Že od nového roka každému študentovi ktorý pracuje na dohodu vezmú takmer 1/3 mzdy? Alebo ešte horšie že firmy už žiadnych študentov chcieť nebudú? Žiaden protest nikde? To sme tak frustrovaní, laxní a pokorení ako starí? Alebo to je tým že je leto? Alebo
@james144 dobre ze to birdzakom hovoris ..... tu su ludia, ktorí bud su sponzorovaní ockom a mamkou alebo maju "brigadu" u ocka v kancli ... cize istota sedenia na facebooku a este aj zaplatene dostanu .... tym to hlavu nerozbija ... ocko aj tak ojebuje stat na daniach
@l1me hej hej ... tak ti verim ... keby si bol obycajny bez kontaktov nemas sancu hoci by si mal hlavu na neviem co ... viem jak to chodi ... ta tu neojebuj .... aj figel mal hlavu na titul alebo nemal ?
@james144 v blízkej budúcnosti sa chystám, pretože to tu už nemá význam, ked ci slovek uvedomi, ze dzurindovci a figelovci, to je skorumpovany kanál, ktorý je nastastie uz odpisany a na druhej strane enormne velka cast ludi, ktori su schopni doplazit sa k volebnej urne trpi chronickou ficózou... tak potom o čom to tu je? tuto nenastane ziaden progres najblizsich desat az 15 rokov... treba odist, nech si tu ostanu ti, ktorym sa gorilky a notoricki pijaci coca coly na vazovovej ulici tak strasne lubia
@skippik@interrupcio To že polovica ľudí Fica volila síce znamená že si môže robiť takmer všetko čo sa mu zachce a ja to rešpektujem ale stále máme právo vyjadriť svoju nespokojnosť a protestovať proti tomu keď niekto chystá tak radikálny útok na budúcnosť celého národa.
@l1me Pokiaľ tu žiješ a plánuješ toho auditora robiť tak sa ťa všetko to čo sa deje týka.
@james144 ja viem, ze situacia je tu vazna, ale ked slovakov nezobudi ani "blyskanie nad Tatrami", tak co budem bojovat proti veternym mlynom? jednoduchsie a stastnejsie riesenie pre mna bude odist... a ako sa hovori, narod ma taku vladu, aku si zasluzi...
Veď tým čo teraz schválili ošklbali celý národ o neskutočné peniaze. Nadávame keď nám kradnú politici zo spoločného ale teraz nám kradnú z vrecák. Nemali by sme to nechať tak. Niet na to dôvod. Keby som aspoň videl že ta vláda šetrí a fakt máme problém. Ale nie oni len rozdrbávajú naše peniaze na veci ktoré nikomu netreba len preto aby ich potom naliali do tých správnych vrecák. Veď tým čo robia zhoršia našu živnotnú úroveň ako snáď žiadna vláda doteraz.
@jerometoucanrainbow hej je "Študenti, invalidní a výsluhoví invalidní dôchodcovia budú platiť 29,8 percenta na celé dôchodkové poistenie, taktiež garančné aj úrazové."
to serie ľudí samozrejme, to máš pravdu, lenže slováci sme tak blbí národ, že sme spokojní s minimálnou mzdou, protestovať pôjde možno dvadsať ľudí, na ktorích sa papaláši zhora budú akurát zabávať, ak sa chce niečo zmeniť, musí sa jednoducho povedané spraviť bordel v celej krajine, nie pár ľudí pred parlamentom, treba sa pozrieť na to, ako protestujú ľudia v takom Francúzsku, tam vybehne do ulíc niekoľko miliónov ľudí, narobia takí bordel, že až...my slováci radšej sedíme spokojne doma
študenti, aby si čo to zarobili, a ešte aj z toho mála im strhnú tretinu, je to na liečenie
ale toto si zvolili ľudia, asi to chceli pre svoje deti, my sa už žiadneho dôchodku zrejme nedožijeme, títo vyberači daní sa o to postarajú, vlastne je to legálne výpalníctvo a človek s tým ani nemôže nič robiť...
@amikadze Vždy je šanca. Keď pred pár rokmi zavádzali tu blbosť s hymnou každé ráno. študenti vyšli do ulíc a prezident nepodpísal. Ak by sme dokázali zorganizovať aspoň aké také protesty môžme to zvrátiť. Minimálne preto aby si to tí ľudia čo toto spôsobili uvedomili a nabudúce volili inak. A toto sa netýka len študentov ale aj živnostníkov, obyčajných dohodárov, ľudí v druhom pilieri.
@tommyhot protestu kde sa spomína anonymous alebo V ako Vendeta by som sa nezúčastnil už z princípu
Inak sranda je že máme jedny z najvyšších daní vôbec. My máme minimále 20% na všetko. V zahraničí toto neexistuje aj v takom dánsku dávajú daň zo zárobku len 8% ale my nie. Všetko drahé, zvýhodnenia daňové takmer na nič nie sú a čo z toho? Slovensko peniaze stále nemá, stále nič nové nebuduje. Normálne mám pocit že ak by pred pádom komunizmu malo slovensko len poľné cesty, tak by sme ich mali doteraz a jazdili by sme na koňoch a elektrinu by sme si akurat tak na dyname vyrábali. Najhoršie je ako štát už zdiera podnikateľov a živnostníkov. To nim sa na slovensku neoplatí byť vôbec. Aspoň že korupcia sa nezdaňuje. To je podstatné
alebo na Islande ako protestovali, to co sa nikam nedostalo, a po protestoch reformovali ustavu ci co to,..aspon tak by chcelo :/ rada by som tiez vo velkom, ale fakt je to tu mimo narod
@semhamforas netreba sa cudovat, ze nic nemame pri tejto miere korupcie, prezamestnanosti a neschopnosti uradnikov, pritomnosti neprisposobivych a asocialov...
ved to tu ani nemoze fungovat, ked to tu riadia ludia, ktori su neschopni.. zoberme si kazimira, ved to je pologramotny clovek, co ani grafy nevie citat... taky fico, právniček.. v zivote nevyhral ani jeden sudny spor... figel, ved ten dostal titul zadarmo a takisto aj Richter... alebo prezident, tá smiešna bábka... nech mi niekto vysvetlí, ako je možné, že je docent, ked nevie po anglicky... ved na to, aby bol clovek docent musi citati tisice publikacii, vela publikovat atd atd.. a vsetko je v anglictine.. a on nevie po anglicky ani zatat.. ako je potom mozne, ze je docent, ked vsetky informacne prudy su v AJ? Na jeho titul by som sa tiez rad pozrel.. ludia co to tu riadia nevedia robit nic... su to zabednenci, ktori hrabu po moci a po prachoch.. ale nevedia nic... preto to tu nefunguje
@semhamforas Veď práve to ma serie. Štát ide ošklbať ľudí ktorý sú jadrom tejto krajiny. Remeselníkov, študentov, podnikateľov ktorý tu platia dane. U nás kde máme tak vysokú nezamestnanosť a nízke mzdy že by sme mali byť radi za každého kto sa o seba a svoju rodinu dokáže postarať. Zdaníme a zodvodujeme, zavádzame stále novú a novú byrokraciu tak neskutočne že nie len budeme menej zarábať a klesne nám životná úroveň ale zničíme aj šancu na zlepšenie.
tu nejde drahému Ficovi o nič iné len aby mohli zase ludia pracovat na cierno vy si naozaj myslite ze ti ludia studenti ci podnikatelia budu odvadzat tie mzdy nie kdeze budu robit na cierno a ty co robili brigadnicky budu na socialke ako socialne pripady budu dostavat aj priplatky a este budu pracovat na cierno a ti co ostatnu poctivo pracovat pripadne robia za minimalnu mzdu(ako vacsina ludi u podnikatelov) sa im budu skladat na socialky a potom sa necudujme ze ciganom ale aj bielym(teraz hovorim o tych ktori nechcu pracovat iba rodia deti, pretoze tu nehccem nikoho hadzat do jedneho vreca) budu vypocitavat dochodok z priemernej mzdy(asi 700€ )a ludom co pracuju za minimalnu mzdu alebo aspon brigadnicky im budu vypocitavat z minimalnej mzdy(okolo 320€) aj ked som asi torsku odbocila od temy ako tu uz zaznelo je to ciste osklbavanie studentov a poctivych zivnostnikov, remeselnikov a poctivych podnikatelov aby ostal na rozdavanie im tam hore a teraz nemyslim len politikov ale vsetky tie financne skupiny co rozkazuju tym politikov ake zakony maju robit ved hentaky zakon clovek neschvali bez toho aby nedostal nejake penaze pre seba ved toje chore uz len na poutie a nie ked to bude fungovat
co ti poviem... neserie ma to..mame sa stale lepsie ako 2/3 sveta ..
mimochodom ak si student tak mas studovat a nie pracovat.stat dava rodicom pridavky na deti tak nech ta zivia..ja som z toho vyzil,mal som vsetko co som potreboval.. nemal som akurat to co som chcel..
ked chces ja ta zamestnam,budes malovat stropy v amfiteatri, 6e/h ,ciste 8cky.. ubytko zabezpecene na dost kvalitnej urovni..
tak toto ma trochu prekvapilo, či skor zarazilo.. mala som pocit, že o tých študentoch na dohodu sa to týka len tých, ktorí majú nad 26 rokov.. inak telku moc nesledujem, a na nete tiež nečítam zrovna novinky z parlamentu, preto ma to nejako obišlo..
inak sa ma to pravdaže bude týkať, pretože brigádu/y plánujem najbližších 5 rokov popri výške.. niečo s tým treba rozhodne robiť, ale mna to už ani nebavi sledovať, ako tento štát oberá ludí aj o to malo, čo maju..
inak príspevok nado mnou, @41 totalny fail, mam taky nazor.. aby rodič uživil dieťa z tych par eur, čo dostava ako pridavky, pochybujem.. ved už len minimalne strava+ ubytovanie na internaku či private vyjde omnoho viac.. k tomu cestovanie, oblečenie + milion inych dalšich veci
1. Rodičia síce majú na to aby ma živili ale ja o to nestojím. Som dospelý a dokážem sa o seba postarať sám.
2. Nie som už len študent. Študujem to je pravda ale nie dennou formou. Teda je prirodzené že pracujem.
3. Mám živnosť. Rozbieham nejaké projekty a aj keď sa mi poriadne zdvihnú odvody. Verím že to prežijem. To ale nie je podstata problému.
4. To že niekto študuje ešte neznamená že má vyciciavať rodičov. Keď som pracoval na dohodu získal som veľmi cenné skúsenosti vďaka čomu môžem dnes robiť čo robím. Nešlo len o tie peniaze.
5. Mal by si pochopiť že niekto môže bojovať aj za niečo z čoho žiaden osobný prospech mať nebude. Pretože ako vie aj @l1me Istý typ ľudí sa presadí za akýchkoľvek negatívnych podmienok.
no je to v zlé ale protestovať sa môže koľko chce. aj tak sa potom ten hranatý kkt ukáže provokatívne v telke s fľašou koly a arogantným úsmevomna xichte. lebo vie že jeho voliči aj tak ničomu nechápu (a samozrejme že ich má dosť)
tuto chlapec má pravdu, že stačí aby leto prišlo a je tu milión fór o plavkách a chudnutí, alebo jedna blbka si vytapetuje izbu Robom a tiež sa to rieši... a takáto vec... tiež som čakala že sa o tom bude hovoriť..
ale asi o lete treba písať fakt lebo je to aktuálne
@tommyhot to tiez tak nie je..pridavok je pridavkom preto, lebo to je nieco pridane..pridana hodnota, je to tiez vlastne nejaka forma "socialnej istoty"..rodicia by sa mali hlavne o svoje deti starat z toho co zarobia, toto je bonus navyse..
..ale ako suhlasim s tebou, resp. nesuhlasim s tym pred tebou..preco by student nemal pracovat ale studovat..ak to dokaze naraz, mal by za to byt odmenovany nie trestany..len som chcel dat na pravu mieru to s tymi rod. pridavkami..
k teme..nemam vlastne co povedat..co sme si zvolili, to mame..aj ked som presvedceny, ze tento uz nebude mat sancu v dalsich volbach..lebo uz aj ti najzaslepenejsi pochopia, ze tadial cesta nevedie..
..a osobne mi to pripada, ze to cele je len akasi cesta setrenia na euroval.
niekto sa tu hraje na hrdeho dospelaka..kamo zivot ta nauci ako hospodarit aj s malom..
a ako bolo napovedane,pridavok na dieta je len plus k niecomu ,a rodic je tu na to aby ta vychoval,uznal za vhodne co potrebujes a na co ti da finacne prostriedky.
a tie vydavky..hm ja som mal skolu vo svojom meste,nemal som zbutocne vydavky na cestovanie,extra stravu.. oblecenie?ani teraz nepotrebujem nove kolekcie a vtedy uz mi bolo duplom jedno co som mal na sebe,nepotreboval som nosit pumy,nike atd... nechodil som sa ozierat kazdy vikend do najdrahsich barov a na diskoteky..s kamosmi sme sa zlozili a kupili si flasky..
a este je rozdiel byvat niekde kde tie vydavky nie su az tak vysoke na zivobytie..
@tomias ani moj zlaty moja mam je vdova s minimalnou mzdou a s nekonecnymi dlhmi po otcovi a dostava na mna a moju sestru okolo45€ ty si myslis ze z toho mame vyzit ked obe chodime do skoly?? a dobre tvoju ponuku beriem ja som rada ked si mozem par eur na vyse privyrobit a vobec nie je pravda ze som nejaka narocna chcem len to co potrebujem no aj to je niekedy tazke
@tomias prepac ze som sa nenarodila v meste a nespravili mi VŠ na dedine a že tam musím dochádzať a bývať na intráku a aj volaco zjest keď si idem niečo kúpiť tak len v sekáči a o ožieračkach môžem len snívať aj ked ma to vobec nelaka
@tomias chcela by som mať tak krásne zariadený život ako ty ja osobne by som si veľmi rada privyrobila a aspoň tú stravu a cestovanie a nejaké knihy, oblečenie a pod si kúpila z môjho zárobku a zvyšok nech mi zaplatia rodičia, aj keď mamka si bude musieť sakra uťať z výplaty, keď mi bude platiť VŠ a ubytko.. nie každý má rodičov s výplatami nad 1000€,a tak ako tu dievča povedalo, nie každý má VŠ na mieste, kde býva.. a aj keď ja mám VŠ v meste, na takú VŠ sa môžem z vysoka vysrať a aby som mala štúdium ako-tak na úrovni, tak sa budem musieť trepať 200km ďalej, ak nie viac.. naozaj ti závidím a neviem čo viac, či tvoj pohodlný život alebo optimizmus a zaslepenosť, že všetci sa majú tak super ako ty
ludia nemate mi co zavidiet..urcite nemam rodicov z hornych 10 000 .. a verte mi,moj zivot by ste prezit a prezivat nechceli..nehram sa tu na nieco o com si myslite,ze sa hram..
mam svoje ciele a za nimi si idem,este prednedavnom som bol pesimista,teraz som vsak optimista...
prepacte ak som niekoho vytocil,nebol to umysel,len som tym chcel povedat,ze kto chce ten si zivot zariadi tak aby sa mal tak ako chce on..
mimochodom neviem ako vy,ale ja som v amfiteatri strop este nevidel..ale tesi ma,ze ste zareagovali,vidno,ze mate zaujem o hocjaku pracu..
Ono im to prešlo ? -.-" vnímam to okrajovo, lebo inak to popri všetkom nejde...ale počula som, že rušia dohodárov, okrem študentov a dôchodcov...ale to, aby mi nenávratne danili tretinu každej hodinovky...sama sebe sa miestami čudujem, že za tie peniaze tam chodím...nestačí, že naša genrácia sa ťažko dožije dôchodkov, už popri štúdiu nám chcú drbať na hlavu problémy navyše.
@james144 má pravdu (ináč pamätám si ťa zo serveru MystiQ), lenže tu sú ešte príliš mladí ľudia aby videli ako to je a kam to smeruje... skúste si porovnať vyspelejšie krajiny so Slovenskom a zistíte že Slovensko ďaleko zaostáva za ostatnými krajinami... ja žijem v GB, každý deň ma v práci víta šéf, podá mi ruku, prehodí pár slov... mentalita ľudí je tu úplne úplne iná... Slovensko nevie šetriť, nevie hospodáriť a hlavný problém SR je ZÁVISŤ... vo vyspelejších štátoch tento problém nieje, pretože každý má dosť, ale SR... skúste sa prejsť po Európe a uvidíte že väčšiu dieru ako SR nenájdete.. maximálne tak Rumunsko
jéj teškám sa....ssssajebať to tu....a potom sa čudujú študenti z anglick akeď sem prídu že koško málo deciek tu brigáduje! keď sa máme dokaličiť v zlých podmienkach za pár centov...a aj to poberú :/ ....
som zhnusená...fakt.... už len to že sa študentom z brigád odrátava daň ma dojalo ale toto :/ .... podla mňa by brigádnictvo malo byť skôr podporované...
aspoň ma to namotivuje úspešne zmaturovať a ísť het....
1.) Serie ma to, ze sa studentom a dochodcom (to sa pokial viem tyka aj ludi, co poberaju invalidny dochodok, atd.!, ale nie som si isty) zdvihnu odvody tak, ako si napisal, co sa tym docieli? Zvyseny prijem do statnej kasy asi tazko, na dohodu uz nikde nikoho nevezmu... akoby nestacilo, ze uz je to aj tak obmedzene na 150 hodin rocne. Destruktivny krok.
2.) Stvu ma vysoke dane a hlavne odvody (pozrite sa, kolko stoji zamestnavatela nejake pracovne miesto, zistite, ze cena vasej prace je dvojnasobok toho, co zarobite). Co dostanete od statu naspat? No konsky kkt. Je super, ze mame zdravotnictvo zdarma, ale 95% doktorov je na vyplatnej paske farmaceutickych firiem, ktorych jedinym zaujmom je, aby ste boli chori (aky by mali prijem z niekoho zdraveho?). Nehovoriac o katastrofalnom pristupe.
3.) Serie ma, ze v dvoch rovnakych fabrikach, z toho jedna je na SK druha v DE, ma zamestnanec na SK niekolkonasobne vyssiu produktivitu prace, ale zarobi maximalne 1/5 toho, co robotnik v Nemecku. A to sa netyka len fabrik, je sice pravda, ze sluzby su v porovnani s vyspelymi statmi velmi lacne, ale vo vyrobnej sfere mi toto nejde do hlavy.
4.) Serie ma, ze kazdy vyrobok, ci potravina, su drahsie nez prinajmensom v okolitych statoch (vdaka ti, o spotrebna dan) a ich kvalita stoji za vyliz, 90% potravin je dovazany sunt, lebo domaci polnohospodari nemaju sancu konkurovat tym zo zapadu (o tomto nizsie) a tak to malo co vyrobia radsej vyvezu do zahranicia a slovensky spotrebitel nech si znici zdravie hormonmi nadopovanym masom.
5.) Stve ma polnohospodarska politika EU, v skratke ten, co ma vyssie vyrobne naklady na nejaku potravinu (priklad cukrova repa), dostane dotaciu z fondu EU, aby dokazal konkurovat na trhu (cize znici efektivnejsich vyrobcov). Preto po vstupe SR do EU slovenske polnohospodarstvo umrelo, nedostali sme dotaciu v takej vyske, ako napriklad francuzsky farmar, ktory s pomocou dotacie stlacil cenu.
6.) Stve ma, ze stat efektivne a cielene likviduje strednu vrstvu, nasmu sudruhovi JUDr. Hranolovi sa hodia superbohati kamarati, s ktorymi popija tak nenavidenu kapitalisticku Coca-Colu a siroke masy chudobnych, ktorych moze spolu s nimi ozobracovat.
7.) Stve ma, ze staci byt viac opaleny a narobit si stado deciek, aby som sa mohol prepit a pretrtkat do predcasnej smrte. A nedajboze, aby to niekto otvorene povedal, som predsa chraneny druh.
8.) O tom, ako na Slovensku funguje politika, si precitajte knizku Gorila, stratite vsetky iluzie o nasom milovanom state a o tom, ako funguje.
A to je asi tak vsetko, inak mame nadhernu prirodu a pamiatky.
Prečo sa nič nerieší? Lebo vyše polovica ľudí ani nesleduje politickú situáciu na Slovensku a z tých, ktorí aj niečo sledujú, tak nejaké percento má zas úplne v prdeli, čo sa tu deje...
je to smola. súhlasím s @onetouch , potom s čistým svedomím ohlásia ako dobre zvolili našu súčasnú vládu a to, čo teraz tá milovaná vláda robí obhajujú, že za modrých sa diali horšie veci a červení nám chcú len dobre.
inak ma to štve, nehorázne štve. lebo sa buď o tom nehovorí, alebo sa takto skonštatuje ako to je tu ( je dobre o tom aspoň hovoriť a rozprúdiť debatu) ale tým to hasne. a veľa ľudí je lenivých / apatických a len čakajú, kým sa stane zázrak, príp. poznamenajú, že idú do zahraničia .... samozrejme, že najlepšie by bolo to vyriešiť, ale nejaký novodobý L. Štúr je v nedohľadne, aby zorganizoval SK.
Veľa ľudí je naštvaných na súčasnú situáciu, tí kt. nechápu- treba im robiť osvetu, lebo aj tí majú voličské hlasy , potom takúto skupinu zorganizovať - nájsť dobrých vodcov, aby sa to nezvrtlo, lebo sa zruší význam celého protestu, ak tam pôjde nejaký nácek a spol. a budú sa riesiť iné veci od veci. Jednoducho treba ustrednú líniu, ktorá vyhovuje a chápe ju ako správnu veľká väčšina a potom ísť cieľavedome za tým. Ale to zasahuje do príliš veľkého spektra kontroverzných tém najmä tá politika, na ktorej sa nevieme zhodnúť. Veď preto vyzerá naša polit. scéna ako sinusoida... prídu jedni, tí šetria a ľudia hundrú, že nič nedostávajú, prídu druhí a rozdávajú našetrené a ľudia sú prešťastní, zase prídu prví a musia vyvážiť ten kolaps v rozpočte a ľudia sú samozrejme proti.
Toto je veľmi vážna, ale ťažká a komplexná téma. Všetko súvisí so všetkým. Aby nakoniec nevyhlásili takýto oprávnený štrajk za nejakú divnú propagandu alebo čo a neskončilo to fiaskom. hm.. :/
@james144 vzhaldom k tomu ze v mojom odbore nemám moc cas chodit na brigádu (dlhé skuskove a podobne) ma to netrápi, ale inak súhlasím .... uz len aby ludi osvietilo, že tie istoty je v tomto prípade holá rit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
1. Na dohodu už nepracujem.
2. Začínam. Už mám SMERu po krk a odmietam aby ničil budúcnosť tejto krajiny len preto že nedokáže šetriť.
@l1me Teba sa to netýka?
pukance prichystane, mozme zacat 8)
@l1me Pokiaľ tu žiješ a plánuješ toho auditora robiť tak sa ťa všetko to čo sa deje týka.
» hnonline.sk/ekonomika/c1-56...
študenti, aby si čo to zarobili, a ešte aj z toho mála im strhnú tretinu, je to na liečenie
ale toto si zvolili ľudia, asi to chceli pre svoje deti, my sa už žiadneho dôchodku zrejme nedožijeme, títo vyberači daní sa o to postarajú, vlastne je to legálne výpalníctvo a človek s tým ani nemôže nič robiť...
Inak sranda je že máme jedny z najvyšších daní vôbec. My máme minimále 20% na všetko. V zahraničí toto neexistuje aj v takom dánsku dávajú daň zo zárobku len 8% ale my nie. Všetko drahé, zvýhodnenia daňové takmer na nič nie sú a čo z toho? Slovensko peniaze stále nemá, stále nič nové nebuduje. Normálne mám pocit že ak by pred pádom komunizmu malo slovensko len poľné cesty, tak by sme ich mali doteraz a jazdili by sme na koňoch a elektrinu by sme si akurat tak na dyname vyrábali. Najhoršie je ako štát už zdiera podnikateľov a živnostníkov. To nim sa na slovensku neoplatí byť vôbec. Aspoň že korupcia sa nezdaňuje. To je podstatné
ved to tu ani nemoze fungovat, ked to tu riadia ludia, ktori su neschopni.. zoberme si kazimira, ved to je pologramotny clovek, co ani grafy nevie citat... taky fico, právniček.. v zivote nevyhral ani jeden sudny spor... figel, ved ten dostal titul zadarmo a takisto aj Richter... alebo prezident, tá smiešna bábka... nech mi niekto vysvetlí, ako je možné, že je docent, ked nevie po anglicky... ved na to, aby bol clovek docent musi citati tisice publikacii, vela publikovat atd atd.. a vsetko je v anglictine.. a on nevie po anglicky ani zatat.. ako je potom mozne, ze je docent, ked vsetky informacne prudy su v AJ? Na jeho titul by som sa tiez rad pozrel.. ludia co to tu riadia nevedia robit nic... su to zabednenci, ktori hrabu po moci a po prachoch.. ale nevedia nic... preto to tu nefunguje
toto su hlavne dovody, preco tu nefunguje:
» www.sme.sk/c/6493444/stat-...
» tv.sme.sk/v/24879/lopatka...
mimochodom ak si student tak mas studovat a nie pracovat.stat dava rodicom pridavky na deti tak nech ta zivia..ja som z toho vyzil,mal som vsetko co som potreboval.. nemal som akurat to co som chcel..
ked chces ja ta zamestnam,budes malovat stropy v amfiteatri, 6e/h ,ciste 8cky.. ubytko zabezpecene na dost kvalitnej urovni..
inak sa ma to pravdaže bude týkať, pretože brigádu/y plánujem najbližších 5 rokov popri výške.. niečo s tým treba rozhodne robiť, ale mna to už ani nebavi sledovať, ako tento štát oberá ludí aj o to malo, čo maju..
inak príspevok nado mnou, @41 totalny fail, mam taky nazor.. aby rodič uživil dieťa z tych par eur, čo dostava ako pridavky, pochybujem.. ved už len minimalne strava+ ubytovanie na internaku či private vyjde omnoho viac.. k tomu cestovanie, oblečenie + milion inych dalšich veci
1. Rodičia síce majú na to aby ma živili ale ja o to nestojím. Som dospelý a dokážem sa o seba postarať sám.
2. Nie som už len študent. Študujem to je pravda ale nie dennou formou. Teda je prirodzené že pracujem.
3. Mám živnosť. Rozbieham nejaké projekty a aj keď sa mi poriadne zdvihnú odvody. Verím že to prežijem. To ale nie je podstata problému.
4. To že niekto študuje ešte neznamená že má vyciciavať rodičov. Keď som pracoval na dohodu získal som veľmi cenné skúsenosti vďaka čomu môžem dnes robiť čo robím. Nešlo len o tie peniaze.
5. Mal by si pochopiť že niekto môže bojovať aj za niečo z čoho žiaden osobný prospech mať nebude. Pretože ako vie aj @l1me Istý typ ľudí sa presadí za akýchkoľvek negatívnych podmienok.
takéto tupelá tvoria 40% populácie
» www.pluska.sk/regiony/stredne...
ale...podstatu chápem, teda takú skrytú...
tuto chlapec má pravdu, že stačí aby leto prišlo a je tu milión fór o plavkách a chudnutí, alebo jedna blbka si vytapetuje izbu Robom a tiež sa to rieši... a takáto vec... tiež som čakala že sa o tom bude hovoriť..
ale asi o lete treba písať fakt lebo je to aktuálne
..ale ako suhlasim s tebou, resp. nesuhlasim s tym pred tebou..preco by student nemal pracovat ale studovat..ak to dokaze naraz, mal by za to byt odmenovany nie trestany..len som chcel dat na pravu mieru to s tymi rod. pridavkami..
k teme..nemam vlastne co povedat..co sme si zvolili, to mame..aj ked som presvedceny, ze tento uz nebude mat sancu v dalsich volbach..lebo uz aj ti najzaslepenejsi pochopia, ze tadial cesta nevedie..
..a osobne mi to pripada, ze to cele je len akasi cesta setrenia na euroval.
Za posledných 10-15 rokov, čo tu boli tí istí goriliaci teda progres tiež nenastal?
A docenti asi za komunizmu nemali plnú skriňu literatúry v angličtine, tipujem.
@crashhp
Beriem si to k srdcu, ak máš auto, prídem ti ho podpáliť a môžeme sa bratsky tešiť z nášho protestu.
a ako bolo napovedane,pridavok na dieta je len plus k niecomu ,a rodic je tu na to aby ta vychoval,uznal za vhodne co potrebujes a na co ti da finacne prostriedky.
a tie vydavky..hm ja som mal skolu vo svojom meste,nemal som zbutocne vydavky na cestovanie,extra stravu.. oblecenie?ani teraz nepotrebujem nove kolekcie a vtedy uz mi bolo duplom jedno co som mal na sebe,nepotreboval som nosit pumy,nike atd... nechodil som sa ozierat kazdy vikend do najdrahsich barov a na diskoteky..s kamosmi sme sa zlozili a kupili si flasky..
a este je rozdiel byvat niekde kde tie vydavky nie su az tak vysoke na zivobytie..
Kazdy druhy hajzel nevolil.
a kazdy strvty [tak ohavne slovo ma nenapada] volil fica!
mam svoje ciele a za nimi si idem,este prednedavnom som bol pesimista,teraz som vsak optimista...
prepacte ak som niekoho vytocil,nebol to umysel,len som tym chcel povedat,ze kto chce ten si zivot zariadi tak aby sa mal tak ako chce on..
mimochodom neviem ako vy,ale ja som v amfiteatri strop este nevidel..ale tesi ma,ze ste zareagovali,vidno,ze mate zaujem o hocjaku pracu..
@32 we don t want u to live on this planet, too
som zhnusená...fakt.... už len to že sa študentom z brigád odrátava daň ma dojalo ale toto :/ .... podla mňa by brigádnictvo malo byť skôr podporované...
aspoň ma to namotivuje úspešne zmaturovať a ísť het....
2.) Stvu ma vysoke dane a hlavne odvody (pozrite sa, kolko stoji zamestnavatela nejake pracovne miesto, zistite, ze cena vasej prace je dvojnasobok toho, co zarobite). Co dostanete od statu naspat? No konsky kkt. Je super, ze mame zdravotnictvo zdarma, ale 95% doktorov je na vyplatnej paske farmaceutickych firiem, ktorych jedinym zaujmom je, aby ste boli chori (aky by mali prijem z niekoho zdraveho?). Nehovoriac o katastrofalnom pristupe.
3.) Serie ma, ze v dvoch rovnakych fabrikach, z toho jedna je na SK druha v DE, ma zamestnanec na SK niekolkonasobne vyssiu produktivitu prace, ale zarobi maximalne 1/5 toho, co robotnik v Nemecku. A to sa netyka len fabrik, je sice pravda, ze sluzby su v porovnani s vyspelymi statmi velmi lacne, ale vo vyrobnej sfere mi toto nejde do hlavy.
4.) Serie ma, ze kazdy vyrobok, ci potravina, su drahsie nez prinajmensom v okolitych statoch (vdaka ti, o spotrebna dan) a ich kvalita stoji za vyliz, 90% potravin je dovazany sunt, lebo domaci polnohospodari nemaju sancu konkurovat tym zo zapadu (o tomto nizsie) a tak to malo co vyrobia radsej vyvezu do zahranicia a slovensky spotrebitel nech si znici zdravie hormonmi nadopovanym masom.
5.) Stve ma polnohospodarska politika EU, v skratke ten, co ma vyssie vyrobne naklady na nejaku potravinu (priklad cukrova repa), dostane dotaciu z fondu EU, aby dokazal konkurovat na trhu (cize znici efektivnejsich vyrobcov). Preto po vstupe SR do EU slovenske polnohospodarstvo umrelo, nedostali sme dotaciu v takej vyske, ako napriklad francuzsky farmar, ktory s pomocou dotacie stlacil cenu.
6.) Stve ma, ze stat efektivne a cielene likviduje strednu vrstvu, nasmu sudruhovi JUDr. Hranolovi sa hodia superbohati kamarati, s ktorymi popija tak nenavidenu kapitalisticku Coca-Colu a siroke masy chudobnych, ktorych moze spolu s nimi ozobracovat.
7.) Stve ma, ze staci byt viac opaleny a narobit si stado deciek, aby som sa mohol prepit a pretrtkat do predcasnej smrte. A nedajboze, aby to niekto otvorene povedal, som predsa chraneny druh.
8.) O tom, ako na Slovensku funguje politika, si precitajte knizku Gorila, stratite vsetky iluzie o nasom milovanom state a o tom, ako funguje.
A to je asi tak vsetko, inak mame nadhernu prirodu a pamiatky.
Kto ide so mnou na pilu do Kanady?
Prečo sa nič nerieší? Lebo vyše polovica ľudí ani nesleduje politickú situáciu na Slovensku a z tých, ktorí aj niečo sledujú, tak nejaké percento má zas úplne v prdeli, čo sa tu deje...
» www.birdz.sk/forum/sledujete...
inak ma to štve, nehorázne štve. lebo sa buď o tom nehovorí, alebo sa takto skonštatuje ako to je tu ( je dobre o tom aspoň hovoriť a rozprúdiť debatu) ale tým to hasne. a veľa ľudí je lenivých / apatických a len čakajú, kým sa stane zázrak, príp. poznamenajú, že idú do zahraničia .... samozrejme, že najlepšie by bolo to vyriešiť, ale nejaký novodobý L. Štúr je v nedohľadne, aby zorganizoval SK.
Veľa ľudí je naštvaných na súčasnú situáciu, tí kt. nechápu- treba im robiť osvetu, lebo aj tí majú voličské hlasy , potom takúto skupinu zorganizovať - nájsť dobrých vodcov, aby sa to nezvrtlo, lebo sa zruší význam celého protestu, ak tam pôjde nejaký nácek a spol. a budú sa riesiť iné veci od veci. Jednoducho treba ustrednú líniu, ktorá vyhovuje a chápe ju ako správnu veľká väčšina a potom ísť cieľavedome za tým. Ale to zasahuje do príliš veľkého spektra kontroverzných tém najmä tá politika, na ktorej sa nevieme zhodnúť. Veď preto vyzerá naša polit. scéna ako sinusoida... prídu jedni, tí šetria a ľudia hundrú, že nič nedostávajú, prídu druhí a rozdávajú našetrené a ľudia sú prešťastní, zase prídu prví a musia vyvážiť ten kolaps v rozpočte a ľudia sú samozrejme proti.
Toto je veľmi vážna, ale ťažká a komplexná téma. Všetko súvisí so všetkým. Aby nakoniec nevyhlásili takýto oprávnený štrajk za nejakú divnú propagandu alebo čo a neskončilo to fiaskom. hm.. :/