Tak, kočky z birdzu a osadenstvo, kedy plánujete mať deti ?
Ako z jednej strany sme bombardovaní názormi ako čas ubieha a najlepší čas je teraz...
Z druhej strany väčšina sme študenti, a toto proste neprichádza do úvahy počas štúdia, keďže nemáme žiadne peniaze(vyjmime ITčkárov)...
Keďze väčšina má už tých 20+
Keďže väčšina má už tých 20+ tak sa nás táto otázka bytostne týka, takže ako to vidíte vzhľadom na vašu súčasnú situáciu v živote? Ja mám 21 ... a ako už som hovoril, nemôžem si to dovoliť, hoci to úplne neodmietam, ale zatiaľ to nie je predmetom riešenia v mojom živote.
okolo 35ky. A ked mi doktor povie ze sa to neda zo zdravotneho hladiska tak si ho dam vynosit. Penazi budem mat dost. Aspon dufam Takisto seriozne zvazujem dat si zamrazit vajicka. Samozrejme ocakavam judgement z kazdej strany, ale takto to realne vidim. Chcem si uzit mladost naplno, zarobit miliony, precestovat svet a na usadenie sa a rodinu som neni pripravena. A myslim si ze ked sa na to clovek neciti nemal by to robit. Asi by sa to aj odrazalo na mojej vychove keby sa do toho nutim len kvoli nazoru spolocnosti. A dieta chcem max jedno. Ale chcem.
Ak všetko dobre dopadne, tak v za pár mesiacov sa budete sťahovať do vlastného a potom môžme pomaly pracovať aj na potomstve, keďže už budem mať 26r. A frajer ma 29, myslím si, že je to akurát vek.
akoze chcela by som ale myslim ze nemam sancu lebo je to proste tak zlozite cele a ja sa na to nehodim asi podla nikoho a nemyslim ze niekedy sa najde niekto taky. celkovo som uplne mizerna existencia a moj zivot je bezcenny a nemam ziadnu buducnost tak ako moja sucasna situacia aj minulost su napicu
No, ešte sa len chystám na VŠ, tak možno po nej, ale to závisí od finančnej situácii po nej. Ale zrejme to bude úplne inak, pri mojom zdravotnom stave je možné, že nebudem mať, a teda zastávam názor, že radšej skôr, ako nikdy :S
Strašne to stále necítim, že by som niekedy vobec chcela mať.
Ale určite chcem jedného veľkého psa, jedného malého psa a nahatú mačku a mačku a čivavku budem mať ako bábätká.
Kedze som bez partnera, tak to asi teraz nijak nezariadim. Ale kebyze mam pekny a stabilny vztah (este lepsie manzelstvo), tak sa tomu nebranim ani teraz. A ak to nepride vobec, tak to myslim prezijem tiez.
dovoľte mi sa zasmiať....HAHAHAHAHAHA Že už máme 20+ a je ideálny čas... kámo, ja mám 20+ a ešte som ani nemal sex Ja som stratený prípad, keby som náhodu aj chcel mať deti tak mi to nehrozí, lebo so mnou sa žiadna nebude chcieť rozmnožiť... som chudobný, bez majetku, bez auta, bez perspektívy do budúcnosti... som rád že prežijem vôbec ako-tak nejak sám a nie sa ešte starať o decko pane bože....
Ale vám, ktorí ste zdraví, silní a máte perspektívu do budúcnosti radím aby ste si deti urobili a prispeli k udržaniu európskej populácie bielych ľudí, nenechajte aby nás prevalcovali cigáni a černosi (aspoň 2 deti si spravte, lebo 1 cigánka za život vrhne aj 10 mláďať, kto ich bude stále živiť!...)
Ja by som chcela (a teraz sa podrž) o 3 roky. Inak som vždy bola zásadne proti svojmu vlastnému materstvu ale.. ak bude všetko v poriadku a nič sa nepokašle, rada by som mala dieťa s terajším partnerom.
keĎ dokončím školu (čo bude čochvíľa), budem bývať vo svojom (čo je hudba ďalekej budúcnosti), ale keď bude predovšetkým splnená zákadná podmienka - ehm, budeš mať k tomu vhodný protejšok, čo je temer science fiction.
@wistingher plánujem ísť o rok (čiže keď zmaturujem) do Canady a tam dva roky zarábať. A v Canade chcem výšku študovať externe. Ide totiž o to, že medzi mnou a priateľom je 11 ročný vekový rozdiel a chápeš.. toto je jedna z tých nevýhod. So we will see
Čo najskôr.
Po psychickej stránke by som ich mala rada čo najskôr, kľudne aj hneď teraz. Samozrejme, teraz absolútne na dieťatko nemáme podmienky, takže až keď vyštudujem, respektíve s partnerom budeme mať bývanie a stabilný príjem.
Som celkom zvedavá, kedy to reálne bude...
A pre toto ľudia na Slovensku vymierajú, pretože im štát nedá bývanie, stabilnú prácu, sociálne istoty ...atď
Ženy, buďte zlatokopky, inak budete do smrti čakať kým sa rozmnožíte s takým to prístupom. je to síce smutné, ale peniaze sú to naj meradlo ľudského šťastia. už si za ne človek aj zdravie kúpi, pretože si zaplatí napr. skorší termín operácie, drahú liečbu alebo iná vymoženosti.
Na Slovensku nikdy nebude dobre. Treba odtiaľto rýchlo odísť a splodiť deti.
@majmarad veď toto ... Nikto si deti nemôže dovoliť, resp. nikto kto chce aby o nich bolo riadne postarané. Najskôr až niekde v 30-35 ... čo je dosť veľa... ešte keď si zoberieme v úvahu, že muži sú vo vzťahoch o 7 rokov starší cca tak v 42 rokoch... no... Babku si už asi ani pamätať nebudú...
@poppyseed tak pekne si to napisala ze ti prajem nech najdes poriadneho chlapa
Povedal som si ze tento rok bude pre mna prelomovy a po nom uz bude iste ako bude vyzerat moj zivot v dlhsom horizonte buducnosti...
Ja mám 9mesačného syna a rodila som minulý rok, t.j. v 30ke. Druhé by som chcela tak budúci rok. Radšej skôr než neskôr, lebo je to dosť náročné a neviem si predstaviť toto absolvovať napr. za 5 a viac rokov.
Mám 25 rokov, v januári som sa dušovala, že minimálne 5 rokov dieťa ešte nechcem, že chcem ísť Londýn, Paríž, krčmy v okolí, adoptovať ešte jednorožca a tak... a v tom istom januári som po zvláštnych pocitoch a odporúčaní okolia zrobila sebe tehotenský test...
...16.10. vo veku 25 rokov budem mať svoje prvé dieťa.
@tarassaco My sme tiež tak, ešte toto, ešte toto, toto tiež ešte... ešte je čas... zrazu to prišlo a zrazu tie problémy, ktoré znamenali ,,ešte nie," sú vlastne banality.
nikdy som netúžila po deťoch a rokmi sa to vôbec nemení. skôr naopak - všetky moje kamošky už majú deti a keď vidím, ako to v realite chodí.. ešte viac deti nechcem. mám priateľa, sme spolu už takmer 9 rokov a ani on deti nechce. podľa mňa je hlúposť, keď niekto tvrdí, že túžba po deťoch príde, ak do života vstúpi tá správna osoba. u mňa to bolo tak, že tú správnu osobu som identifikovala na základe toho, že tiež deti nechcel. je každého osobná vec, či deti chce alebo nie. je to obrovská zodpovednosť a väčšinou ju nesie hlavne matka. nikto iný sa o tie deti starať nebude, takže o tom ani nikto iný nemá právo rozhodovať.
Neznasam definitivy a deti patria medzi ne. Ak uz by som sa k niecomu takemu odhodlal, urcite by som do toho nesmel byt dotlaceny, ale musel by som to chciet aj ja. Zial pokial nemam vlastny byt, je to naozaj len v teoretickej rovine. Taktiez platovo a aj casovo by som na tom musel byt tak, aby boli vytvorene kvalitne podmienky pre moju rodinu. Cize otazka bola kedy? No ked dosiahnem vsetko co som vymenoval + este pocestujem po svete.
ja by som mozno uz aj chcel aj teraz keby mam s kym ale zaroven asi nikdy nechcem, strasne by ma trapilo keby moje dieta zdedi "hlavu" po mne a alergie / co alergie bude mat s velkou pravdepodobnostou / no trapilo by ma keby viem ze by mavalo myslienky ako ja, to neprajem nikomu, takze ja to mam tak na hrane no zaroven sestra ma synceka, mam 3 netere takze ma to svojim spobom zachranilo no zaroven je mi to luto ze uz maju rodiny a ja nie ale asi to tak ma byt
@marjy77 Mať deti je prirodzený biologický účel človeka ako takého...
Postoj odmietania detí však plne chápem a akceptujem.
Chcem tým len povedať, že potreba reprodukcie nie je nič netradičné, takže nerozumiem tvojmu počudovaniu sa...
@firestorm áno, dá sa očakávať že väčšina ľudí bude chcieť deti, ale nie že zas až tak veľa, hlavne keď sú tu všetci ešte pomerne mladí ľudia, ktorým ešte zväčša netykajú bilgické hodiny
@marjy77 Ja nemám pocit že by nejak chceli. Skôr väčšina bude mať tak okolo 30 ... a niektorí a nie jeden dokonca vôbec nebudú mať aj keď by neboli proti tomu. Ale nie sú sprostí ako cigáni a nespravia do 23 roku života ženy 7 detí.
@wistingher to je už na nich kedy budú mať deti, podstatné ale je že ich plánujú a chcú mať aj keď až v (zdanlivo) ďalekej budúcnosti. Povedala by som že tu sa nachádza skôr tá inteligentnejšia vzorka mladích slovákov, takže je jasné že takí si budú rodičovstvo plánovať, takí ako ty hovoríš "cigáni" tu ani nie sú, alebo sa k tomu aspoň nepriznávajú.
Netúžim po dietati aj ked deti mám rada,ale iba tie cudzie.Stači mi pár hodín a už mi lezú na nervy.Ale ak by sa v budúcnosti niečo také naskytlo,tak by som sa s tým zmierila.
@eriko tak vieš Slovensko... aj preto to je tak že ona študuje, on už tak 10 rokov pracuje... čiže majú z čoho kde začať bývať... a ona má stále 27 (priemerny vek počatia prveho dieťaťa na SR) a on má tak 32+
Hm, skôr je otázkou, či vôbec nejaké budem mať . V poslednej dobe sa prikláňam viac k možnosti ostať bezdetná, ale je dosť možné, že časom postoj zmením
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
Plánovať to budem keď na to budem sociálne, materiálne & psychicky pripravená, čo u mňa pre 30kou zrejme nebude
Ale určite chcem jedného veľkého psa, jedného malého psa a nahatú mačku a mačku a čivavku budem mať ako bábätká.
Ale vám, ktorí ste zdraví, silní a máte perspektívu do budúcnosti radím aby ste si deti urobili a prispeli k udržaniu európskej populácie bielych ľudí, nenechajte aby nás prevalcovali cigáni a černosi (aspoň 2 deti si spravte, lebo 1 cigánka za život vrhne aj 10 mláďať, kto ich bude stále živiť!...)
Po psychickej stránke by som ich mala rada čo najskôr, kľudne aj hneď teraz. Samozrejme, teraz absolútne na dieťatko nemáme podmienky, takže až keď vyštudujem, respektíve s partnerom budeme mať bývanie a stabilný príjem.
Som celkom zvedavá, kedy to reálne bude...
ale este nemôžme, ale o par rokov urcite po tej 27čke tipujem
Ženy, buďte zlatokopky, inak budete do smrti čakať kým sa rozmnožíte s takým to prístupom. je to síce smutné, ale peniaze sú to naj meradlo ľudského šťastia. už si za ne človek aj zdravie kúpi, pretože si zaplatí napr. skorší termín operácie, drahú liečbu alebo iná vymoženosti.
Na Slovensku nikdy nebude dobre. Treba odtiaľto rýchlo odísť a splodiť deti.
Povedal som si ze tento rok bude pre mna prelomovy a po nom uz bude iste ako bude vyzerat moj zivot v dlhsom horizonte buducnosti...
...16.10. vo veku 25 rokov budem mať svoje prvé dieťa.
Ale sak ako, chapeme sa
Postoj odmietania detí však plne chápem a akceptujem.
Chcem tým len povedať, že potreba reprodukcie nie je nič netradičné, takže nerozumiem tvojmu počudovaniu sa...