Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či mi poradíte. Pred rokom som z ničoho nič začala vidieť dvojmo. Cítila som sa ako na kolotoči, či už som ležala alebo stála cítila som sa rovnako. Navštívila som neurologičku, ktorá ma poslala na vyšetrenie očí. Vraj t
dvojité videnie, strata krátkodobej pamäte, teraz inetnzívna bolesť hlavy... rozhodne by ťa mama neurologička alebo internista poslať na MR... opýtaj sa na aneurizmu, výduť cievy v mozgu...
Je až desivé že sedí všetko čo napísala , pravdaže príznaky sa prekrývajú takže v konečnom dôsledku môže isť o nejaké iné ochorenie aj ked by som začal vylúčením alebo potvrdením SM
@suzanne11 @bitter
Neviete náhodou či na pohotovosti robia CT alebo tú MR?
Bola som u všeobecnej lekárky tá ma však objednala na pondelok a to len na moč a krv. Môj stav sa deň za dňom stále zhoršuje. Dokonca som piatok sobota nedela v práci. Dokotrka sa samozrejme zamerala len na tú krčnú chrbticu. A neviem čo mám teraz robiť vôbec. Zrak sa mi zhoršil všetko sa mi mihá a mám pocit, že každú chvíľu odpadnem. Doktorke som vravela, že mi je zle aj všetko čo ma trápi aj tak ma nikam neposlala a povedala nech prídem v pondelok.
Ospravedlňujem sa vopred za neskorú reakciu na váš príspevok.
Bohužiaľ slečna takto to v slovenskom zdravotníctve nefunguje , na CT alebo MR je sa potrebne objednať . Problém je že čakacie doby na CT alebo MR sú nehorázne dlhé, aj tu platí pravidlo že ten kto si nezaplatí ten nemá !
Niektorí pacienti čakajú na CT vyšetrenie aj niekoľko mesiacov , áno čítate správne niekoľko mesiacov !
Pravdaže ten kto si zaplatí tak ten dostane termín aj do 3 pracovných dni. Veľa ľudí ale musi čakať , pretože peniaze ktoré musia zaplatiť proste nemaju.
Poznám prípad Rakovina krčka maternice , tato pacientka absolvovala CT vyšetrenie iba 1X , ďalšieho sa nedožila.
Pravdaže MR vyšetrenie platí poistovna , vo vašom prípade ale bude potrebne čo najskoršie vyšetrenie a na vašom mieste by som absolvoval vyšetrenie čo najskôr.
Vo vašom príspevku píšete že vaša lekárka sa zamerala na KCH , MR vyšetrenie v tomto prípade stoji 175 EUR , pravdaže dostanete termín do 3 pracovných dni .
Lekári ani sami netušia čo vám je , robia základne vyšetrenia sústredia sa na miesta kde by problém mohol byť , ale vo vašom prípade nie som totožného názoru.
Váš stav sa zhoršuje a preto by som vám radil zmeniť lekára a isť k odborníkovi
@bitter
Aha, tak to som nevedela. Nikdy som na takom vyšetrení nebola. Ale už som múdrejšia. Ďakujem za radu. Uvidíme teda kam ma pošle doktorka v pondelok.
Nieco podobné mam aj ja akoby mi tlak chcel vytlacit oko von a prudka pulzujuca bolest za tym okom...myslela som ze migrena alebo ocny tlak...na ocnom mi nenamerali nic...tak som bola na rtg kde mam krcnu Cckovu chrbticu krivu....ked chodim po ceste tak citim akoby ma nieco tahalo doprava...sem tam mam zahmlene videnie a dokonca vidim take strieborne akoby hviezdicky ako poletuju.ale cukor mam podla testov vporiadku...masaze nepomohli...a ked ma to boli som strasne hnusna na ludi a to ma hneva...najradsej by som bola niekde sama aby som nikoho nemusela pocuvat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Mojej kamaratke teraz stvrtacke na gymnaziu diagnostikovali sklerozu pred par mesiacmi , priznaky ktore opisujete su dost podobne.
Je potrebne podstupit co najskor vysetrenia MR ( magneticka rezonancia )
V pripade ze ste z KE a okolia tak vam viem odporucit skveleho neurologa
Este raz opakujem navstivte Neurologa
Držím palce, nech sa ti polepší
aj ja mam podozrenie na sklerozu multiplex
Je až desivé že sedí všetko čo napísala , pravdaže príznaky sa prekrývajú takže v konečnom dôsledku môže isť o nejaké iné ochorenie aj ked by som začal vylúčením alebo potvrdením SM
Ako som písal, treba začať MR a LP
hentie symptomy nie su normalne
@bitter
Neviete náhodou či na pohotovosti robia CT alebo tú MR?
Bola som u všeobecnej lekárky tá ma však objednala na pondelok a to len na moč a krv. Môj stav sa deň za dňom stále zhoršuje. Dokonca som piatok sobota nedela v práci. Dokotrka sa samozrejme zamerala len na tú krčnú chrbticu. A neviem čo mám teraz robiť vôbec. Zrak sa mi zhoršil všetko sa mi mihá a mám pocit, že každú chvíľu odpadnem. Doktorke som vravela, že mi je zle aj všetko čo ma trápi aj tak ma nikam neposlala a povedala nech prídem v pondelok.
Ospravedlňujem sa vopred za neskorú reakciu na váš príspevok.
Bohužiaľ slečna takto to v slovenskom zdravotníctve nefunguje , na CT alebo MR je sa potrebne objednať . Problém je že čakacie doby na CT alebo MR sú nehorázne dlhé, aj tu platí pravidlo že ten kto si nezaplatí ten nemá !
Niektorí pacienti čakajú na CT vyšetrenie aj niekoľko mesiacov , áno čítate správne niekoľko mesiacov !
Pravdaže ten kto si zaplatí tak ten dostane termín aj do 3 pracovných dni. Veľa ľudí ale musi čakať , pretože peniaze ktoré musia zaplatiť proste nemaju.
Poznám prípad Rakovina krčka maternice , tato pacientka absolvovala CT vyšetrenie iba 1X , ďalšieho sa nedožila.
Pravdaže MR vyšetrenie platí poistovna , vo vašom prípade ale bude potrebne čo najskoršie vyšetrenie a na vašom mieste by som absolvoval vyšetrenie čo najskôr.
Vo vašom príspevku píšete že vaša lekárka sa zamerala na KCH , MR vyšetrenie v tomto prípade stoji 175 EUR , pravdaže dostanete termín do 3 pracovných dni .
Lekári ani sami netušia čo vám je , robia základne vyšetrenia sústredia sa na miesta kde by problém mohol byť , ale vo vašom prípade nie som totožného názoru.
Váš stav sa zhoršuje a preto by som vám radil zmeniť lekára a isť k odborníkovi
Aha, tak to som nevedela. Nikdy som na takom vyšetrení nebola. Ale už som múdrejšia. Ďakujem za radu. Uvidíme teda kam ma pošle doktorka v pondelok.
Ale nie je to tak, že ked je akutny problem, tak može mat aj hned termin resp. aspon do tých 3 dni ?
Akútny problém ? CT urobia aj opilcovi ktorý sa pri páde udrel do hlavy a to okamžite.
V tomto prípade ale CT vyšetrenie možne urobiť nie je , kedže sa to nedá klasifikovať ako akútny problém