Tí, čo poberajú sociálne štipendium na vysokej škole
chcem sa spýtať či popri štipendium brigádujete alebo ste v lete brigádovali (nie na čierno) a nemali ste problém s tým aby ste ho dostávali prípadne dostávali rovnakú výšku ako predtým..ďakujem
minulý rok som si podala daňové priznanie a neviem, či to mám aj tento rok spraviť, lebo do výpočtov sa zarátavala aj moja brigáda, tým pádom mesačne dostávam menej.
@kukuricka ahoj akurát som našla toto: Príjmy z práce a brigád
Ak si pracoval, alebo brigádoval počas predošlého roka a tvoje celkové príjmy boli vyššie ako 2.200 eur, podával si daňové priznanie. V tom prípade je potrebné, aby si uviedol hodnotu riadku 06 z tlačiva Výpis daňového priznania. Ak toto tlačivo doma nemáš, bude potrebné ho získať a potvrdiť na daňovom úrade. V prípade, že si mal trvalé zamestnanie, treba uviesť rozdiel riadkov 01 a 04 z tlačiva Ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov fyzických osôb. Nezabúdaj, že príjmy z práce a brigád sa uvádzajú vždy za predošlý rok a nie súčasný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ak si pracoval, alebo brigádoval počas predošlého roka a tvoje celkové príjmy boli vyššie ako 2.200 eur, podával si daňové priznanie. V tom prípade je potrebné, aby si uviedol hodnotu riadku 06 z tlačiva Výpis daňového priznania. Ak toto tlačivo doma nemáš, bude potrebné ho získať a potvrdiť na daňovom úrade. V prípade, že si mal trvalé zamestnanie, treba uviesť rozdiel riadkov 01 a 04 z tlačiva Ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov fyzických osôb. Nezabúdaj, že príjmy z práce a brigád sa uvádzajú vždy za predošlý rok a nie súčasný.
zdroj: » studentskefinancie.sk/stipendium/rozh...
teda si mala viac ako tú sumu a preto ti to zarátali? ďakujem moc by mi to pomohlo