skôr star trek, starwars je príliš čiernobiely, je to už vyprofilovaný svet vo vojnovom stave, star trek sa k bojom a konfliktom (minimálne v seriáli) stavia oveľa citlivejšie/opatrnejšie a tým pádom pre mňa aj reálnejšie, konflikty sa najprv snažia riešiť diplomaticky, až potom nastupuje hrubá sila, a aj tá väčšinou veľmi opatrne (cca od začiatku druhej série Enterprise napríklad furt otravujú klingoni, ale prvú loď im zničili až na začiatku druhej série, keď už proste prakticky nemali inú možnosť).
je to tým proste zaujímavejšie, starwars je proste druhá svetová v kulisách scifi, startrek tie scifi kulisy používa na vyvolávanie eticko/psychologicko/kultúrno zaujímavých situácií/problémov (niekedy viac, inokedy menej úspešne, ale aspoň sa snaží)
star wars na svoju dobu... to boli nadčasové filmy. tiež to nieje tak celkom moja šálka kávy, ale mám na tie časy keď som to s najlepšou kamoškou pozerávala pekné spomienky
@sango@seagull1 - INAK FAKT?!? KDE SI NECHAL NAJLEPŠÍ SCIFI SERIÁL V HISTÓRIÍ???? (a asi aj najlepší seriál vôbec v histórií (samozrejme že myslím Galacticu)?
(ale v podstate to chápem, galactica je úplne iná liga, proti nej by žiadny "star-niečo" neobstál )
Star trek by nikdy nebol tym cim je bez Patricka Stewarda (kapitan Jean Luck Picard) , ktory dokonale svarnil francuzskeho prieskumnika, vzdelaneho a scitaneho filozofa so nekonecnou zvedavostou zistit, ake tajomstva skrivaju alfa kvadrant a beta kvadrant
Star trek bol popularny uz pri prvom serialy ale James T. Kirg sa Luckovi proste nemohol rovnat
Z filmov bol najlepsi Vzbura a Nemesis .... prvy kontakt tiez celkom usiel.... ale Borgovia mi prisli taki nezaujimavi vzdy .... taka blba rasa xD
Zo serialov sa mi ale najviac paci Voyger
A celkovo ta myslienka star treku je uplne super mozno by aj realne pomohla nejaka zakladna smernica aku maju v spojenej federacii planet
Ale keď už Star Trek, tak originálnu sériu. Už len preto, lebo milujem staré sci-fi-čká a Spocka som si zamilovala Star Trek s Picardom, som pozerala od malého decka, takže tam nieje o čom, ale Voyager sa mi sprotivil. Nevedela som si zvyknúť na inú posádku a loď mi bola nesympatická.
No brácha, tiež tvrdí, že Star Trek je lepší. Ja však stále budem tvrdiť, že Star Wars nič nemá ak už v ničom inom, tak prepracovanosť ani nie deja, ten je dosť otrepaný, ale prostredia v ktorom sa to odohráva je genialita sama
@midnight a star trek bol aky?? ci uz vizualne alebo pribehovo... mi pripadal byt ovela viac ciernobiely a prilis... tichy a kludny.
SW ma vojny, deualy ale aj politicku stranku ktora vsak bola ponechana az na EpIII lebo keby sa to tiahlo este v predoslich episodach tak by som bol viac nakloneny k tej starsej trilogii.
@Tomas vizualne je urcite lepsi SW a narozdiel od ST ma SW aspon nejaku choreogragiu Duelov a bojov, zatial co v ST jedine boje co som videl boli tie stare co bolo pouzite vo fime tropicka burka az po tie kde jeden po druhom kricali ze leti na nich torpedo a v miestnosti lietaju iskry. Po vizualnej stranke je SW 100% jednoznacne dominuje aj ked novy ST film si dal na efektoch zalezat, ale stale to nedobehlo SW.
Po pribehovej stranke, zalezi na tvojej osobnosti.... mne sa napirklad pribehovo viac pacila nova trilogia SW hoci ta starsia mala vacsiu pestrost, Ep I/II/III ukazovali jediov z blizka v plnej sile takze som bol spokojny.
Nevidel som kazdy ST tak ako SW ale asi to je preto ze film alebo seria ma potrebuje oslovit po vsetkych strankach a potrebuje viac nez len par iskier a lacne efekty co sa tyka serie ale... napriek novemu filmu ma ST neoslovil, nedobehol to co SW mal v kazdom diely.
@tomas tak to ti jednoznačne odporúčan Star wars 3,zavŕši sa osud C3PO,posledný boj Darkvadera s Lukom Skywalkerom a výborné efekty,plus mnoho iného.Dvojka je ale mierne slabšia.
@krampus som myslel ze zomrem po precitani tvojho komentaru ideme si to ujasnit je to Darth Vader (Anakyn Skywalker) nie Darkvader a on v 3 epizode bojoval (vlastne nebol to Lord Vader v tom svojom obleku- nostalgia, ale Palpatin uz mu dal meno a poslal ho vysekať Ritierov Jedi) no bojoval s Obi Wanom Kenobim ! a nebojoval tam žiadny Luke Skywalker ! neviem ako by to decko tam bojovať aj mohol ved sa ešte len narodil Luke bol dospely až v epizode IV (skvela epizoda, podla mna boli stare fajn ale ja uz Star Wars neberem ako jednotlive epizody ale ako Universum)
@sango žena a Star Wars ?? som sa asi zaľubil D ale nie D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
je to tým proste zaujímavejšie, starwars je proste druhá svetová v kulisách scifi, startrek tie scifi kulisy používa na vyvolávanie eticko/psychologicko/kultúrno zaujímavých situácií/problémov (niekedy viac, inokedy menej úspešne, ale aspoň sa snaží)
ale ako Star Wars (Epizóda 1) sa mi páčili vizuálne viac, ale Star Warsy som nikdy nevidel celé, vlastne som videl iba tú Epizódu 1
Len mam pocit ze Star Trek je v poslednej dobe strasne spropagovany serialiom Bib Bang Theory
(ale v podstate to chápem, galactica je úplne iná liga, proti nej by žiadny "star-niečo" neobstál )
Star trek bol popularny uz pri prvom serialy ale James T. Kirg sa Luckovi proste nemohol rovnat
Z filmov bol najlepsi Vzbura a Nemesis .... prvy kontakt tiez celkom usiel.... ale Borgovia mi prisli taki nezaujimavi vzdy .... taka blba rasa xD
Zo serialov sa mi ale najviac paci Voyger
A celkovo ta myslienka star treku je uplne super mozno by aj realne pomohla nejaka zakladna smernica aku maju v spojenej federacii planet
Ale keď už Star Trek, tak originálnu sériu. Už len preto, lebo milujem staré sci-fi-čká a Spocka som si zamilovala Star Trek s Picardom, som pozerala od malého decka, takže tam nieje o čom, ale Voyager sa mi sprotivil. Nevedela som si zvyknúť na inú posádku a loď mi bola nesympatická.
No brácha, tiež tvrdí, že Star Trek je lepší. Ja však stále budem tvrdiť, že Star Wars nič nemá ak už v ničom inom, tak prepracovanosť ani nie deja, ten je dosť otrepaný, ale prostredia v ktorom sa to odohráva je genialita sama
SW ma vojny, deualy ale aj politicku stranku ktora vsak bola ponechana az na EpIII lebo keby sa to tiahlo este v predoslich episodach tak by som bol viac nakloneny k tej starsej trilogii.
@Tomas vizualne je urcite lepsi SW a narozdiel od ST ma SW aspon nejaku choreogragiu Duelov a bojov, zatial co v ST jedine boje co som videl boli tie stare co bolo pouzite vo fime tropicka burka az po tie kde jeden po druhom kricali ze leti na nich torpedo a v miestnosti lietaju iskry. Po vizualnej stranke je SW 100% jednoznacne dominuje aj ked novy ST film si dal na efektoch zalezat, ale stale to nedobehlo SW.
Po pribehovej stranke, zalezi na tvojej osobnosti.... mne sa napirklad pribehovo viac pacila nova trilogia SW hoci ta starsia mala vacsiu pestrost, Ep I/II/III ukazovali jediov z blizka v plnej sile takze som bol spokojny.
Nevidel som kazdy ST tak ako SW ale asi to je preto ze film alebo seria ma potrebuje oslovit po vsetkych strankach a potrebuje viac nez len par iskier a lacne efekty co sa tyka serie ale... napriek novemu filmu ma ST neoslovil, nedobehol to co SW mal v kazdom diely.
ja tie stare pozeram teraz a je to totalne retro. ked si pomyslim, ze v 60.rokoch bolo
vsetko este len na zaciatku.......PC, mobily a tak..........
a milujem ked sa Spock hada s McCoyom.....to je uplna parada
a este ked si pomyslim, ako malo penazi na to mali.........
mimochodom aj Vam pripomina Janewayova Annu zo zeleneho domu......trochu starsiu.........v delta kvadrante?
@sango žena a Star Wars ?? som sa asi zaľubil D ale nie D