Viete, preco je takmer nemozne utopit sa v rieke Ankh? Aj vas fascinuje, ako vyborne Smrt dokaze zaobchadzat so svojou kosou a viete, kto je to Oh buh kocoviny? Tak tu je diskusia prave pre vas a samozrejme pre kazdeho, kto ma rad fantasy a skvely bri
k filmu: videla som, je to milé, čakala som, že to bude horšie. na knihy síce nič nemá, no keď ste schopní prijať aj inú predstavu o zemploche ako máte v hlave, tak celkom odporúčam
no a postavy...osobne nemôžem z čarodejok, zo všetkých 4. a tiež zo silvera a Atuin a Smrťa....najlepšie je na nich podľa mňa to, že sú dokonalé svojou nedokonalosťou. a samozrejme trefnými a vtipnými replikami a životnými postojmi v ktorých sa každý z nás vie nájsť.
inak ešte k detailom o zemeploche - však ste aj Vy presvedčení, že sa dá chodiť pomedzi dažďové kvapky, nech je akokoľvek hustý dážď? Viď Esme Zlopočasná...
Film som videla, ku knihe Otec prasiatok som sa ešte nedostala, pretože Úžasnú Zemeplochu (čo ona aj je) som objavila len nedávno, ale zatiaľ sa mi všetko páčilo, mám len slová chvály, aj knižky ktoré som prečítala aj film bol v poho, mne čo spoznávam Zemeplochu sa páčil, priateľovi čo ju nepozná sa páčil a keď si prečítam aj rovnomennú knihu napišem porovnávacie dojmy.. ale inak super autor! a z postáv mi je asi najsympatickejší Mrakoplaš (čítam českú verziu) ale každá postava ma niečo do seba.
precitala som zatial len prve styri, ale neskutocne sa mi zapacili.
a ako nemozem s tich jeho prirovnani a opisov :
"vyzeral jako byt člověka, který háže všechny své ponožky na zeď a ty které se nepřilepí, nosí dál."tak na takých to a podobnych hlaškach som sa fakticky riadne nasmiala
co sa tíka postáv, Smrtove poznámky nemajú chybu, ale aj Mrakoplaša mam strasne rada
uff...ja som sa k pratchettovi dostala len nedavno a momentalne citam farbu kuzel (lebo ine v antikvariate nemali ) celkom sa mi to paci, dost sa to podoba na douglasa adamsa, aj ked to nie je az take utopisticke ale mrakoplas je fasa...
ooh milujem terryho prathetta a jeho tvorbu... mrzi ma ze ma Alzheimera... co sa tyka Zemeplochy radsej citam casti prelozene v cestine podla mna su to omnoho zabavnejsie preklady..napr. dedinka Kyselá prdel
Po tom ako som prečítal H2G2. Sa mi zapáčil ten britský humor na pozadí SF.
A tak som tohto týždňa prečítal prvý diel Úžasnej Zemeplochy. Čítal som v češtine, perfektná kniha, skvelý humor, teším sa na ďalšie a ďalšie časti ktoré ma čakajú. Zatiaľ nemám obľúbené postavy, na to je skoro.
Terry Prachet je jednoznačne jeden z najlepších autorov!!! Síce som nečítala celú Zeměplochu, ale knihy, ktré som prelúskala stáli za to! Najviac sa mi páčia čarodějky... Ich humor je originálny a vždy ma dostane čo povedia aj v tých najzolžitejších, alebo najvážnejších situáciách... aj ich reakcie sú super... a Bábi Zlopočasná je skvelá... Odporúčam prečítat Soudné sestry a Čarodějky na cestách... Ale samozrejme, že aj Mort a Smrť má niečo do seba... Mám rada takýto druh humoru, ale po slovensky by ma nikto neprinútil čítať... Zakázala by som prekladať Terryho Pracheta do slovenčiny... Mne osobne sa to vôbec nepáči. Ved len si porovnajte... Bábi Zlopočasná. Jej ekvivalent v našom ľubozvučnom jazyku je Babka Paprčivá... Strašné... Jednoznačne najlepší preklad je český, a Jan Kantůrek ako prekladateľ nemá chybu!!!
Ahoj, vidim ze je toto asi starsia diskusia ale aj tak:
Kedysi davno som dostala knizku Sestry strigy a bolo to fakt uzasne citanie take pohodove, humorne, knizku som zhltla asi za 2 dni,.... no a teraz som dostala chut na nieco podobne a preto sa chcem opytat ktora z kniziek o plochozemi je podla vas naj (a preco) ? Chcem si nejaku kupit no neviem si vybrat
Dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
precitala som prvych sedem zo zemeplochy a tiez sa mi najviac paci mrakoplas, taky beznádejne užasny
a mne sa zatial najviac pacili prvé dve.
teraz citam tiez od prattcheta the amazing Maurice dost dobre je to, to je tusim detska zemeplocha alebo take cosi.
A k téme: Výborné knihy Ale moja obľúbená postava - Smrť
snad sa k tomu niekedy prepracujem.
Film som videla, ale na knihu rozhodne nema
no a postavy...osobne nemôžem z čarodejok, zo všetkých 4. a tiež zo silvera a Atuin a Smrťa....najlepšie je na nich podľa mňa to, že sú dokonalé svojou nedokonalosťou. a samozrejme trefnými a vtipnými replikami a životnými postojmi v ktorých sa každý z nás vie nájsť.
a ako nemozem s tich jeho prirovnani a opisov :
"vyzeral jako byt člověka, který háže všechny své ponožky na zeď a ty které se nepřilepí, nosí dál."tak na takých to a podobnych hlaškach som sa fakticky riadne nasmiala
co sa tíka postáv, Smrtove poznámky nemajú chybu, ale aj Mrakoplaša mam strasne rada
no a zatim najlepsia kniha sa mi zdala MORT...
A tak som tohto týždňa prečítal prvý diel Úžasnej Zemeplochy. Čítal som v češtine, perfektná kniha, skvelý humor, teším sa na ďalšie a ďalšie časti ktoré ma čakajú. Zatiaľ nemám obľúbené postavy, na to je skoro.
áno áno, toto je presne jeden z tých odtieňov humoru, ktorý sa mi kvituje
ešte len čítam druhú knihu (pátý elefant, predtým lahká fantastika(sk), ale človek po pár stranách pozná kvalitu, všakže
a ešte sa mi páči Smrt.. pohodáčisko ešte ho aj vyrušia zo žúrovania, no nehanebnost
Kedysi davno som dostala knizku Sestry strigy a bolo to fakt uzasne citanie take pohodove, humorne, knizku som zhltla asi za 2 dni,.... no a teraz som dostala chut na nieco podobne a preto sa chcem opytat ktora z kniziek o plochozemi je podla vas naj (a preco) ? Chcem si nejaku kupit no neviem si vybrat
Dakujem