nechápem ako sa niekto môže vysmievať maturantom terajším so škodoradosťou ,keď buď to aj jeho čaká ešte len ,alebo si tým aj on sám musel prejsť ....to nepochopím
@babl71@metalabby aj ja a ako vám to šlo čo ste tam písali? ja som písala prvý príspevok v živote a síce som písala oslovenie a dakujem za pozornost ale vobec som to ani neadresovala k niekomu len 3 otazky :/ inač som vykladala že o čom píšu a ako píšu :/
no ten test bol dosť ťažký si myslím mali dať aspon o 10min. viac a bolo by dobre takto to bola lotéria ku koncu, sloh som písal ten Gaudeamus aj keď som písal asi trochu odveci ale čo už hádam 33% bude
@zeriavka no musela som sa dosť zamýšľať, že čo tam dám. v podstate som písala to isté dookola, že pár ľudí nemôže byť obrazom celej spoločnosti. a tiež to bol môj prvý príspevok a nakoniec som tam napchala plno otázok.
ja som písala o blogeroch.. diskusný príspevok.. a neviem či som veľmi neodskočila od témy. inak z krátkych odpovedí mám 6 zle lebo zmrdi mi nejaké veci neuznajú :/
@kolili ale bolo to neskutocne lahke aj ked gycovina , napisal som to za polhodinu , za hodinu odovzdal , vybral som si to lebo viem , ze z toho dostanem aspon 90% a nie aby som inym dokazoval formu tym , ze si vyberiem uvahu
@kolini ako sa to vezme....ja som asi dva týždne pred tým omieľala, že ani za svet umelecký opis, že určite rozprávanie a nakoniec som sa cítila tak umelecky, že som si to vybrala a rozprávanie mi dnes ani nenapadlo...
@kolini u nás to brali ako rozprávanie a písali o zážitku, po ktorom pocítili svoju dospelosť alebo niečo v tom zmysle. a dávali tam aj priamu reč..proste klasické rozprávanie, ale niektorým to vraj prechádzalo do úvahy..
@drusilladayerova no ja.. lebo to som pisal ako beletrizovany zivotopis o dospievani mixnuty s uvahou.. ziadna priama rec.. je to ako keby zivotny pribeh =D
inak úvahu skúšajúci/opravujúci majú najNEradšej... lebo si každý myslí, že je to najľahšie, a pritom je to jeden z najťažších žánrov a málokto vie napísať naozaj dobrú úvahu.
@luc.ka no ja mam dost dlhy a pestry zivotny pribeh.. navyse by si neverila, ako depresivne ten sloh vyznieva, ale zachranil som to skrytou metaforickou anekdotkou =D
@kolini je to retardovaná téma, lebo veľmi zvádza k opisu. podľa mňa je rozprávanie proste o nejakom príbehu. krátkom. krátkodobom. čo sa stal a nejako ťa poznačil. nie opis celého života.
jednoducho, chápala by som to ako nejaký príbeh, ktorý sa udial niekedy v tvojom živote (ideálne na strednej škole), na základe čoho si pochopil, že nie si už dieťa (tenkrát poprvé na maturitnej úrovni
ale keď niekomu umrela mama keď mal 8 a musel sa starať o 3ročného súrodenca, tak sa to nemuselo stať na sš. aspoň tak by som to pochopila ja.
ale nestresuj sa. keď si to napísal v požadovanom rozsahu a máš to gramaticky správne, tak to bude v poriadku... koľko ľudí nedodržalo žáner a spravili to na schopnej úrovni....
ahojte , chcel by som sa Vas opytat že sa velmi bojim nemčiny pisonych hlavne testu a sloh by som napisal ale za hodinu aj na tych 160 slov ale budem v stresse tak neviem či to dokažem , z konverzacie som mal minuly rok 2 a odpovedam vždy na 1 . učil som sa postupne maturitne temy , len sa bojim že to nedokažem ... aky sposob by som si mal prave teraz pozriet teraz večer ? dakujem
@luc.ka no ale moje dospievanie sa formoval od malicka, od zmien v mojom zivote, ktore ma posilnili a musel som znasat stale novsie a novsie povinnosti, dospievanie nie je len o strednej skole
@luc.ka nemyslim mozno to myslela dobre ale tak... neviem ja som pisal podla seba vzdy som pisal podla seba dva krat mi dala ucitelka pat ze mimo temy uvidime
@freedomko podstatné je to, čo je v oficiálnom znení zadania. kde tam máš strednú školu spomenutú?? (ak niekde hej, ok, veď ja nematurujem, čítam len toto fórum) všetko, čo sa povie mimo, je už len rada a doporučenie, prípadne názor nejakého iného maturanta, ktorý sa môže mýliť rovnako, ako sa mýliš ty.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
.. inak, v pohode.. testom som si nie celkom istá.. ale sloh bude hádam celkom dobre
už mi konečne niekto povedzte, že ste to písali aj vy.
Sloh- Gaudeamus igitur - dufam, ze dostanem cenu za najdepresivnejsi sloh maturit roku 2011.
od nas asi polovica bab.. gycovost
to gaudeamus igitur sme mali pisat ako dynamicky beltrizovany zivotopis ci pribeh s priamou recou? lebo nikto z nas nevie co po nas konkretne chceli
ty si písal? gaudeamus?
Kamoš chalani ako sa povie to co sa dava do novín ? ten obrazok taký ... jáj už viem bulvár
citujem
4. Gaudeamusigitur
(Rozprávanie o mojej ceste k dospelosti)
a vraj sme mali pisat len o strednej skole
jednoducho, chápala by som to ako nejaký príbeh, ktorý sa udial niekedy v tvojom živote (ideálne na strednej škole), na základe čoho si pochopil, že nie si už dieťa (tenkrát poprvé na maturitnej úrovni
ale keď niekomu umrela mama keď mal 8 a musel sa starať o 3ročného súrodenca, tak sa to nemuselo stať na sš. aspoň tak by som to pochopila ja.
ale nestresuj sa. keď si to napísal v požadovanom rozsahu a máš to gramaticky správne, tak to bude v poriadku... koľko ľudí nedodržalo žáner a spravili to na schopnej úrovni....
tak dobre som ho napisal.. som spokojny..
spieva sa o zivote a celkovo... malo to byt daco ako cesta tvojho zivota ako si sa dostal tam kde si teraz k dospelosti...
cize nieco ako tvoj vyrozpravany zivot.. stym ze neni to zivotopis abo daco take len rozpravanie o tom "ako som sa dostal tam kde som teraz"
okaslala ta
hlavne soms a trosku nudila ku koncu testu hodina by v podstate stacila
a sloh? to nei je moja specialita ale nejaky ten som vyplodila
uz je to jedno hlavne ze je to za mnou