www.sharedtalk.com je chat pre tých, ktorí by radi pokecali s niekým v cudzom jazyku. Mne osobne to dosť pomohlo v angličtine a hlavne mám teraz kamarátov z celého sveta
A čo tak pozeranie veľa anglických filmov z anglickými titulkami? To je taktiež efektívne, ako sa učiť anglinu, keďže napreduje slovná zásoba a výslovnosť ruka v ruke. Taktiež počúvanie hudby napr.z last.fm anglicky spievajúcich interpretov môže teoreticky zlepšovať výslovnosť
tak tak, čítaj po anglicky hocičo(nemusia to byť práve knihy, mňa napr. nikdy knihy po anglicky nebavili. ale napr. wikipedia, rôzne rozhovory atď) pozerajte filmy po anglicky, po čase si už nedokážete film predstaviť predabovaný ja už neznesiem nič dabované ani keby to bolo po ulanbatarsky...
no to je pravda že filmy a knihy sú super na to, aby človek porozumel, lenže nenaučíš sa pri tom rozprávať. najlepšie je keď si v tom jazyku nútený komunikovať. ak sa nedá vycestovať, tak napr. cez skype alebo nejaký voice chat ako na tom webe, to je tiež užitočná vec.
@7 uplne suhlasim s tym dabingom, ja osobne uz nedokazem pozerat s dabingom nic, prosto nic!!! A segra neznasa, ked pozeram filmy po anglicky, pretoze este poriadne nestiha titulkom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov