podľa mňa sú tie vízie, o ktorých niektorí tvrdia, že trvali toľko a toľko dlhoa prežili tam to a to zatiaľ čo oni boli klinicky mŕtvi na pár minút sú len niečo ako sen o ktorom máte dojem, že sa vám sníva niekoľko hodín, zatiaľ čo ste si schrupli na 10 minút.... a za tým bielym svetlom sa všetko skončí.
klinická smrť nastáva vtedy, keď sa zastavia všetky životné funkcie (dych, tep, činnosť mozgu..). to sa prežiť dá, ak sa včas podá prvá pomoc, už veľa ľudí prežilo zástavu srdca, "ožilo".. takže na toto verím
a čo sa týka tých "nadprirodzených" zážitkov spojených s klinickou smrťou, nuž.. podľa mňa si tí ľudia nevymýšľajú (väčšinou), ale tiež si myslím, že sú to "výplody" umierajúceho mozgu.. ale nie je to skalopevné presvedčenie, len názor
to svetlo na konci tunela moze byt sposobene tym ze clovek ked umiera tak vacsinou ma skoro zavrete oci. zdoraznujem skoro pricom ta strbina ktora ostava dovoluje svetlu aby preniklo do oci a v ludskom mozgu to v tej chvili asociuje tunel na ktorom konci je svetlo
@biancadetolle verím, podľa mňa to vnímajú ako reálne vnemy, akoby sa to dialo naozaj, ale zároveň to nepovažujem za realitu, iba ako činnosť odumierajúceho mozgu
@kikadetolle čítala som ju dávnejšie takže nie sú to čerstvé dojmy, ale autor tam v podstate len interpretuje svedectvá ľudí, ktorí takýto zážitok majú.. nebolo to zložité čítanie, ani nejak extra obohacujúce, ale zaujímavé určite bolo
@darkestangel
ja som ju tiež čítala už pár rokov dozadu, ale pre istotu dvakrát
a máš pravdu, že tam boli väčšinou svedectvá tých ľudí, ktorí tú smrť prežili, ale keby ju zoženiem rada si ju ešte raz prečítam
tak asize sa da prezit dpc O_o preto sa vola klinicka, lebo keby clovek skape a uz ho neozivia, tak je to len "smrt".
a preco to vsetci popisuju ako tunel ? si myslim, ze skor tendencia ludi "to go with the flow". tak isto ako ufonov si vsetci predstavuju s velkymi hlavami a velkymi ocami a zelenymi telami, presne tak isto vidia tunele a picoviny
Cisto teoreticky. Plynutie casu je zavisle na hmote a priestore. Po klinickej smrti mozog este funguje nejaky cas, niekolko minut. Clovek ktory prave zomrel este stale zije vo svojej mysli, vo svojom svete. A tu to zacina byt zaujimave. Kedze vedomie je uplne odizolovane od priestoru, pre cloveka ktory prave klinicky zomrel moze cas plynut inak ako pre nas. V tej jednej minute kedy mozog este stale funguje moze byt cela vecnost.
@biancadetolle ono vcelku zaujímave je to že niektori videli pri
KS svoje telo zhora , teda že sa znasali nad svojim telom a pozorovali lekarov ako ich ozivovali , ešte zvlastnejsie je že dokazali aj presne opísat čo doktori pocas ich ozivovania vraveli , toto sa fakt nedá len tak lahko vysvetlit nehovorim že medicina za par 10tok rokov nato nebude mat vysvetlenie ale kazdopadne je to zaujimave že niektori ludia ktori mali byt Klinicky mrtvi dokazali vnimat svoje okolie .Kazdopadne ak ta zaujima tato tematika prečítaj si knihu život po živote od Doktora Moodyho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ale divné je, že všetci ktorí tú smrť prežili to opisujú rovnako
tunel atd
opíš to
@tomias
ja nehovorím, že to nemôže byť
to naozaj?
a ja som si myslela, že áno a vtedy sa ti poškodil mozog a žiješ v domnení, že si šlapka
ale prečo nie?
a čo sa týka tých "nadprirodzených" zážitkov spojených s klinickou smrťou, nuž.. podľa mňa si tí ľudia nevymýšľajú (väčšinou), ale tiež si myslím, že sú to "výplody" umierajúceho mozgu.. ale nie je to skalopevné presvedčenie, len názor
ja neviem, ale asi hej
@attis ,
ani keď ťa pekne poprosím?
@darkestangel ,
páči sa mi, že veríš tomu, že tí ľudia si nevymýšlajú čo sa týka tých zážitkov
ja neviem, ale možné to je
chápem
@mia246 ,
už dávno prečítané
moodyho aj druhá kniha zaoberajúca sa so posmrtným životom
@meksoner v dnešnom bola tá zuzana
@micenzo hádam si len nepotratil?
ale váňuša...a prečo by sa nedalo?
ja som ju tiež čítala už pár rokov dozadu, ale pre istotu dvakrát
a máš pravdu, že tam boli väčšinou svedectvá tých ľudí, ktorí tú smrť prežili, ale keby ju zoženiem rada si ju ešte raz prečítam
@biancadetolle ani ja ju už nemám, ale rada by som si ju po čase prečítala znova
tak asize sa da prezit dpc O_o preto sa vola klinicka, lebo keby clovek skape a uz ho neozivia, tak je to len "smrt".
a preco to vsetci popisuju ako tunel ? si myslim, ze skor tendencia ludi "to go with the flow". tak isto ako ufonov si vsetci predstavuju s velkymi hlavami a velkymi ocami a zelenymi telami, presne tak isto vidia tunele a picoviny
@mariquittka tiež si myslím
ja som chcela tvoj opis
KS svoje telo zhora , teda že sa znasali nad svojim telom a pozorovali lekarov ako ich ozivovali , ešte zvlastnejsie je že dokazali aj presne opísat čo doktori pocas ich ozivovania vraveli , toto sa fakt nedá len tak lahko vysvetlit nehovorim že medicina za par 10tok rokov nato nebude mat vysvetlenie ale kazdopadne je to zaujimave že niektori ludia ktori mali byt Klinicky mrtvi dokazali vnimat svoje okolie .Kazdopadne ak ta zaujima tato tematika prečítaj si knihu život po živote od Doktora Moodyho.