Ja som si vybrala ten internet a ak som opisovala internet celkovo a jeho vplyv na nás, to vadí? ak som neopisovala tie inernetové siete? Ako, spomenula som ich, ale chápete... :/
There will be more grammar than literature, they said...
Presne tak sa citim. Hnusny, husny Jozef Mak! A teda samozrejme Jula..
A co sa tyka slohu, aj ja som si vybrala socialne siete, ale cely cas, co som to pisala, som mala pocit, ze je to viac rozpravanie, ako uvaha. I ked otazok som davala dost.
Anyway, najhorsie mam za sebou. Anglina a matika su v pohodke. Tak som celkom rada
@mielikki No pytali sa, ze co sprevadzalo jej smrt. A ked som to necitala, tak som nemala sancu vediet, ze inovat
A este co som si spomenula otazky tak boli napr.: Zorad literarne obdobia chronologicky (to bola pohodka), podla akeho vzoru sa sklonuje esej (dlan), potom sa pytali, ze co napisal Salinger (Kto chyta v zite), ... Tak to boli tie relativne lahke, ktore som vedela
test bol v pohode, neboli tam chvalabohu žiadne chytáky, ale mám rôzne podivné chyby spôsobené mojou sprostosťou a tým, že som si tie otázky nedobre prečítala
a témy boli lepšie než som očakávala, ale aj tak som mala problém si vybrať... nakoniec sme skoro všetci písali diskusný príspevok, lebo učiteľka nás akurát včera vystríhala, že do úvahy MUSÍME priniesť nejaký nový pohľad a mali sme pocit, že na hentú tému už bolo všetko povedané...
@dwightmccarthy jj od nas to dala asi polka ludi neboj nebudeš sam. skorej tá štvrtá téma podla mna nemala velky ohlas alebo sa mylim? to dal len jeden.
Jáááj no neviem, test som trošku asi dojebala... :/ budem rada ked budem mať nad 33% čo teda dufam... viac mi netreba.. len aby som mala aj aj, a sloh bola malina ... uvahu som mala, čiže spokojnosť ...
prekvapivo, bola som uplne pokojna, z testu mam dobry pocit, z tych kratkych odpovedi to vypada na 22/24... a sloh, co ja viem, nieco som tam an dve strany zosmolila na tu uvahu, celkom faj nale netrufam si posudit.. ale som spokojna
Test mám na okolo 84%. Tu je celé zadanie B: » matura.stuzkova.eu/subory/maturitn... . Na sloh som písala úvahu, takmer jediná na celej škole, ináč u náš všetci písali rozprávanie. Mám zmiešané pocity, ale je to v podstate jedno.
@corwinuss ja som necitala ziadne povinne citanie okrem antigony. nikto ma do toho nekopal, dokonca ani nediktoval autorov a diela. aj taku moze mat clovek slovencinu...
vyšla som z triedy po ukončení testu ako veľký pán a keď som sa dala do reči s inými ako to napísali, dobre som zostala so stiahnutým chvostom akožeee..ja že tam ŽIADNE chytáky nie sú.. hahahaaa..až také ľahké to zas nebolo. Mala som byť viac ostražitá, doriti :/ :´(
Ja ked som dopísala test mala som dobrý pocit ale potom som zistila, že to až take dobre nie je ...asi 3 otazky som si zle prečítala :/...moja šikovnosť....ale pod 70% to snad nebude....na slohu som písala to rozpravanie... neviem písať slohy ale tato tema mi sadla..... o trištvrte na tri som to už mala hotove a vyšlo mi to cca na 2 strany...len tie pravopisné chyby to už bude iná pesnička.. ...ešte zajtra nejak spraviť tú nešťastnú anglinu :/....a už mame polovicu maturít zasebou!!
neopisovala som konkrétnu.. ja som maturovala B2, takže som mala písať, že či je kniha ešte stále najlepším priateľom človeka, takže som písala ako knihy nahrádza internet, ale v skutočnosti knihy nikdy nevymrú a tak.. taká téma, že by sa dalo aj na dve strany a ako si tak pozerám predbežné výsledky zo sloviny, tak mám okolo 85%!! čo je super
pocas celej skoly si hovorim - dufam ze nam daju umelecky opis alebo uvahu, to by bola vyhra. bolo jedno aj druhe, temy sa mi nepacili, take neoriginalne. v podstate som tej diskusný pisala ako uvahu, len som oslovila a tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
ale nie, maturovala som pred rokom... inak co sa tyka tych tem slohovych, lahsie uz fakt mat nemohli tento rok
2. Kam len oko dovidí... (Umelecký opis Slovenska)
3. I malé meškanie môže spôsobiť veľké problémy (Rozprávanie)
4. „Kto teba, pes, smie nazvať psom?
Ty si môj priateľ milý.
Dobre by bolo, keby ťa dejiny pochopili.“ Ján Smrek
(Diskusný príspevok o spolužití človeka a zvieraťa)
a test bol ok, ľahší ako minulý rok podľa mňa.
Presne tak sa citim. Hnusny, husny Jozef Mak! A teda samozrejme Jula..
A co sa tyka slohu, aj ja som si vybrala socialne siete, ale cely cas, co som to pisala, som mala pocit, ze je to viac rozpravanie, ako uvaha. I ked otazok som davala dost.
Anyway, najhorsie mam za sebou. Anglina a matika su v pohodke. Tak som celkom rada
Ja som si dal umelecký opis Slovenska.
Dal si to aj niekto iný?
takže by som určite prešla
To by som náhodou vedela, utopila sa ožratá v sude, najzaujímavejšia časť celej knihy
A este co som si spomenula otazky tak boli napr.: Zorad literarne obdobia chronologicky (to bola pohodka), podla akeho vzoru sa sklonuje esej (dlan), potom sa pytali, ze co napisal Salinger (Kto chyta v zite), ... Tak to boli tie relativne lahke, ktore som vedela
test podla mna budem mat tak nad 80 a sloh som si vybrala tie socialne siete a tam sa dalo len tazko niečo pokaziť takže super..
ešte tu anglinu treba zbuchat a bude
a témy boli lepšie než som očakávala, ale aj tak som mala problém si vybrať... nakoniec sme skoro všetci písali diskusný príspevok, lebo učiteľka nás akurát včera vystríhala, že do úvahy MUSÍME priniesť nejaký nový pohľad a mali sme pocit, že na hentú tému už bolo všetko povedané...
No mňa by skôr zaujímalo kto si vybral tú štvrtú tému.
@nikol545 myslím si, že hej aj ja som to dala
slohy mi celkom vyšli, hlavne na angličtinu bola výborná téma, len ten test z aj .. ale tak okolo 60% by som mohla mať
pocas celej skoly si hovorim - dufam ze nam daju umelecky opis alebo uvahu, to by bola vyhra. bolo jedno aj druhe, temy sa mi nepacili, take neoriginalne. v podstate som tej diskusný pisala ako uvahu, len som oslovila a tak