predstavte si, ze mate toho koho milujete, viete, ze je ten pravy, ste spolu uz dlho
problem nastava vtedy, ze obaja ste studenti...
kedy by ste sa asi zobrali? ked zacnete pracovat, alebo budete spolu zit u rodicov?
alebo inak, v akom veku, by st
ja si predstavujem, ze sa vydam okolo 28-30, v 32-35 deti..no ak vobec deti.. to si neviem predstavit teda zatial:/ ale urcite je zbytocne sa zo svadbou ponahlat.. ved je to len papier
Môj názor na svadbu je taký... Že dvaja ľudia, ktorí sa milujú môžu spolu žiť a maať deti aj bez papiera..Poznám také páry a skvele im to klape.
Možno to o pár rokov zmením, ale zatiaľ nie
Deti by som chcela možno tak v 26-27-28 ... Do 30... Po 30 je to už viac-menej rizikové a vidím na mame, že už by aj chcela mať pokoj, len má na krku ešte krpatú sestru.. ..
Svadba? Nuz nikdy som nad tym nerozmyslal a popravde nejako nemam stanoveny vek, ked to pride tak to pride, mozno to bude o rok, mozno v 25 mozno v 30... kto vie? Mne je to akosi jedno, aj tak treba najskor najst tu pravu A deti sa uvidi ci vobec nejake...
Btw ano je pekne ze 2 mozu zit aj bez papiera ale ten papier zaruci take mile veci ako ze ked sa nahodou nieco stane tomu vasmu milacikovi tak vas do nemocnice pustia za nim a kopu dalsich veci
Ak svadba tak s istotou, že to bude manželstvo poriadne a nie o pár rokov rozvod. (takú istotu nenájdem žiaľ nikde )
Chápem rozvody, je to bežná vec ak si dvaja ľudia po čase nerozumejú.. ale.. v dnešnej dobe je to už pomaly len o nich a to nie je pekné...
Som este studentka, v nedelu budem mat 23 a vydala som sa
Keby sme boli obaja studenti, tak do toho nejdem
Samozrejme si to vyzadovalo aj plno "rozumnych" rozhovorov, nielen "super milujeme sa, ideme na to". Treba si to zvazit, pretoze romantika je super, ale trochu zdraveho rozumu nikdy nezaskodi
@9 omg nepochopila si ale nevadi... Kde som pisal ze len kvoli nim??? Len som podotkol ze je sice pekne ked dvaja ziju spolu a miluju sa a blablabla a ze nepotrebuju k tomu "papier" ale ze ten "papier" nie je len tak pre srandu kralikov. Nothing more, nithing less
@cocca-colla - 7. - iba kvoli takym? napisal "treba najskor najst tu pravu", to sa mi zda celkom pekny dovod na zosobasenie sa.
a tvoj 10. prispevok tiez haluz - ak tvoja nechut ist do manzelstva znamena zaroven nechut do partnerskeho zivota, tak v poriadku. ale ak zitie na divoko povazujes za OK a manzelstvo povazujes za OK len vtedy, ked je zaruka, ze neskonci rozvodom, tak sa mi to zda dost bullshit
a vseobecne (cize nie reakcia na prispevky coca coly) - neviem preco by malo byt manzelstvo nestabilne a koncit rozvodom, jednak ked maju ludia pocas chodenia dobry pristup k vztahu a rozhodnu sa zodpovedne a potom si este SLUBIA vernost a tie dalsie pekne veci, tak si myslim, ze by nemal byt problem. zda sa mi malicherne vyhovarat sa na to, ze po rokoch stratil vztah stavu alebo iskru alebo tieto trapne reci. totiz podla mna o lasku treba niekedy aj bojovat a ak niekto caka, ze cely zivot bude schopny zit s nejakym clovekom tak, ze bude kazdy den stastny a nikdy si nebudu ani trochu liezt na nervy a podobne, tak nech vztahy ani neriesi, lebo ma nerealisticky pohlad. finta je v tom mat odvahu ist do toho aj za cenu tychto tazkosti a dokazat sa aj obetovat a makat na zlepsovani vztahu (samozrejme je zas hlupe, ked jeden sa snazi a druhy na to sere - ale to je zas v tom, ze si nevyberiem cloveka, o kt. viem, ze bude mat zly pristup).
a myslim, ze neda sa zovseobecnit, kedy je dobre sa sobasit...to je totalne individualne, kazdy ma ine podmienky a okolnosti.
No najprv zenu a s nou sa uz dohodnem kedy a zalezi aj na financiach ci ich bude dost a mozno budem viest taky zivot, ze si najdem zenu v 35ke nejaku 25ku No kazdopadne tak skoro po tom netuzim, este chceme ist s kamaratmi na karneval do ria sa trocha opit a zdrogovat na take 3 dni
pokúšam si to predstaviť, ale nejde mi to a už vôbec si neviem predstaviť, že sa vzdám svojho priezviska, skôr naopak, dosť ma to vie rozčúliť a som hypersenzibilná vzhľadom na to, že som na to svoje hrdá
heh taku vec si netreba planovat pretoze v zivote nieje nic iste ... meh taka fraza ako pod ma nejdem , ale je to tak a myslim ze kazdy clovek posudi kedy je ta prava chvila ... a ak ste obidvaja studenti a milujete sa nevidim dovod sa do toho nejako hrnut uzite si tie chvilky ked ste spolu a potesi vas kazda malickost od toho druheho , pretoze v manzelstve sa stanu beznymi ... ale tak no ehm niektory si potom dokazu v manzelstve spravit o mnoho krajsie chvilky pretoze uz tam niesu obmedzenia , ale naspet k teme . Myslim ze optimalne je to tak u muza 30 a u zeny o nieco menej , kedze su z nich uz celkom sformovane osobnosti a dokazu si spravit v citoch poriadok a nepozeraju sa na zvazok manzelsky len ocamy zamilovanych
kazdy ma problemy s papierom..ale ked je taky bezvyznamny, preco sa ho vsetci tak boja??
ved ked je to len kus papiera.. naco tolko cavyku o nom??
alebo ze by to nebol len kus papiera?? ze by to uz i nieco znamenalo a v dnesnej dobe sa ludia boja.. niecoho co neprinasa len jednostranny pozitok ale i povinnosti?
a este aby som odpvoedal.. raz to pride.. budem to citit ja, bude to citit ona.. a bude svatba..
ze kedy.. mno dufam ze to stihnem este pred dochodkom
ja som odporca inštitúcie manželstva, príde mi to ako umelá zložka spoločnosti. ale bohužiaľ, ten zasratý papier znamená veľmi veľa z právneho hľadiska, ale verím tomu, že sa to dá vyriešiť registrovaným partnerstvom. meno si aj tak meniť nechcem, nanajvýš tak za priezvisko mojej mamky za slobodna
tak samozrejme najprv skola ktora je prvorada a zabezpecit zazemie pre deti, to odhadujem okolo 30 snad a ked nie tak asi uz nikdy a bude zo mna stara dievka ale svadba podla mna nieje potrebna aspon je to moj nazor aj ked tie srandy okolo toho su pekne ale nie zivotne nevyhnutne
@0 tuto otazku by si mozno mala skor polozit tvojmu nastavajucemu dat s nim rec na tuto temu presne ako pisala @shirley. je to viac menej na vas, na osobnej preferencii, ja by som v 20 neviem ci vedel vstupit do zvazku manzelskeho..aj ked nikdy nehovor nikdy mozno by ste mohli pockat minimalne do obdobia po studiu..i tak budete spolu a nejak extra sa ponahlat netreba.
@30 no ja som nevstupovala do ziadneho zvazku v 20ich:p
A uz som vydata, takze dakujem za radu (ktora je zbytocna, kedze o mne nic nevies , ale neskoro:p
Viem preco som to urobila a som rada ze som to urobila.
Moj partner logicky uz nestuduje, mame kde byvat, z coho zit, obaja pracujeme (aj ked ja len popri studiu ako brigadnicka - ale uz 2 a pol roka v tej istej firme), mame sa radi, vieme spolu zit, je nam spolu dobre, mame vyriesene aj vsetky racionalne dovody preco a preco nie...sme si vedomi vlastnych nazorov na rozne veci, vratane tych palcivych (viera, deti, vychova). Nie vsetky su rovnake, no nie su ani natolko rozdielne aby nam vadili.
svadba kedy? ked to budeme chciet obaja neviem. ja by som sa aj hned keby bol vhodny partner. ale sobasit sa len kvoli tomu aby som bola vydata zas nie ak najdem chlapa, ktory mi bude vyhovovat po stranke ako psychickej tak aj fyzickej, budu tam urcite predpoklady na perspektivu do buducnosti a zaruky tak preco nie? ale kedy toto nastane neviem... mhm kebyze sme obaja studenti? to mne asi taka situacia nehrozi, mne "mlade maso" nejak nereze zvazte pre a proti. mam kamosku ktora zije s priatelom, budu sa brat (obaja pracuju) ale ziju s jeho maminou a vyhovuje im to. ur decision
jaaaj a deti? chcem mat deti urcite, ale musi nastat vhodna doba pre mna. na to aby som mala dieta musim si byt ista ze sa viem onho postarat a zabezpecit ho. teraz by to islo tiez ale nebolo by to najlahsie, preto este chvilu s tym dietatom pockam. jaaj no este fakt treba dodat ze aj az ked najdem chlapa ktory bude vhodny adept na to aby bud bol biologickym otcom alebo aj normalnym otcom so vsetkym co k tomu patri
@33 ze mlade maso si to povedala ako keby si nemala 23
Btw mam mensiu opravu k mojmu prvemu prispevku. Sice som napisal ze mozno o 5, 10 atd rokov ale za urcitych okolnosti viem presne kedy budem mat svadbu - v 28 a nepytajte sa preco
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Možno to o pár rokov zmením, ale zatiaľ nie
Deti by som chcela možno tak v 26-27-28 ... Do 30... Po 30 je to už viac-menej rizikové a vidím na mame, že už by aj chcela mať pokoj, len má na krku ešte krpatú sestru.. ..
Btw ano je pekne ze 2 mozu zit aj bez papiera ale ten papier zaruci take mile veci ako ze ked sa nahodou nieco stane tomu vasmu milacikovi tak vas do nemocnice pustia za nim a kopu dalsich veci
Chápem rozvody, je to bežná vec ak si dvaja ľudia po čase nerozumejú.. ale.. v dnešnej dobe je to už pomaly len o nich a to nie je pekné...
Atď..
Keby sme boli obaja studenti, tak do toho nejdem
Samozrejme si to vyzadovalo aj plno "rozumnych" rozhovorov, nielen "super milujeme sa, ideme na to". Treba si to zvazit, pretoze romantika je super, ale trochu zdraveho rozumu nikdy nezaskodi
on ma kolko?
a tvoj 10. prispevok tiez haluz - ak tvoja nechut ist do manzelstva znamena zaroven nechut do partnerskeho zivota, tak v poriadku. ale ak zitie na divoko povazujes za OK a manzelstvo povazujes za OK len vtedy, ked je zaruka, ze neskonci rozvodom, tak sa mi to zda dost bullshit
a vseobecne (cize nie reakcia na prispevky coca coly) - neviem preco by malo byt manzelstvo nestabilne a koncit rozvodom, jednak ked maju ludia pocas chodenia dobry pristup k vztahu a rozhodnu sa zodpovedne a potom si este SLUBIA vernost a tie dalsie pekne veci, tak si myslim, ze by nemal byt problem. zda sa mi malicherne vyhovarat sa na to, ze po rokoch stratil vztah stavu alebo iskru alebo tieto trapne reci. totiz podla mna o lasku treba niekedy aj bojovat a ak niekto caka, ze cely zivot bude schopny zit s nejakym clovekom tak, ze bude kazdy den stastny a nikdy si nebudu ani trochu liezt na nervy a podobne, tak nech vztahy ani neriesi, lebo ma nerealisticky pohlad. finta je v tom mat odvahu ist do toho aj za cenu tychto tazkosti a dokazat sa aj obetovat a makat na zlepsovani vztahu (samozrejme je zas hlupe, ked jeden sa snazi a druhy na to sere - ale to je zas v tom, ze si nevyberiem cloveka, o kt. viem, ze bude mat zly pristup).
a myslim, ze neda sa zovseobecnit, kedy je dobre sa sobasit...to je totalne individualne, kazdy ma ine podmienky a okolnosti.
ja osobne si myslim, ze je neskoro mat deti v 30ke..kazdopadne nie prve dieta...
aj ked a cche amt clovek deti, treba mat nejake zazemie, peniaze..a vsetko..a to sa skor ako okolo 28-30neda...
ja osobne neviem..neviem si to ani predstavit...kazdopadne nikdy nebyvat s rodicmi..a deti mat az vtedy ak ich budem mat ako zabezpecit
a svadba???to pochybujem...
Inak až po 30...
ved ked je to len kus papiera.. naco tolko cavyku o nom??
alebo ze by to nebol len kus papiera?? ze by to uz i nieco znamenalo a v dnesnej dobe sa ludia boja.. niecoho co neprinasa len jednostranny pozitok ale i povinnosti?
a este aby som odpvoedal.. raz to pride.. budem to citit ja, bude to citit ona.. a bude svatba..
ze kedy.. mno dufam ze to stihnem este pred dochodkom
a deti? no prvé možno tak v 27... neviem.
@0 tuto otazku by si mozno mala skor polozit tvojmu nastavajucemu dat s nim rec na tuto temu presne ako pisala @shirley. je to viac menej na vas, na osobnej preferencii, ja by som v 20 neviem ci vedel vstupit do zvazku manzelskeho..aj ked nikdy nehovor nikdy mozno by ste mohli pockat minimalne do obdobia po studiu..i tak budete spolu a nejak extra sa ponahlat netreba.
A uz som vydata, takze dakujem za radu (ktora je zbytocna, kedze o mne nic nevies , ale neskoro:p
Viem preco som to urobila a som rada ze som to urobila.
Moj partner logicky uz nestuduje, mame kde byvat, z coho zit, obaja pracujeme (aj ked ja len popri studiu ako brigadnicka - ale uz 2 a pol roka v tej istej firme), mame sa radi, vieme spolu zit, je nam spolu dobre, mame vyriesene aj vsetky racionalne dovody preco a preco nie...sme si vedomi vlastnych nazorov na rozne veci, vratane tych palcivych (viera, deti, vychova). Nie vsetky su rovnake, no nie su ani natolko rozdielne aby nam vadili.
@12 je o 7 rokov starsi
jaaaj a deti? chcem mat deti urcite, ale musi nastat vhodna doba pre mna. na to aby som mala dieta musim si byt ista ze sa viem onho postarat a zabezpecit ho. teraz by to islo tiez ale nebolo by to najlahsie, preto este chvilu s tym dietatom pockam. jaaj no este fakt treba dodat ze aj az ked najdem chlapa ktory bude vhodny adept na to aby bud bol biologickym otcom alebo aj normalnym otcom so vsetkym co k tomu patri
Btw mam mensiu opravu k mojmu prvemu prispevku. Sice som napisal ze mozno o 5, 10 atd rokov ale za urcitych okolnosti viem presne kedy budem mat svadbu - v 28 a nepytajte sa preco