Zdravím vospolok. Viem, že tu nieje zrejme žiadny doktor, navyše bolo by to asi na dlhšiu debatu ale hádam mi niekto z vás poradí lebo popravde som trocha znepokojený.
Môže existovať nejaká spojitosť medzi svrbením konečníka (zadku) a krvavou stolicou r
Čo človeka vedie k tomu, aby sa niečo takéto prišiel pýtať na takéto fórum...Ale skôr, než pôjdeš lekára oslniť svojim krvácajúcim análnym otvorom, niečo skúsim, čoby nádejný detektív. Keď to svrbí, škrabeš to? Ľudovo povedané, nenatrhol si si riť?
No myslel som to tak, že svrbenie môže byť z takých tých parazitov...Neviem jak sa to volá, malé deti to obvykle mávajú...Ty sa potom poškrabeš tak, že ti začne ísť krv...
@thebad Nie, ja mám krv iba na toaletnom papieri pre upresnenie. A len tam mimochodom, myslí na niečo pekné pri večeri Nerád by som privodil niekomu nejaké mdloby.
hemoroidy...pravdepodobne...každopádne zájdi pekne za doktorom, vypýtaj si papier ku gastroenterologovi a chystaj sa minimálne na rektoskopiu....popri tom si uprav jedálniček - pi dostatočné množstvo tekutín a maj stravu dostatočne bohatú na vlákniny - ovsené vločky a pod...hýb sa a neseď stále...
a ešte jedna rada - skús sa na chvíľu vyhnúť mlieku a mliečnym výrobkom.....ťažko povedať či ti je blbo len z pohľadu na krv a predstavy prípadnej smrti, ale možno ti škodí nejaká potravina...so svrbením to asi nemá nič spoločné, ale krv ako jeden z príznakov alergie na bielkovinu kravského mlieka sa tuším považuje...a tá je poslednú dobu spolu s intoleranciou na laktózu dosť rozšírená
To, čo som opísal, mal môj mladší brat. ("Hahaha, pozdrav "mladšieho brata", vieme, že sa to stalo tebe len sa hanbíš, blabla", viem, že viete, dajte sa vypchať). Zjedol nejakú hovadinu na pieskovisku (viem, že neješ piesok, ale môže to byť aj v strave), tam bol ten parazit. Začalo ho to svrbieť, on sa škrabal, začala tiecť krv, naši sa zľakli, utekali do doktora a po trápnej prehliadke sa zistilo, že za svrbenie mohol onen parazit a za krv škrabanie. Parazita sa mama rozhodla zahubiť neznámou prírodnou zmesou boh-vie-čoho v kúpeli, keďže prípravkom z lekárne veľmi neverí a celé sa to vrátilo do normy. Podľa mňa je vzhľadom na to, čo si popísal, toto najpravdepodobnejší scenár. Netreba ťa strašiť rakovinami a blbosťami.
skús ísť k svojmu obvodnému lekárovi, nehanbi sa to povedať, maximálne ťa tak pošle na gastro na vyšetrenie ale lepšie ako to nechať tak, nech to neprepukne v niečo horšie a ak je to niečo čo treba podchytiť včas, tak je lepšie neodkladať to len sa netreba hanbiť..obvoďáci a gastroenterológovia a myslím, že aj chirurgovia takéto prípady berú v pohode, na to predsa boli učení
Nebude to rakovina neviem načo ťa strašia.
Kľudne to mohlo byť stravou že si mal tvrdšiu stolicu a proste ti to mohlo urobiť také "trhlinky" na konečníku ktoré samozrejme svrbia keďže sa do nich mohli dostať baktérie zo stolice a z toho sa objavila aj tá krv. Ta blba strava by rovno vysvetlila čom ti je aj na figu.
@ajus19 no ono sa to ľahšie povie než urobí pre väčšinu heterosexuálnych mužov nieje jednoduché ľahnúť a roztiahnuť polky pred niekym cudzím hoci je ten cudzí človek lekár..
@kittan ver, ze ti ludia pokial nemusia tak taketo vysetrenia ani nerobia, lebo vedia ake je to neprijemne niektore paraziticke ochorenia pokial viem tak sa daju zistit aj z krvnych odberov, tak to treba skusit najprv u obvodnej s tym, mozno sa o tom porozpravat a bude vediet aj bez vysetrenia nejak pomoct pokial to je neprijemne a ver, ze toto je nic oproti nejakej kolonoskopii alebo gastroskopii napriklad, to je este neprijemnejsie ako niekde ukazat ritku len
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Prajem si dobrú chuť pri dojedaní večere.
a ešte jedna rada - skús sa na chvíľu vyhnúť mlieku a mliečnym výrobkom.....ťažko povedať či ti je blbo len z pohľadu na krv a predstavy prípadnej smrti, ale možno ti škodí nejaká potravina...so svrbením to asi nemá nič spoločné, ale krv ako jeden z príznakov alergie na bielkovinu kravského mlieka sa tuším považuje...a tá je poslednú dobu spolu s intoleranciou na laktózu dosť rozšírená
Kľudne to mohlo byť stravou že si mal tvrdšiu stolicu a proste ti to mohlo urobiť také "trhlinky" na konečníku ktoré samozrejme svrbia keďže sa do nich mohli dostať baktérie zo stolice a z toho sa objavila aj tá krv. Ta blba strava by rovno vysvetlila čom ti je aj na figu.
chcelo by to klystýr a to dvojitý, veľa čaju vypiť a zas klystýr dvojitý...
deň dva držať dietu, nič nejesť, iba čaj nesladený a si fit...
v lekrárni si kúp tabletky na odčervnenie, máš mrle a ak nie,kúp si hneď aj čípky, možno sú to hemoroidy, no...
neboj frakerku si nájdeš