Ahojte potrebovala by som poradit ktoru temu si vybrat na soc...a to : Deja Vu, Historia psychologie, Dyslexia, Schyzofrenia...pls poradte ktora tema je najlepsia a aka prakticka cast by sa dala spravit k tej teme...diki
Dèja vu a praktickú časť... Hm.... sprav nejaký výskum krátky, daj si nejaké otázky, na ktoré chceš odpoveď a sprav si možno dotazník? Neviem, nejako vyhodnoť tie odpovede a sprav k tomu nejaký záver k čom si prišiel...
sú to témy v ktorých len ťažko prinesieš nejaké nové poznatky praktickou časťou. hneď by som vylúčila tú históriu, k tomu si prax neviem predstaviť, schizofréniu, lebo je to strašne náročná téma a keď som ja bola na krajskom či sptátnom kole, tak jednej babe s takou témou povedali, že to je moc náročné na takú prácu ako je soč a nedá sa nič nové priniesť.
najviac by sa dalo možno s dislexiou pracovať, keby si napríklad ľudí trpiacich ňou nejak priamo zapojila, zozbierala cez dotazníky nejaké skúsenosti verejnsti, možno skompletizovala nejaké "tipy a rady" alebo čo... tiež je to ale dosť náročné, lebo v poslednej dobe je okolo toho veľký boom a tak informácií je dosť a pozorbosti na tento problém tiež...
do deja vu by som sa tiež nepúšťala, keďže je to dosť diskutabilná vec a názory, že čo to je sa dosť líšia a ťažko niečo nové o tom nejakým prieskumom zistíš (hovorím prieskum, lebo nás zjebávali za slovo výskum-pri tak malej a jednoduchej právi nikdy nerobíš výskum, lebo ten trvá veľmi dlho. takže toto slovíčko vo svojej sočke ani nepoužívaj)
hlavne sú to všetko veľmi ťažké a kapacitne náročné témy, ktoré na strednej škole (nie vlastnou vinou, ale proste tým, že nemáš dosť informácií, odborných skúseností a pod.) kvalitne nespracuješ...skús si vybrať niečo, k čomu vieš spraviť nejaký dotazník v praktickej časti, napríklad pohľad verejnosti na psychicky chorých ľudí, a zisťuj napr., či majú nejaké predsudky alebo tak. deskriptívna práca je najjednoduchšia a aj zaujímavá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
najviac by sa dalo možno s dislexiou pracovať, keby si napríklad ľudí trpiacich ňou nejak priamo zapojila, zozbierala cez dotazníky nejaké skúsenosti verejnsti, možno skompletizovala nejaké "tipy a rady" alebo čo... tiež je to ale dosť náročné, lebo v poslednej dobe je okolo toho veľký boom a tak informácií je dosť a pozorbosti na tento problém tiež...
do deja vu by som sa tiež nepúšťala, keďže je to dosť diskutabilná vec a názory, že čo to je sa dosť líšia a ťažko niečo nové o tom nejakým prieskumom zistíš (hovorím prieskum, lebo nás zjebávali za slovo výskum-pri tak malej a jednoduchej právi nikdy nerobíš výskum, lebo ten trvá veľmi dlho. takže toto slovíčko vo svojej sočke ani nepoužívaj)