Je to extremne odľahčena verzia psychologickeho know how, v knihe sa pojednava len mala špička ľadovca. Ano, vizualizacia je super, pomaha k uspechu, k dosiahnutu cielov, ale je to len jedna z časti rovnice.
Tato kniha bola vytvorena len na dosiahnutie vysokeho zisku - silne marketingovo dotovana - to vraví samotný autor
keď budeš sedieť doma a honiť si mozog predstavami o tom akoby si sa mohol mať, a všetko čo preto urobíš, bude len to honenie predstáv, tak budeš tam kde si.
No neviem..ja som to citala..aj magic aj power...a podla mna to funguje aspon mne to vzdy fungovalo ak som sa na to sustredila..mala som aj obdobia ked ma nejake skepticke nazory na.nete abo v rodine odradzali..ale neviem no. mne to funguje.
@Kunikund mysliet si ze iba predstavami a myslienkami clovek dosiahne uspech a zisk je trochu hlupost.. treba pre to aj nieco urobit... cize praca + pozitivny pristup, viera a myslenie nemoze nic skazit..
ta kniha je velmi povrchna.. nazvala by som to "kniha o americkom sne" .. proste byt prachaty, uspesny, stastny a super a nemusiet pre to poriadne nic spravit.. zameriava sa len na plnenie tuzob, len na to ziskat vsetko co clovek chce, upriamovat sa na materialno a nehladiet na dolezitejsie veci nez uspech.. je to taka oslava blahobytu..
ak si na nete pozriete viac komentarov a clankov k tej knihe zistite, ze mnohi ktori si ju prilis zobrali k srdcu zbankrotovali, mali kopec urazov, depresii, problemov atd.. cize neoplati sa velmi sa s tym celym stotoznovat.. kto to prezenie ma potom problemy..
sila myslienky a zakon pritazlivosti funguje a je velmi jednoduchy.. len nase okolnosti su velmi zlozite a malokedy si to vsetko uvedomujeme..
Videla som iba film, uz si ho nepamatam, ale viem, ze moje pocity z neho boli no.. nedavam na to, priklanam sa k tomu, ze to cele bolo najma o zisku, ludom sa taketo veci dobre citaju a pocuvaju, ale cele to posobilo tak zvelicene, naivne, taka typicka americka zlatanina, akoby veci mali prist same bez akejkolvek nasej namahy...ale verim, ze pozitivne myslenie je dolezite, taktiez v silu myslienok. Na co myslime, to k sebe pritahujeme, tym sa stavame. Nie v zmysle, ze nieco pride same od seba, ale svojimi krokmi a rozhodnutiami, ktore robime, nas potom k tomu vedu a ani o tom nevieme a to vsetko vychdza z nasho myslenia. Niekto tvrdi, ze su to iba zvasty, ale podla seba mozem povedat, ze nieco na tom pravdy je.
Ono to z daleka nie je az taka hovadina, na aku to na prvy pohlad vyzera - vizualizacie, afirmacie, pozitivna psychologia a podobne veci dokazu narobit neskutocne vela s ludskym podvedomim. Ty sam/sama si produktom vlastnych myslienok, to akym sposobom rozmyslas, akym stylom sa rozpravas sam/a so sebou a ake myslienky dovolis aby dominovali tvojej vedomej mysli, to vsetko sa uklada do tvojho podvedomia, ako semiacka do policka. A podvedomie ludskej mysle je uzasna vec, nakolko doslova formuje cely tvoj zivot, vsetky tvoje postoje, nalady, az by som povedal ze od toho, aky bordel si clovek (ne)narobi vo svojom podvedomi suvisi zivotne stastie ako take. Podvedoma mysel vsak nedokaze logicky rozmyslat tak, ako vedoma mysel, podvedomie jednoducho uveri tomu, co dookola pocuva od tvojej vedomej mysle, nic nefiltruje ani nevyhodnocuje, preto je sakra dolezite byt v zivote optimista a dobre si rozmysliet, co si clovek do svojho podvedomia vpusti.
Asi tolko k tomu co je na Secret fajn, verit vsak v nejaku vesmirnu energiu, ktora mi velkolepo zosle mercedes ked si ho budem dostatocne casto v mysli vizualizovat je uz trochu vtipne. Ano, ked si ho bude clovek vizualizovat, namotivuje sam seba k cielom, ale verit ze to funguje tak ako tvrdi henta kniha je prinajmensom naivne. A uz uplna melodramaticka fraska bola ta sfilmovana verzia ked tam este hakali kokotiny typu vsetci uspesni ludia historie poznali princip The Secret. Oni tak povediac spravili z pozitivnej psychologie a podvedomia vyslovene sektarsku zalezitost.
Takze ja vravim - do istej miery ano, no existuje kvantum lepsich knih od skutocnych odbornikov na ludske psyche napisanych na tuto temu, ktore by som odporucal.
Ľudia odsudzujú vieru,vravia,že obmedzuje myslenie.
Ale s týmto by poniektorí súhlasili a tvrdili,že to funguje
lel,v skratke,the secret je blbosť,nie je to len o predstavách a dúfaní,možno to nejako namotivuje a dodá pozitívne myslenie a teda sa ľahšie dosiahne ciel ale inak asi ne,nič ti len tak z neba vďaka myšlienkam nespadne
ak by fungovala teoria ze vzdy sa stane to, co si najviac prajeme a co najviac ocakavame, neexistovalo by na svete sklamanie, nemyslis? @tangerina praj si aby som mal prachy!
@antifunebracka toto mi furt hovorí aj @alysia
ale ja si to želám, len to nefunguje, bo to, že ty budeš mať prachy sa mňa nijako nebude týkať, keďže si vždy všetko platíme každý sám!
@antifunebracka no tak potom bude moje želanie znieť asi tak, že chcem, aby ma Kajku pozval niekam do krčmy potom sa nečuduj, keď dostaneš maximálne 10eur
ku knihe som sa stále ešte nedostal, ale film som videl... a môj názor je, že to naozaj funguje... samozrejme ale, že to nie je až také jednoduché, ako si poniektorí myslia a predstavy bez makania by fakt boli k ničomu... pozitívne myšlienky sú naozaj veľmi dôležité, ale bez toho zamakania by to bolo nekompletné
a možno kvôli tomu ľudia neveria tejto teórii, lebo to zle pochopili a len príliš jednoducho si to vysvetlili
@azodariana Ja som The Secret nečítal, čítal som len The Power a podľa toho, čo som počul je prvá kniha vyslovene materialistická. Druhá sa naopak zameriava na to, aby človek prial druhým ich úspechy, nezávidel, neohováral... Taktiež je to o láske k sebe a tak ďalej... Preto je podľa mňa nesprávne tvrdiť, že autorka sa zameriava len na materiálnu stránku veci.
K funkčnosti sa nevyjadrujem... Je možné, že po prečítaní som náhodám pripisoval väčší význam, ako majú.
videl som film asi pred dvoma rokmi. Zo začiatku ma to velmi uputalo a veril som tomu. Snazil som sa dokonca podla toho zit a spravat. Niekolko snov sa mi dokonca aj podarilo splnit. Potom po čase, po prvych neuspechoch ma to nejak prestalo baviť..
TAJOMSTVO netreba brat prilis vazne a doslova. Ked si z toho zoberes tu podstatu, o tom pozitivnom mysleni a sile pritazlivosti, tak to je najlepsie co mozes urobit. Ale samozrejme ten kto pre uspech moze spravit najviac si len a len TY.
Takze mysli pozitivne a ber vsetko co ti zivot prinesie s tym ze "asi to tak malo byt" , a snaz sa aj z toho zleho vytazit nieco dobre.
nieco na tom pravdy je, ale nestaci mat len dobre myslienky a cakat ze niekedy mi pristane milion eur na ucte, lebo o nich tak silno snivam. Pre vsetko musis nieco urobit, dobre myslienky su len pozitivum. Vsetko si musis spravit sam, ziadne zazraky sa nedeju
ani kniha ani film niesu kompletné...a ta autorka ma u mna mínus už len za to že to nazvala "tajomstvo" ked o tom rôzni ezoterici píšu už storočia myslím si, že tá kniha nemá žiadnu informačnu hodnotu..len dalšia self-help príručka, ktorá má uspechy vdaka ekonomickej kríze (topiaci sa aj slamky chytá).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Tato kniha bola vytvorena len na dosiahnutie vysokeho zisku - silne marketingovo dotovana - to vraví samotný autor
Heeeeeeeeey Brother.
A či to funguje?
keď budeš sedieť doma a honiť si mozog predstavami o tom akoby si sa mohol mať, a všetko čo preto urobíš, bude len to honenie predstáv, tak budeš tam kde si.
Heeeeeeeeeeeeeey Sister.
ta kniha je velmi povrchna.. nazvala by som to "kniha o americkom sne" .. proste byt prachaty, uspesny, stastny a super a nemusiet pre to poriadne nic spravit.. zameriava sa len na plnenie tuzob, len na to ziskat vsetko co clovek chce, upriamovat sa na materialno a nehladiet na dolezitejsie veci nez uspech.. je to taka oslava blahobytu..
ak si na nete pozriete viac komentarov a clankov k tej knihe zistite, ze mnohi ktori si ju prilis zobrali k srdcu zbankrotovali, mali kopec urazov, depresii, problemov atd.. cize neoplati sa velmi sa s tym celym stotoznovat.. kto to prezenie ma potom problemy..
sila myslienky a zakon pritazlivosti funguje a je velmi jednoduchy.. len nase okolnosti su velmi zlozite a malokedy si to vsetko uvedomujeme..
ku knizke sa vyjadrovat nejdem, vela som o nej pocula, ale nikdy nestracala cas jej citanim...
(kniha-film mi prišli smiešne)
Asi tolko k tomu co je na Secret fajn, verit vsak v nejaku vesmirnu energiu, ktora mi velkolepo zosle mercedes ked si ho budem dostatocne casto v mysli vizualizovat je uz trochu vtipne. Ano, ked si ho bude clovek vizualizovat, namotivuje sam seba k cielom, ale verit ze to funguje tak ako tvrdi henta kniha je prinajmensom naivne. A uz uplna melodramaticka fraska bola ta sfilmovana verzia ked tam este hakali kokotiny typu vsetci uspesni ludia historie poznali princip The Secret. Oni tak povediac spravili z pozitivnej psychologie a podvedomia vyslovene sektarsku zalezitost.
Takze ja vravim - do istej miery ano, no existuje kvantum lepsich knih od skutocnych odbornikov na ludske psyche napisanych na tuto temu, ktore by som odporucal.
Ale s týmto by poniektorí súhlasili a tvrdili,že to funguje
lel,v skratke,the secret je blbosť,nie je to len o predstavách a dúfaní,možno to nejako namotivuje a dodá pozitívne myslenie a teda sa ľahšie dosiahne ciel ale inak asi ne,nič ti len tak z neba vďaka myšlienkam nespadne
@tangerina praj si aby som mal prachy!
ale ja si to želám, len to nefunguje, bo to, že ty budeš mať prachy sa mňa nijako nebude týkať, keďže si vždy všetko platíme každý sám!
a možno kvôli tomu ľudia neveria tejto teórii, lebo to zle pochopili a len príliš jednoducho si to vysvetlili
K funkčnosti sa nevyjadrujem... Je možné, že po prečítaní som náhodám pripisoval väčší význam, ako majú.
TAJOMSTVO netreba brat prilis vazne a doslova. Ked si z toho zoberes tu podstatu, o tom pozitivnom mysleni a sile pritazlivosti, tak to je najlepsie co mozes urobit. Ale samozrejme ten kto pre uspech moze spravit najviac si len a len TY.
Takze mysli pozitivne a ber vsetko co ti zivot prinesie s tym ze "asi to tak malo byt" , a snaz sa aj z toho zleho vytazit nieco dobre.
v podstate asi aj ano, len je to hrozne nechutnym a komerčnym sposobom podane