Ahojte. Mam dalsi problem, ze je maturitna otazka napr. romantizmus. Tam patria ti a ti...mozem sa naucit ktorych chcem, alebo mi na maturach zadaju konkretnych, o ktorych budem musiet rozpravat. Bo moja spoluziacka tam ma chalupka, kral, botto a ja tam m
prva cast : daju ti vacsinou nejake lit. obdobie ktore mas opisat a aspon 2 a viac autorov - zalezi to od rozsahu ich diel...samozrejme ku kazdemu treba napisat hlavne diela a ich obsah ale oni ti povedia co a ako tam mas pisat...
druha cast : je zo slovenciny vacsinou tam mas slohove styly a k nim nejaky text a pod...
No podla mna keby si sa mala naucit vsetkych podrobne, tak sa aj zblaznis, nauc sa tak lepsie nejakych dvoch-troch dolezitejsich, rozobrat nejake jedno dielo a ostatnych maximalne vymenovat, ved tam aj tak nebude tolko casu na vykecavanie...
nauc sa vsetkych, na kazdej skole to je sice ine, ale vacsinou to nebyva tak, ze je jedna otazka "romantizmus" ale viac otazok, pricom kazda sa zaobera inym autorom, resp. dvojicou autorov
Na kazdej skole to je ine, zavisi ake mate otazky. Nam dala profesorka otazky a v jednej je, ze popis dvoch lubovolnych autorov tohto obdobia a v dalsej zase mame urcenych presne o kom mame hovorit. Takze ked si nepozries vsetkych, tak v otazke bude mozno zrovna popisat prave tych 2, ktorych si sa nenaucil. Zalezi od otazok, ale tie asi nemas presne,tak radim pozret si vsetkych, aspon scasti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
prva cast : daju ti vacsinou nejake lit. obdobie ktore mas opisat a aspon 2 a viac autorov - zalezi to od rozsahu ich diel...samozrejme ku kazdemu treba napisat hlavne diela a ich obsah ale oni ti povedia co a ako tam mas pisat...
druha cast : je zo slovenciny vacsinou tam mas slohove styly a k nim nejaky text a pod...
Nám napríklad stačí mať z každého obdobia prečítanú jednu knihu a vraviet len o tej ale čo ja viem čo vyžaduje nejaká Hildegarda H.?
Veď Štúrovci máš - Chalupka, Botto, Štúr, Kráľ, Sládkovič...
A okrem toho majú ľahké diela...
Nechceš si radšej pozrieť všetkých, ako sa spoliehať a polemizovať, ktorých ti dajú?
hrozím sa otázok, kde sú tak dvaja autori, máš popísať všetky ich diela, potom dôjdu myšlienky a je to v keli...
štúrovci sú ľahkí, je ich veľa, je o čom kecať - perfiš otázka...
Drzim palce to zvladnes maturita je uplne v pohode, len vsetci okolo toho robia velke HALOOO aby to studenti brali zodpovedne, nic ine na tom nieje!