie verejného) iných škôl sa pochopiteľne nepúšťam... je to pre mňa neznáma a ako môžem hodnotiť niečo čo nepoznám ??
po tretie, ako vravím, nezamestnanosť absolventov slovenských vysokých je celoslovenský problém. máme vyše 38.000 vysokoškolákov, čo sa nevedia zamestnať. za toto môžeš viniť pracovný trh, prípadne štát, ale rozhodne nie školy... tie nech by boli na akejkoľvek úrovni, ajtak by vyprodukovali nadpočet študentov ktorí sa v konečnom dôsledku nemôžu zamestnať.
ak by som však mal kritizovať školy za úroveň, tak skôr z globálneho hľadiska - ak by mali vyššiu úroveň a uznávanú akreditáciu, dotyční by sa vďaka nim mohli lepšie zamestnať v zahraničí... takto sú však odkázaní len na prehnitý slovenský trh... na druhej strane, tiež by nebolo najlepšie, keby každý slovenský vysokoškolák uteká do zahraničia... a vlastne pochybujem, že by nás toľko do zahraničia vôbec chcelo ale to už je o inom...
Termín uskutočnenia predpokladovej skúšky: 20. apríl 2010
Náplň predpokladovej skúšky v študijnom programe žurnalistika:
a) všeobecný kultúrny prehľad (kultúra, literatúra, jazyk, umenie) – max. 18 bodov
b) prehľad o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí na Slovensku i vo svete a
jeho odraze v žurnalistike – max. 18 bodov
c) diskusia o uchádzačových vlastných publicistických, resp. literárnych prácach
(troch), zaslaných spolu s prihláškou – max. 20 bodov
d) znalosť cudzieho jazyka (anglického, nemeckého, talianskeho, francúzskeho) –
max. 4 body
Maximálny počet bodov: 60
Podmienky úspešnosti predpokladovej skúšky:
– minimálny počet získaných bodov pre úspešné absolvovanie predpokladovej
skúšky: 30
– uchádzači, ktorí získajú menej ako 30 bodov, nebudú na štúdium žurnalistiky
prijatí
Získaný minimálny počet bodov nezabezpečuje automaticky prijatie na štúdium
žurnalistiky, ale na základe overenia predpokladov uchádzačov o štúdium
predpokladová skúška selektuje účastníkov na tých, ktorí predpokladovú skúšku urobili,
a tých, ktorí predpokladovú skúšku neurobili. Uchádzači, ktorí uspejú na
predpokladovej skúške, sú zaradení do ďalšej časti prijímacieho konania, v ktorej sa pri
vytváraní výsledného poradia uchádzačov berú do úvahy výsledky stredoškolského
štúdia a výsledky maturitnej skúšky uchádzača.
Uchádzači, ktorí neuspejú na predpokladových skúškach, do ďalšieho kola prijímacieho
konania pre študijný program žurnalistiky nepostupujú (nesplnenie podmienok
prijímacieho konania), dostanú však možnosť v prípade záujmu preregistrovať svoju
prihlášku na iný študijný program fakulty bez predpokladových skúšok podľa ponuky
fakulty.
@Eraser go go go
@Eraser inteligent oblubujem, ked si tu nejaky sralo (mozno aj v tejto diskusii, co je dost pravdepodobne) vytvory cisto novy ucet aby sa podporil (On-line včera 23:54
@Lucates filozoficku mam aj ja a je to riadna kurva, pedagogicka sa da
neviete náhodou,že ak tam chcem ísť,či musím byť katolíčka - respektíve pokrstená?počula som,že nemusím a keď som si čítala stránku,nikde som nenašla takú podmienku ,len že musím rešpektovať katolíckeho ducha univerzity a fakulty.
@Evvka3 ale hovno, nemusis byt, cosi
Škoda, že neexistuje aj nejaká agentúra, ktorá by zostavovala inteligenčné rebríčky používateľov Birdzu - ty so svojimi argumentami ad hominem by si skončil podobne ako tá tvoja slávna Katolícka univerzita...
čo sa týka úrovne vs. náročnosti, je pravda, že to nie je to isté, ale dosť to spolu súvisí. nič totiž nenaserie viac, ako keď niekto zadelí "jaaaj, ty študuješ na KUčke ? čo sa sťažuješ na skúšky, však to nemá úroveň..." popritom len TY sám (a prípadne spolužiaci) viete, ako ste POTILI KRV na skúškach ! takže prosím nechytať za slovíčka, všetci dobre vieme ako úroveň súvisí s náročnosťou školy a všetkých, ktorí si myslia že je to med lízať priamo vyzývam - len si vyskúšajte, aké ľahké je študovať na KUčke a potom mudrujte !
stránka » www.arra.sk/... ma slušne pobavila okrem toho, že graficky vyzerá ako z pred desiatich rokov, jej názov a logo vás krásne vystihuje len papagáje totiž dokážu opakovať výsledky všelijakých agentúr, ktoré sa zaiste podrobne zoznámia s personálom školy a skutočnou kvalitou vyučujúcich
A ucite sa pre to aby vam mozog nezakrpatel, este ho budete potrebovat. Cize tazke skusky maju tiez svoj vyznam. I ked priamo kvalitu skol neodzkadluju. Ale povedal som kvalita je pre jednotlivca nepodstatna. To ci sa clovek zamestna zalezi od toho aky odbor si vyberie (opat je jedno kde) a od jeho vole.