ak ti to bude robit s umrtvenim a ak ti z toho zuba vyberie vsetky nervy tak to nebude boliet ani pocas toho ani uz nikdy potom.....ale to je vlastne ojeb, ono to pocas toho bude boliet tak ci tak
no mne sa v hube dialo toho veľa no tuším dva krát...obidva razy aj s injekciou keďže temer všetky zásahy do mojich tesákov mám s injekciou loebo mám strašne citlivé zuby
raz som ani nevedela že sa niečo deje (ako samozrejme človek cíti ten tlak atd...ale nie je to bolesť) a druhý krát ma asi 2 dni pobolievalo to miesto ale dalo sa to v pohode zvládnuť
BEZ??? ako TY si priplacas (ja osobne az skurvenych 8e)
Mne robil bez umrtvenia a ono to len tak ani nie moc ale skôr nepríjemne zabolelo a potom pokoj. Len ten zub potom stmavne čiže začni šetriť na korunku.
@hajzelbaba ja som počula o miestnej zubárke ktorá odmieta dávať injekcie...napr. zub ti urobí jednou vŕtačkou a na jedno posedenie ti urobí aj 2- zuby....
ked to umrtvia vobec to neboli, len citis take steklenie v zube a to navija ten nerv na taku ihlu alebo co to je, bez umrtvenia si to neviem rpedstavit, celkovo hocico so zubami bez umrtvenia musi fest boliet
vždy idem k zubárke s obavami, že mi budú vyberať nerv bojím sa toho ako čert kríža z toho dôvodu, že dve kamošky mi to opisovali ako nenormálne bolestivý zákrok... z osobnej skúsenosti ti to ale povedať neviem. Našťastie
@mardzerin tak jej povedz ze je pica a nech ti ju da
mne zubarka raz vydrbala von vsetky nervy a bez umrtvenia lebo tiez picovala ze tento zakrok sa bez umrtvenia proste nerobi uz neviem preco ale jednoducho ze mi injekciu neda...tusim preto aby vedela pokial to citis ked ti to cisti vnutri ci take daco....tak ze ok, som nevedel ze to bude hentake ale som skapal skoro potom
najlepsie bolo ze jak mi ta pica spravila korenovu vypln zistila potom na rtg ze mi ju spravila zle a musi mi to cele znova odvrtat a vycistit tie kanaliky nanovo co neni bez umrtvenia o nic prijemnejsie ale proste to som ju uz mal chut zabit takze potom mi uz injekciu dala...to by som si ju dal radsej aj sam uz
ofc velmi zaujimave je ze ta korunovana pica mi jeden kanalik jednoducho zabudla vycistit, ze vraj si ho nevsimla ci co O___O proste dopice to je jak v autoservise keby ti jedno koleso zabudli dat na auto a poslali ta domov tak....a zistil som to ked sa mi o rok na to zacal ten zub kvoli tomu kazit zvnutra.....terajsi zubar je ale kinda pro, spravil mi to tak ze som necitil nic a na prvy pokus a paradne a nevymyslal nic....henta kardinalna pica keby chcela zdochnut by som nenamietal
a ponaucenie teda z toho plynie take ze nech ti ta zubarka tlaci do hlavy cokolvek tak jej proste vypicuj ze si to nemienis nechat robit bez injekcie a nech ti ju pekne da, ked je zubar dobry ti to spravi aj tak, ked je kokot tak bude beztak potrebovat viac pokusov na to
ak je nerv zapaleny, tak aj ked dostanes anestezu, aj tak to bude boliet.
ale ak nie je zapaleny, tak po injekcii bolest vobec necitit. iba ten tlak, ze ti nieco robi so zubom, ale neboli to. vsetko, samozrejme, zavisi od sikovnosti zubara, ci je schopny vpichnut ti tu injekciu tak, ze ti polovica nevytecie prec. mne naposledy pichla injekciu priamo do nervu, co dost neprijemne pichlo, ale potom som to ani necitila.. a potom.. mna ten zub uz potom vobec nebolel, (aj som si myslela, ze ma tam uz nema co boliet), ale zubarka mi povedala, ze niektorych ludi este moze ten zub den-dva trochu pobolievat...
@hajzelbaba@17 kokotnym zubarom sa to vraj lahsie robi ked ti injekciu nedaju lebo potom vedia na com su ked ti cistia tie kanaliky, inac to robia prakticky na slepo, najma ked mas hlboky koren to je blbe....ale tak ci tak su to vsetko fuseri a kludne nech aj skapu, normalny zubar ti injekciu da a spravi to aj tak
@mardzerin nebude potrebné? vieš ako som sa zbavila strašného strachu, stresu a vyrevovávania keď som mala ísť zk zubárke? zmenou zubára...však bývalý zubár si myslel tiež že pri prerezávaní dasňa injekcia nie je potrebná (ešte ktomu to bolo vtedy tak že kôli tomu ďasnu som od bolesti 2 dni nespala čiže aj bez toho rezania to bola sakra boelsť)... ako, keď ju nepresvedčíš tak ti držím palce
@lawey uz som zmenil, problem bol ze som nemal ist ku komu lebo vsetko boli fuseri dokonca este vacsi jak ona, jediny dobry zubar co bol v meste tieto veci uz nerobil...ale teraz mam noveho uz, nejak pred rokom sem dosiel, daky pakistanec co robil v usa 20 rokov
@etelnair kkt ako takych zubarov by mali strielať... alebo každý rok preskúšanie dávať... ja mám to šťastie že sme sa pred rokmi odsťahovali na par rokov na dedinu...a patrili sme do iného okruhu zubárov tak sme prešli k súčasnému dobrému a odsťahovali naspátky teraz som jediná asi z mojho mesta čo tam chodí a potom je tu ešte jedna fain ale tá je zasa drahá
@mardzerin Mne sa takto zapálila spodná stolička pod blombou. Z vlastnej skúsenosti viem, že to vôbec nebolelo... a nedala mi ani spomínanú injekciu. Pocit je to samozrejme nepríjemný, ale trvá to skutočne asi 3 sekundy a injekcia by ťa podľa mňa bolela viac... Po vytrhnutí ti tam dá vložku a zakryje ju takou gumou, ktorá sa ti po pár dňoch sama vyberie a tak po 10 dňoch ti to zablombuje. Po vytrhnutí budeš cca 40 minút cítiť čudne ale rozhodne to nebude bolieť... ja s tým idem pozajtra k doktorke. Mal som v zube toľko nervov, že mi ich ťahala na dvakrát a ani som necekol Takže smelo do toho a nemáš sa čoho báť
Ked som bol maly mi zle zaplombovala zub moja zubarka a pred rokom, ked som jedol popcorn sa mi zlomil zub a siel z toho hnis. Siel som za zubarkou, ta chcela vediet ci to je citlive a tak mi k tomu prilozila nieco studene. Vtedy som myslel ze ma skare od bolesti a ze jej prijebem, ze preleti skrz to okno s mrezami. Nakoniec doslo na cistenie dvoch kanalikov, bolo to to najhorsie co som kedy u zubara prezil...a to som mal uz kopec plombovani bez injekcie (injekcie u mna nikdy nechceli fungovat) dala mi tri injekcie, hovno mi to pomohlo, po prvom zakroku som siel domov jak mrtvola s opuchnutou hubou a pulzujucou bolestou v celej hlave, mal som chut skocit pod tu elektricku do ktorej som nastupil alebo rozbit niekomu hlavu Na druhom sedeni detto, vyberanie liecivej vlozky a znova cistenie kanalika skrabanim ihlou, bolelo jak svina ale potom mi pichla injekciu do toho kanalika cize skrz cely zub, tam mi to umrtvila a uz nic nebolelo. Druhe sedenie sa zopakovalo aj na tretom aj na stvrtom sedeni a nakoniec mi to zaplombovala....zub by mal byt uz mrtvy ale obcas ho citim taze mam dojem ze nieco dokurila na tom, teraz menim zubarku a najblizsie si ten zub dam najskor vyjebat het...
vsetko tu uz povedane bolo, urcite by som nastojila na injekcii a to ze ona odmieta dat by som jej povedala, ze mna nezaujima co ona odmieta, ty ju jednpducho chces a hotovo.
to ťažko povedať, aj tu vidíš, že každý má iné skúsenosti.
hlavne mysli na to, že keby to aj bolelo, pôjde o chvíľkovú bolesť a človek si vždy po návšteve zubára povie že to nebolo tak strašné a ten veľký strach, ktorý má väčšina ľudí pred návštevou zubára nie je ani kvôli tej bolesti ale kvôli tomu, že väčšina ľudí má zo zubárov strach
@moonbeam to s tým studeným robila aj mne.. ešteže ma dopredu neupozornila čo ma čaká, lebo by som odtiaľ asi odišla.. podobne ako ty mala som chuť niekomu ublížiť.... bohužiaľ, za moje veškeré problémy môže bývalá zubárka...
@mardzerin lebo ževraj to tak bude lepšie, keď sa to dá zo všetkých preč....takže prázdniny pred 4 rokmi boli u zubárky a v nemocnici striedavo...bez anestézie všetko (šak musíš cítiť, či už je preč)...teraz samozrejme nebolia, ale keď Ti dá raz nerv z neho preč, je mŕtvy a vydrží ten zub len krátko, síce už nebolí ale ani nežije...
ja som skoro umrela od bolesti, už to nechcem zažit ale mysli nato že potom ta to už boliet nikdy nebude a ja som to mala bez umrtvenia lebo vtedy som sa bala už len tej stoličky
ja si myslím, že je to individuálne, ale jak poznam seba, tak bez umrtvenia toho zubu ci dasna ci jak by som si to asi nedala, som strasny nervak zo zubarov
@antifunebracka no neotacaj, neotacaj, radsej si chod zuby umyt, lebo takymto pristupom ju neklofnes a ja mam hnile veci predsa rada, ved som aj tebe povedala davno, ze ti zavidim zuby
Mne ked vyberalii nerv už som stym zuboom malaa vsetko.. Mnee to velmi velmi bolelloo.. Malaa som aj 2-inekcie.. Ale aj tak ma to boleloo.. Potoom ked mi vytiahla isla som domov a 3-4-hodiny mi to boleloo..
na googli som pozerala vyberanie nervu.. všaade pisali ze to je bezbolestne az ked som to zazila na vlasnej koži..nevydrzala som ani 10 minut..robil mi to bez umrtvenia..a este bude musiet robit..kedze..mi nerv ani nevybral..uz tam ani necem ist :/
No akože len do budúcna, ak niekto by šiel k zubárke ťahať nerv zo zubu tak doma sa najprv poriadne najedzte a napite. Samozrejme ak Vám pichne injekciu pohodička, ale ak nie tak to rovno doma ostaňte nechoďte nikam, tá neskutočná bolesť čo som ja dnes prežil preboha, keď som nevypotil od bolesti 2 litre nech ma šľak trafí tu na mieste. Injekciu my pichol čo s toho keď neúčinkovala pretože som mal zápal či čo už ani presne neviem čo vravel od bolesti si ani nepamätám čo sa tam vôkol mňa rozprávalo. Milión krát trhať zub ako trhať nerv. Modlím sa aby ma to do budúcná nebolelo, lebo ak áno asi pôjdem do garáže nájdem kliešte a vytrhnem si ho radčej sám. Myslím si že asi budem mať trvalú fóbiu s toho brrr...
Tahala mi 2 nervy zo zuba. Prvy zub este zil. Po umrtveni lokalkou to nebolelo. Potom ked injekcia prestala ucinkovat to bolelo strasne, horsia bolest uz len pri zapale (neuralgii) trojklanneho nervu.
Druhy zub bol mrtvy. Ten nebolel. Ani potom co mi ho nechala otvoreny. Zajtra idem na cistenie tak sa uvidi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
ak to nie je pre zapal, tak bude to trochu znecitlivene, no budes citit take to skrabanie ihlou v koreni zubu.
pri niecom takomto nemoze povedat "nechcem vam dat injekciu"
raz som ani nevedela že sa niečo deje (ako samozrejme človek cíti ten tlak atd...ale nie je to bolesť) a druhý krát ma asi 2 dni pobolievalo to miesto ale dalo sa to v pohode zvládnuť
BEZ??? ako TY si priplacas (ja osobne az skurvenych 8e)
@horsiq to viem, najradšej by som bola, keby mi vyrhli väčšinu zubov a mala by som korunky
mne zubarka raz vydrbala von vsetky nervy a bez umrtvenia lebo tiez picovala ze tento zakrok sa bez umrtvenia proste nerobi uz neviem preco ale jednoducho ze mi injekciu neda...tusim preto aby vedela pokial to citis ked ti to cisti vnutri ci take daco....tak ze ok, som nevedel ze to bude hentake ale som skapal skoro potom
najlepsie bolo ze jak mi ta pica spravila korenovu vypln zistila potom na rtg ze mi ju spravila zle a musi mi to cele znova odvrtat a vycistit tie kanaliky nanovo co neni bez umrtvenia o nic prijemnejsie ale proste to som ju uz mal chut zabit takze potom mi uz injekciu dala...to by som si ju dal radsej aj sam uz
ofc velmi zaujimave je ze ta korunovana pica mi jeden kanalik jednoducho zabudla vycistit, ze vraj si ho nevsimla ci co O___O proste dopice to je jak v autoservise keby ti jedno koleso zabudli dat na auto a poslali ta domov tak....a zistil som to ked sa mi o rok na to zacal ten zub kvoli tomu kazit zvnutra.....terajsi zubar je ale kinda pro, spravil mi to tak ze som necitil nic a na prvy pokus a paradne a nevymyslal nic....henta kardinalna pica keby chcela zdochnut by som nenamietal
a ponaucenie teda z toho plynie take ze nech ti ta zubarka tlaci do hlavy cokolvek tak jej proste vypicuj ze si to nemienis nechat robit bez injekcie a nech ti ju pekne da, ked je zubar dobry ti to spravi aj tak, ked je kokot tak bude beztak potrebovat viac pokusov na to
ak je nerv zapaleny, tak aj ked dostanes anestezu, aj tak to bude boliet.
ale ak nie je zapaleny, tak po injekcii bolest vobec necitit. iba ten tlak, ze ti nieco robi so zubom, ale neboli to. vsetko, samozrejme, zavisi od sikovnosti zubara, ci je schopny vpichnut ti tu injekciu tak, ze ti polovica nevytecie prec. mne naposledy pichla injekciu priamo do nervu, co dost neprijemne pichlo, ale potom som to ani necitila.. a potom.. mna ten zub uz potom vobec nebolel, (aj som si myslela, ze ma tam uz nema co boliet), ale zubarka mi povedala, ze niektorych ludi este moze ten zub den-dva trochu pobolievat...
@etelnair prosím ťa zmeň zubárku
ale v zivote nezabudnem, ako mi tahal zubar zub bez umrtvenia. k**** .......... od vtedy mam fobiu zo zubarov.
hlavne mysli na to, že keby to aj bolelo, pôjde o chvíľkovú bolesť a človek si vždy po návšteve zubára povie že to nebolo tak strašné a ten veľký strach, ktorý má väčšina ľudí pred návštevou zubára nie je ani kvôli tej bolesti ale kvôli tomu, že väčšina ľudí má zo zubárov strach
Druhy zub bol mrtvy. Ten nebolel. Ani potom co mi ho nechala otvoreny. Zajtra idem na cistenie tak sa uvidi...