@nicolas@tenario ... tak som sa nakoniec rozhodla pre Tamron-70-300mm-f4-5-6 ... stále som len začiatočník a bude to môj prvý tele tak si myslím, že zatial postačí ... Ďakujem za rady
podľa toho na čo to chceš ja napr. fotím len na pevné ohniská canon 50mm a samyangy 85mm a 35mm, všetko clona 1.4 a neviem si ich vynachváliť, hlavne samyang je super... ak ti nevadí že musíš ostriť ručne
@jessiqa nad tym Samyangom 85mm som rozmyslal ale bal som sa do toho ist, skrz toho manualneho ostrenia. Mal som pred tym 8mm ale zas pri takom extremnom ohnisku nebolo treba ostrit. Takze hovoris ze si spokojna? Dobre vediet ...
@tenario tak určite s ním spravím ostrejšie fotky ako s tou canon 50-tkou (lebo tá mi už toľko krát padla, bola aj v oprave a nejako moc dobre neostrí) takže sa radšej stále spolieham na ručné ostrenie, pokiaľ nefotím akcie alebo zvieratá
manuálne ostriť je ľahké, ja mám skôr problém udržať to pri dlhších časoch a rozmýšľam že budem fotiť už len na samyangy lebo tá 85 má tak nádhernú kresbu a farby
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
poznam ta z ephoto, mas skvele fotky
manuálne ostriť je ľahké, ja mám skôr problém udržať to pri dlhších časoch a rozmýšľam že budem fotiť už len na samyangy lebo tá 85 má tak nádhernú kresbu a farby
a ďakujem ^^