teda chápala by som to v prípadoch ako: práve niekam cestujem, fakt to mávam silné a nebudem mať veľmi príležitosť chodiť na WC, alebo pri nejakých extrémnych bolestiach, ale už sa mi zdá, že to začína väčšina brať ako lentilky
@greyness tak ty možno áno, ale nie všetky máme to šťastie, že nám to neovplyvňuje bežný život.. napr. bolesti, nevoľnosť, keď ti ani lieky nezaberajú a to radšej nebudem vypisovať aké silné krámy som mala minulý rok... a keď chceš ísť na nejaký fest/dovolenku a zrazu ti takto vyjdu krámy je to na odstrelenie.. úplne chápem zakladateľku fóra
@hulahop nemám s tým skúsenosti, ale spolužiačka mala tabletky ešte keď sme boli druháčky na sš a bola sama u doktora..
@anniedecadence moje krámy tiež nie sú vždy ideálne. ale som žena a tak to proste funguje.
vydržala som s nimi cestovať, dovolenkovala som s nimi a dokonca som ich mala na brigáde, kde som celý deň nemala k dispozícií wc a nerobilo mi problém vymeniť si tampón aj niekde v poli, keď som musela.
ja mám len pocit, že zo žien sa stávajú padavky, ktoré nezvládajú svoje vlastné telo.
ok, vynechávam prípady, ktoré fakt majú bolesti, že nevládzu vyjsť z postele ale tak to rieši lekár .a neplánujú si vtedy dovolenku, veď vedia kedy menštruujú.
áno, teraz ma ukrižujte všetky ženy, čo máte bolestivé a silné krámy a grciate a neviem, čo všetko! čau!
@anniedecadence s chlapom? (ach) kde v @12 si nepostrehla vetu, ze frajerka je tu pri mne a vravi, ze dovolenku si napriek tomu uzila a nenechala si ju znechutit menstruaciou..ja len sprostredkuvam jej slova
@greyness problém bude asi že dovolenku plánuju rodičia a platia ju už v januári ja mám problém že stále nemám pravidelnú menštruáciu tak ani neviem kedy prídu
@trdelniiiq tak keď mala normálnu menštruáciu tak hej, ale neviem si predstaviť, ako by som si užila dovolenku ja keby mám... nebudem tu už vypisovať o všetko čo mi je, asi som výnimka, ale chcem tým povedať, že áno sme aj také, čo to máme o veľa horšie .. a tiež by som si dala oddialiť, keby som mala ísť na dovolenku v takom termíne.. ale dobre to je jedno, nebaví ma tu sa rozčulovať, každý to má iné, poznám podľa spolužiačok, že oni v pohode behajú kade tade a ja som ani do školy vtedy nedošla..
ježiš toto je úroveň namiesto poradenia tu rozoberáte jaké je to vlastne super mať krámy cez dovolenku bože, hádam ona pozná svoje telo lepšie a vie aké je to keď má krámy skĺbiť s dovolenkou.. volado tu má problém prečítať si otázku alebo čo?
a k téme netuším, ja by som sa na tvojom mieste poradila s gynekológom, aby ti to ešte náhodou aj neuškodilo..
@hulahop skús ísť najprv do lekárne myslím že niektoré nie sú na predpis a určite ti poradia. Raz som to tabletkami riešila aj ja a úplne v poriadku, po vysadení prišli do troch dní, neboli nijak extra silnejšie ani dlhšie ako obyčajne
vážne, chápem, že niektoré ženy majú fest kurevské bolesti a silné krámy... ale odďaľovať to je podľa mňa dosť debilné... ja som už tiež cestovala na dovolenku s krámami, išla som 19 hodín autom s poslednými 2 vložkami-a teda v srbsku a podobných krajinách som vážne nemala chuť si nejaké kupovať-a prežila som to v zdraví tak sa nebudeš s 10 dňovej dovolenky 4 dni kúpať... no a, aspoň sa opáliš... to už čo je? kokos, potom že prečo si zo žien chlapi uťahujú, keď nevedia zvládnuť ani to, čo je dané prírodou
tu fakt vela ludi asi nepochopilo na co sa dotycna pytala a na jej mieste by som si tiez dala predpisat tie tabletky keby idem na dovolenku.... ale k teme..tie tabletky su na predpis, a ku gynekologovi mozes ist v pohode aj sama
jasné, všetci kt. ste prežili dovolenku so silnými krámami STE SUPER ...to ste chceli počuť? Áno ste ako Bear Grylls (prežije všade všetko) ... Dievča má silný menzes sprevádzaný bolesťami, tak si to jednoducho oddiali aby jej to nevyšlo na dovolenku...čo je na tom až také zlé, vy odporcovia tabletiek? Keď už ste takí silní "natural",tak sa zamyslite nad tým čo všetko jete a pijete (tiež je to všetko chémia) takže nevidím dôvod prečo by nemala využiť možnosť oddialenia menštruácie s nejakými tabletkami (nebude ich brať predsa celý život a tiež ich nezje 500) !
@sveter trepes az to boli sa to ain citat neda.. ked som bola "mensia" tak ma tampony pouzit ani nenapadlo kedze som kramy dostala dost v skorom veku a boli sm ena dovolenke 6 dni a z toho 5 som mala kramy.. mam ti povedat ako uzasne som si to uzila? keby som vtedy bola starsia s viac poznatkami tak nevaham a oddialim si kramy.. co si budem zneprijemnovat dovolenku ked su vymozenosti ako si ju sprijemnit
@neoriginalna@lucy92 hej tak ma zožerte obidve lebo som si povedala svoj názor proste odlaďovanie niečoho ako sú krámy považujem za vrcholnú kokotinu.
Tampóny tiež nepoužívam pretože mám proti nim nejaký blok. A na tohtoročnej dovolenke tiež mám mať krámy a tiež mávam občas riadne bolesti ale nebudem preto užívať nejaké sračky, ktoré určite nikto ani netestoval, aké majú vedľajšie účinky pretože to sa dnes už nerobí
Veď nech si každý robí čo chce, proste pre mňa je to pičovina ako dvere na bicykli.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
keď to príde, tak vydržím zopár dní. veď môžem robiť, čo len chcem aj keď mám krámy. nerobí ma to chromou
teda chápala by som to v prípadoch ako: práve niekam cestujem, fakt to mávam silné a nebudem mať veľmi príležitosť chodiť na WC, alebo pri nejakých extrémnych bolestiach, ale už sa mi zdá, že to začína väčšina brať ako lentilky
@hulahop nemám s tým skúsenosti, ale spolužiačka mala tabletky ešte keď sme boli druháčky na sš a bola sama u doktora..
vydržala som s nimi cestovať, dovolenkovala som s nimi a dokonca som ich mala na brigáde, kde som celý deň nemala k dispozícií wc a nerobilo mi problém vymeniť si tampón aj niekde v poli, keď som musela.
ja mám len pocit, že zo žien sa stávajú padavky, ktoré nezvládajú svoje vlastné telo.
ok, vynechávam prípady, ktoré fakt majú bolesti, že nevládzu vyjsť z postele ale tak to rieši lekár .a neplánujú si vtedy dovolenku, veď vedia kedy menštruujú.
áno, teraz ma ukrižujte všetky ženy, čo máte bolestivé a silné krámy a grciate a neviem, čo všetko! čau!
Musel si byť potešený,keď mala krámy na dovolenke
A samozrejme,že môžeš ísť aj sama a predpíše ti ich,ale sú aj také,ktoré nie sú na predpis...
Prečo by si to nemala posúvať,keď tu takáto možnosť je? Ako keby ju to šlo zabiť alebo čo.
DO píííííííí !!!
a k téme netuším, ja by som sa na tvojom mieste poradila s gynekológom, aby ti to ešte náhodou aj neuškodilo..
vážne, chápem, že niektoré ženy majú fest kurevské bolesti a silné krámy... ale odďaľovať to je podľa mňa dosť debilné... ja som už tiež cestovala na dovolenku s krámami, išla som 19 hodín autom s poslednými 2 vložkami-a teda v srbsku a podobných krajinách som vážne nemala chuť si nejaké kupovať-a prežila som to v zdraví tak sa nebudeš s 10 dňovej dovolenky 4 dni kúpať... no a, aspoň sa opáliš... to už čo je? kokos, potom že prečo si zo žien chlapi uťahujú, keď nevedia zvládnuť ani to, čo je dané prírodou
(ach)
neviem prečo chcú ísť všetci ľudia ľahšou cestou (ach)
Tampóny tiež nepoužívam pretože mám proti nim nejaký blok. A na tohtoročnej dovolenke tiež mám mať krámy a tiež mávam občas riadne bolesti ale nebudem preto užívať nejaké sračky, ktoré určite nikto ani netestoval, aké majú vedľajšie účinky pretože to sa dnes už nerobí
Veď nech si každý robí čo chce, proste pre mňa je to pičovina ako dvere na bicykli.