Teraz nejde o to video ale o tie komentáre. Keď si ich prečítate tak zistíte že 90% tých komentárov je rasistických a vismieva sa z toho chalana a nehovorím o ko
Neprišlo mi to vtipné. Ale... je to na úrovni inteligencie mačky, ťapkať po skle a myslieť si že tak tie peniaze dostať môže. Čím neobhajujem toho človeka, čo to robil. Je to stupídne. Ale na popravu to nie je. Rómovia mi nevadia, ak sú slušní a pracujú a snažia sa prispôsobiť. Ale vadia mi takí, čo žijú z našich daní, ktoré by mohli ísť do zdravotníctva alebo školstva, a miesto toho sa z nich platia štátne byty, ktoré o pár mesiacov zdavestujú, a potom dostanú nové. Takých prasiat mi ľúto nie je.
Ako tak čítam,ty s nimi moc nemáš skúsenosti...poradím ti jednu vec...choď na východ a opýtaj sa tam ľudí,čo si o nich myslia...som zvedavý,čo ti povedia...oni majú svoju mentalitu,hlavne tí neprispôsobiví...nehovorím tu o normálnych,na tých nepovie nikto pol slova...hovorím o tých,čo neplatia dane,neplatia nič,nechodia do práce a aj tak majú vždy na alkohol,cigarety a 10 satelitov...tam nie je nič nezvyčajné vidieť na polorozpadnutom dome s dierami v streche 5 parabol na satelit...keby si normálny človek dovolil to,čo oni tak by už bol na ulici a nikomu by to nevadilo vyhodiť normálneho človeka na ulicu,ktorého vyhodili z práce...ten,čo v živote robil a vyhodili ho nikdy nedostane byt zadarmo a nikdy neurobí to,čo tí,ktorí nerobili nikdy a to,čo dostanú zadarmo si nevážia.
@promcorp ok, možno je zopár neprispôsobivých rómov možné to je ja to neberiem. Lenže sa nemôzeš diviť že taký sú keď im nedáme možnosť na dôstojný život
:/ je to smutné, lebo očividne je ten chlapec mentálne zaostalý, keby sa smiali z bieleho mentálne zaostalého dieťaťa, tak by to nikomu asi vtipné neprišlo - možno fakt len nejakým výnimkám. Ale ak to je malý Róm, tak nech sa páči...
Tak im daj šancu na dôstojný život...choď na luník 9 a zober si nejakých do bytu alebo domu alebo kde to bývaš...podporuj ich a uvidíš...ja viem,že tam sú niektorí,ktorí si to uvedomujú,že nechcú tak žiť a snažia sa odtiaľ nejak vypadnúť a koľkokrát ich nezoberú do práce,pretože sú to rómovia...takých mi je ľúto ale neverím,že by to bolo až také strašné,že by si nikdy nenašli prácu. Pre niektorých je rasizmus aj to,že by si mali zaplatiť za cestovný lístok...to je proste ich mentalita...nemám moc v láske ľudí,ktorí s nimi nemajú žiadnu skúsenosť a ešte sa navážajú do druhých...Ani ľudia proti rasizmu nejdú tých svojích obľúbencov ratovať a majú len plnú hubu kecov.
Pretože keď ľudí začnú obmedzovať a ukrojovať im z príjmov,tak ľudia začnú byť čím ďalej tým viac nasranejší...a prví,kto si to odskáče budú rómovia a politici. Nicholsonová je prípad sám o sebe...takýto ľudia sú najväčší pokrytci a majú strašne povrchné názory.
Vypáliť..nič iné ..vypáliť im tie osady aj s nimi ..Na čo ich živiť stále a jebať do nich peniaze ? .. Tí čo pracujú a žijú slušne v domčekoch ako každý iný alebo v slušných panelákoch tak proti tým nemám nič a myslím že ostatní tzv. "rasisti" tiež nie .. čo s nimi ? ..kradnú, robia bordel, znečistujú, zabíjajú, znásilňujú, nepracujú a ešte k tomu všetkému dostávajú peniaze za toto ..Do basy ich zavrieť nemôžu lebo väčšina nemá na to vek ..a ďalšia vec je ani do basy ich nemôžu zatvrárať lebo máme nedostatok miesta vo väzeniach ...Opakujem..pracujúci cigán ktorý ma rodinku šťastnú a žijú si v primeraných podmienkach = dobrý človek ..
cigán z osady = neinteligentné humusácke hovädo čo treba zneškodniť.. Inak to bude začarovaný kruh...deti sa im budú stále rodiť a budú sa učiť už od malička tie veci ktoré robia ich rodičia a to krádeže, vraždy a ostatné veci ktoré som už spomínal ..a takto sa to bude prenášať tieto ich "zvyky" z pokolenia na pokolenie a bude to len horšie a horšie ...Myslím že Francúzsko to vyriešilo veľmi efektívne
Len škoda že obyčajný ľudia si to neuvedomujú tieto veci a vidia iba nejaký rasizmus ktorý tam vôbec nie je ... Keby biely ľudia žili tak ako cigáni v osadách tak tiež by sa na nich pičovalo a robilo zle za ich činy ..tu nejde vôbec o farbu pleti ..
Ešte by som dodal že to že cigáni sú diskriminovaní a nemôžu si nájsť prácu pretože ich nikto nechce ...To je blbosť..Ten cigán dostáva peniaze na školské predmety a učebnice + dostáva peniaze na desiaty v škole..ak by ich rodičia nútili a vsugerovávali im do hlavy to že sa musia učiť aby si mohli nájsť prácu tak by nemali problém ..Lenže na tých osadách je anrachia a každý si robí čo chce ...Môžu si za to iba oni sami ..Obraňovať ich je neprijateľné ...
@savu za to môžu Cigáni, ale aj politici, ktorí ich v tom podporujú. Tých politikov treba v prvom rade postaviť k múru, nič iné si nezaslúžia a na Cigánov kurva dlhý bič a malý dvor, v ktorom by boli nútení niečo robiť.
Na tom prvom videu som sa zasmiala. No a co. Byt rasisticky je v dnesnych pomeroch, ktore tu na SR kazdy vidi, (aj ti co sa tvaria ze nevidia) doslova samozrejmost. Kazdy aspon raz prisiel do neprijemnej situacie s romom. Poznam vela ludi, ktorych tato mensina okradla alebo zastrasovala. Nebudem predstierat ze mi je luto toho cigana, pretoze NIE JE. Nebudem sa tvarit ze ma to pohorsuje, ako k tomu ludia pristupuju, pretoze ma to NEPOHORSUJE. Nebudem tu hlasat anti-rasisticke myslienky, pretoze s nimi v mnohych pripadoch NESUHLASIM. Nemam chut byt za kazdu cenu zaujimava...
To nieje ani rasizmus. Rasizmus je diskriminacia mensin, a diskriminovani su v tomto state bieli. Toto su predsudky. Obycajne predsudky. Tak ako pekna blondina bude ludom automaticky pripadat hlupa, tak bude cigan vzdy povazovany za spinaveho darmozraca...... naucte sa s tym zit alebo serte na to
že nedáme možnosť na dôstojný život tečú tam milióny na ich tzv. rozvoj , sociálka im platí 3 krát viac ako je minimálne mzda ...to sú paraziti proste ...a Harman je hrdina keď som včera videl že 5 bastardi znásilnili 10 ročné dievča
@semhamforas Takze 700milionov € za 20 rokov -> 35 miliona €/rok (dajme tomu), rocne vydavky na ministerstve zdravotnictva sa pohybuju okolo 1,3 miliardy €/rok , min. skolstva 2,4 miliardy €/rok. To reagujem na @2@demoniqangel a opakujem, ze si nemyslim ze by tato suma spasila zdravotnictvo ani skolstvo. Navyse, z tychto zdrojov urcenych na odstranovanie romskej problematiky sa velmi lahko kradne, pretoze tento problem je neriesitelny, alebo aspon nie v takom casovom obdobi, kedy by sa dalo odkontrolovat, ci opatrenia prinasaju uspech alebo nie. A to si tusim uvadzal iba tu sumu na riesenie romskej problematiky a neboli tam zahrnute soc. davky. No k tym soc. davkam to je asi tak, ked to niekto tvrdi, ze keby sme radsej davali slusnym ludom ako im tie davky. To su sprostosti, tie peniaze by sa aj tak nedostali k tym slusnym ludom, prerozdelili by sa uplne inac...to je ako ako ked Fico chce zdanenim najbohatsich znizovat deficit...zanedbatelne.
Ja by som si rád prečítal odozvu na tieto komenty ktoré sú nevyvrátitelné toho hippiesáka(sranda..neurážaj sa hneď) čo zakladal túto tému ..Lebo nejak stíchol mám pocit ... Mám taký dojem že chlapec nebol až tak oboznámený s cigánskou situáciou na Slovensku pred tým ako zakladal túto tému ...Alebo ako je to u ľudí už známe - nechcel vidieť pravdu ..
@method aj to ma napadlo a ak je to tak VOPRED SA OSPRAVEDLŇUJEM za nejaké hnanie alebo nátlak z mojej strany na odpoveď..ale moja intuícia mi hovorí že to bude skôr tá moja prvá možnosť
A inak tie prídavky na deti im dávajú protiprávne, to vám je dúfam jasné, že ak sa očividne nestará niekto o dieťa, tak dieťa má byť odobrané a prídavky stopnuté....
Za toto raz dúfam budú niesť politici zodpovednosť. A dúfam, že tú zodpovednosť prijmú pri múre.
@semhamforas jasne, tie vypocty boli samozrejme nepresne, ale je tam vidiet ten obrovsky nepomer a pokial ide o cerpanie z EU fondov, no tak to su tusim ucelove zalezitosti. EU funguje na urcitych principoch a jednym z nich je pomahat mensinam. Tie peniaze co su urcene pre ich rozvoj, by asi tazko dostal niekto iny. Ako ja chapem, ze sa to nie kazdemu paci, ale ked sa nechceme vratit do nacizmu...po 2. svetovej vojne sa prijali niektore principy, ktore by sa mali dodrziavat. A ti ludia co na nich nadavaju su podla mna neuspesni, to ani nema vyznam sa nad tymto pozastavovat, tu otazku nikto nevyriesi tak skoro a ver mi ze by si s nimi ten zivot nemenil. Ziju v otrasnych podmienkach, je pravda, ze si za to mozu sami, je pravda aj to ze beru davky, ale tie im zabezpecia len zivot fakt na hrane. A zobrat im davky tiez riesenie nieje, to by sme potom zobrali davky aj plno vysokoskolakom, co po VS skoncia na urade prace. Ale okliestit sa socialne zakony daju, to by som bol za, len tu potom je otazne ci by sa k tomu nevyjadrovala zas EU, ktora funguje na nejakych principoch No, inac by mozno reagovali , keby mali s nimi taki problem ako my
@method ja hovorím o politikoch, ktorí nemajú záujem toto riešiť, napríklad by daným sociálnym pracovníkom mali zabezpečiť ochranu, trebárs aj vojakov, to je jedno, alebo osady rovno vyhlásiť za nevhodné pre výchovu detí a deti im jednoducho odobrať to výchovných centier-detské domovy.
@puco90 tam ani tak nejde o tu ochranu, ale skor o nechut tam ist. Ziadny soc. pracovnik tam ist nechce, ani keby mal zo sebou armadu. No a odobrat im deti a dat ich do detskych domov...heh, tolko kapacity asi ani nemaju a zas by to stat v konecnom dosledku stalo asi aj viac
@method no schválne, na akých princípoch bola založená EU ?
-na tolerovaní všetkého zlého čo páchajú menšiny ?
-že budeme prehnane politicky korektní?
-že na všetko zlo, ktoré spáchajú Cigáni povieme "Nemôžu za to", alebo "je to ich mentalita" ????
-že sa budem falošne humanizovať
-že sa budeme neustále vracať k minulým režimom a budeme sa tváriť, že vtedy bola vina len na jednej strane a že tá druhá strana nepáchala žiadne krivdy ???
Potom takých politikov zavesiť za gule do prievanu.
Nevidím dôvod, aby sme mali liať peniaze do čiernej diery. Jednoducho mať rovnaký meter na všetkých a keď sa to nejakej príživníckej sebranke, ktorá parazituje na fondoch nebude páčiť, nech si ide naspäť do Bruselu, zamínujeme západné hranice, kúpime atómovú hlavicu aj s raketou a nechs a opovážia povedať čo i len krivé slovo.
A inak videla som pár reportáží keď sa niektorí ľudia z týchto všetkých Luníkov či kde to žijú rozhodli, že budú normálne žiť, urobili si školu, zamestnali sa a proste začlenili sa do spoločnosti. Chcem tým povedať. My im tú možnosť dávame!!!
Keď si ale svoj názor poviem v triede tak som rasistka a Kotlebáčka -.- Vystrieľať na bežiacom páse....a to nie je rasizmus ale riešenie toho bordelu. Pretože oni to proste majú v povahe a oni sa nezmenia.
@puco90 aj som chcel reagovat, prva cast prispevku bola fajn, ale tym zaverom si ma tak rozosmial, ze som vyplul polievku, sry idem utriet monitor ale hej ako, chapem ta, ja len, ze sa zmier s tym, ze tvoj scenar urcite nenastane DD
@method nechuť ísť ??? Toto keby povie, tak by mal letieť z práce. Vieš koľkým ľuďom sa hnusí ich robota ?
Áno, odobrať deti. Málo detských domovov ? Postavíme nové, niečo sa zafinancuje zo stopnutých prídavkov a je to. Máš iné riešenie ? Iné riešenie jednoducho neexistuje !!!! A je to jediné riešenie už len z toho dôvodu, že ich to demotivuje sa rozmnožovať. A samozrejme, že keby sa ide touto cestou, bolo by to lacnejšie.
@puco90 lenze ja mam pocit, ze oni su tak primitivni, ze im aj keby si zobral davky na deti tak sa rozmnozuju kade-tade chtiac-nechtiac. Ved tu na birdzi je kazde 2. forum o tom, ci je nejaka pipka tehotna, nie to este v osade a stopnut pridavky na deti nemozes, to by ta zabili vsetky zacinajuce rodiny. Jedine obmedzit a to by tiez neprinieslo bohvie ake financie bohuzial. A ako si povedal, politikom chyba motivacia k rieseniu tohto problemu, venuju sa inym veciam.
@method , vidieť, že si ma nepochopil. Prídavky musia byť stopnuté podľa zákona tým, ktorí sa o deti nestarajú a keď sa to dotkne aj bielych asociálov, budem len rád.
Politici sú len figúrky, ktorí nás likvidujú. Nie je možné, aby sa zaoberali pizzovinami, ale nomálnymi vecami nie. Tak Cigáni si navolia analfabetov za starostov a politici toto vôbec neriešia. Na druhý deň mal byť zákon, ktorý by prikazoval že starosta musí byť len človek, ktorý má minimálne maturitu, aby sa viac také niečo neopakovalo.
A môžem pokračovať donekonečna. Táto parlamentná demokracia je jeden veľký bordel, diktatúra kapitálu a všelijakých pošahancov.
@puco90 Boli uz davno taketo navrhy na podmienky volitelnosti starostou... Suhlasim, no nepreslo to preto, ze by vo vela malych obciach na Slovensku ani nemal kto kandidovat A tiez sa mi kapitalizmus nepaci, vlastne ten deformuje tuto demokraciu, lebo toto je velmi zdeformovana demokracia.
@method nemal kto kandidovať...a v tomto je ten pes zakopaný. Naši politici sa zastavia pri jednej prekážke a zdupkajú preč, namiesto toho, aby tú prekážku odstránili druhým zákonom, ktorý nariadi, že ak nejaká obec nebude mať starostu, prejde priamo pod spravovanie štátu, prípadne sa určí osoba, ktorá bude danú obec spravovať. A bodka.
A zdá sa mi, že podobný zákon už je.
Slovenskí politici sú najsrpostejší idioti, dokonca by som povedal, že úplne morálne upadnutý a najblbší africký diktátor, má viac rozumu a chochmesu, než tieto slovenské zvieratká v parlamente.
@semhamforas hej, ale to je scifi, chod do osady, neviem, ja som z KE...ti pracovat jednoducho nebudu ked sa narodi zdegenerovane dieta, ktore od malicka vyrasta v nevhodnom prostredi a pobehuje s tym zdegenerovanym mozgom posilneny tuluenovym sackom....bitch please Mna taketo sci-fi nezaujimaju. Mna skor zaujima to, ze jednym tendrom, jednym podvodom politikov pride Slovensko o ovela vacsie peniaze. A VS by som dal spoplatnit aj ja, suhlas. Len slovensky lud na to nieje pripraveny.
@puco90 tym by sa porusila europska charta miestnej samospravy o ktorej btw teraz pisem bakalarku, anyway, ked myslis Kaddafiho, tak ten mal urcite viac rozumu No, ale ked sa ti nasi politici nepacia, mas 3 moznosti, ist v buducnosti do politiky, odstahovat sa, alebo si ich nevsimat
Ale tento zákon nie je nejaký dôležitý pre "ľudské práva", takže by sa s tým dalo niečo urobiť, alebo hľadať nejaké dierky, cez ktoré by sa to dalo pretlačiť.
Kaddáfi bol na tamojšie pomery fajn, ale v jednej veci bol neskutočný somár. Mal zbrojiť. A poriadne.
@puco90 no charta vníma samosprávu ako základ demokracie a snaží sa o decentralizáciu a jej ochranu, ak by sa niečo také prijalo, ľudovo povedané by nás zjebala Rada Europy, to je tiež kategória sci-fi to sa pravdepodobne nikdy nestane, aby sme prijali zákon, ktorý by zrušil existujúcu samospráve nejakej obce a dal ju na starosť štátu
romovia su uz tak niektori zdegenerovani incestom a pod. vecami, ze pri takomto stupajucom pocte sa vykynozia raz aj sami, tie rodove degeneracie budu stale silnejsie a horsie si myslim, teda niektori budu mat male sance na prezitie, teda takto si myslim, ze zlo sa vykynozi aj samo
ani nekukám video, ale vysmievajú sa z róma? dobre robia ... do plynu s nimi !!!!!!!!!!!!!!! všetkých do jedného zajebať pod zem ... pliaga plesnivá ... keby som na nich nešla sama, mohli tu už dávno byť výsledky... pomalý proces toto ... som za ich vyplienenie do jedného, that is all!
@86 tebe musím dobre jebať na tú hlavu Nevravím, že ja ich obľubujem, ale hádzať všetkých do jedného vreca je teda pekne primitívne. Asi tak na úrovni Hitlera - môžeš byť na seba hrdá.
ľudia sú neuveriteľne sprostí, čistá davová psychóza...
ja mám najlepšiu kamarátku cigánku a keď počujem, že na ňu nejaké vyholené poleno s vypláchnutým mozgom niečo povie, hneď letí jedna vzduchom chladená... ľudia nechápu, že cigáni majú úplne inú mentalitu a proste biely a cigán si nikdy nebudú rozumieť, samozrejme, česť výnimkám... keby mali ľudia rozum, tak sa to rieši, ale v tejto "republike" sa kokot robí a tak to aj vyzerá!
čo sa budem rozčuľovať, toto "civilizované" ľudstvo sa zničí samo...
Drahí pacifisti, výraz rasizmus je veľmi nesprávny, pretože rómovia nie sú iná rasa, ale iná etnická skupina... niektorí ľudia by mali najprv rozumieť slovám ktoré používajú. ...
Aha, majú inú mentalitu... Ale toto je územie, ktorého kultúru stáročia tvorili iné národy (Slováci, Nemci, Maďari, Rusíni), teda možno povedať, že toto územie im viac-menej patrí a formovalo ich národný charakter. Rómovia tu síce od istej doby žili tiež, ale ako kočovníci (izolované spoločenstvo), ktorých väčšina nebola schopná usadiť sa a prispôsobiť sa tunajšiemu (t.j, európskemu) spôsobu života. A tí,ktorí sa prispôsobili, sa neskôr väčšinou asimilovali do slovenskej alebo maďarskej národnosti.
Mnohí etnológovia sú toho názoru, že z Indie odišli z nasledovného dôvodu: prevažne patrili ku kaste šúdrov (najnižšie, takmer otrocké postavenie) a už vtedy sa cítili byť "diskrimovaní" zo strany vyššie postavených Indov. V Európe to donedávna fungovalo tak, že kočovali - istý čas to miestni ľudia prežili, lebo ovládali určité remeslá (hlavne kováčstvo a hudobné umenie), takže to bol občas určitý prínos, a vlastne miestni občania vždy mali istotu, že o chvíľu odídu niekam inam. Lenže s príchodom modernej doby sa kočovanie stávalo stále viac nemožným a Rómovia neboli schopní zrazu sa usadiť na 1. mieste. Preto aj cigánske osady mali vždy prevažne provizórny charakter a v rómskej mentalite vždy ostala tá túžba putovať niekam inam.
Základom teda je, že Európa (a jej pôvodné národy, napr. Slováci, Nemci, Švédi, Francúzi, Taliani) má svoj charakter a NEMÁ sa prečo meniť len preto, že Rómom by sa to zdalo výhodnejšie. Skôr oni sú to "národnými hosťami" a majú sa správať tak, aby rešpektovali všetko, čo je typické pre pôvodných Európanov. Pretože to bola len LÁSKAVOSŤ európskych národov, ktorá im dovolila žiť na tomto území. Keby ich Európania neboli prijali, nemohli by sem prísť - za to si snáď naše kultúrne národy zaslúžia nejakú vďačnosť...
Mne osobne je bližšia nemecko-škandinávska mentalita, chladná elegancia a zdržanlivosť v komunikácii s ľuďmi (a myslím, že občas by toto smerovanie neuškodilo ani Slovensku). Naozaj nemusím prehnaný temperament, ani "ohnivé" pokrikovanie a gestikuláciu počas rozhovoru. Tiež sa mi viac páčia blondíny ako tmavé typy. No a čo... Mám sa snáď za tieto veci hanbiť len preto, lebo Rómovia sú inak založení?
Nech aj oni skúsia chápať kultúru národov, u ktorých sa usídlili - lebo v tomto smere som si zatiaľ u väčšiny z nich nevšimol veľkú snahu... (česť výnimkám). Tiež ich nechcem všetkých hádzať do jedného vreca.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
88 komentov
Na to že podľa teba nemal čo jesť má celkom dobrú bundu.Keď majú ľudia s nimi zlé skúsenosti,tak ich zvyknú odcudzovať a ani sa im nedivím...
ale takto nás uči sa právať naša vláda, nema záujem o občana, na ničom jej nezáleži!
vlastne záleži mesiac pred voľbami ..........filip
@promcorp že dobrú bundu. Ktorákoľvek bunda z trhu zo začiatku vyzerá dobre
Ako tak čítam,ty s nimi moc nemáš skúsenosti...poradím ti jednu vec...choď na východ a opýtaj sa tam ľudí,čo si o nich myslia...som zvedavý,čo ti povedia...oni majú svoju mentalitu,hlavne tí neprispôsobiví...nehovorím tu o normálnych,na tých nepovie nikto pol slova...hovorím o tých,čo neplatia dane,neplatia nič,nechodia do práce a aj tak majú vždy na alkohol,cigarety a 10 satelitov...tam nie je nič nezvyčajné vidieť na polorozpadnutom dome s dierami v streche 5 parabol na satelit...keby si normálny človek dovolil to,čo oni tak by už bol na ulici a nikomu by to nevadilo vyhodiť normálneho človeka na ulicu,ktorého vyhodili z práce...ten,čo v živote robil a vyhodili ho nikdy nedostane byt zadarmo a nikdy neurobí to,čo tí,ktorí nerobili nikdy a to,čo dostanú zadarmo si nevážia.
Tak im daj šancu na dôstojný život...choď na luník 9 a zober si nejakých do bytu alebo domu alebo kde to bývaš...podporuj ich a uvidíš...ja viem,že tam sú niektorí,ktorí si to uvedomujú,že nechcú tak žiť a snažia sa odtiaľ nejak vypadnúť a koľkokrát ich nezoberú do práce,pretože sú to rómovia...takých mi je ľúto ale neverím,že by to bolo až také strašné,že by si nikdy nenašli prácu. Pre niektorých je rasizmus aj to,že by si mali zaplatiť za cestovný lístok...to je proste ich mentalita...nemám moc v láske ľudí,ktorí s nimi nemajú žiadnu skúsenosť a ešte sa navážajú do druhých...Ani ľudia proti rasizmu nejdú tých svojích obľúbencov ratovať a majú len plnú hubu kecov.
Môžeš začať s týmito
Otazne je kolko zo 700bla-bla naozaj islo a kolko sa cestou stratilo
Predstav si, že ťa niekto zbije, budeš agresívny tiež a potom ťa niekto obviní, že si grázel.
Vieš najsmutnejšie na tom je to,že tí rómovia nás nestoja až toľko ako banda darmožráčov v parlamente,ktorých jedinou úlohou je okrádať tento národ...
Ale toto ak niekto nedá do poriadku, tak sa to zvrhne a zle dopadnú aj Cigáni, aj politici.
Pretože keď ľudí začnú obmedzovať a ukrojovať im z príjmov,tak ľudia začnú byť čím ďalej tým viac nasranejší...a prví,kto si to odskáče budú rómovia a politici. Nicholsonová je prípad sám o sebe...takýto ľudia sú najväčší pokrytci a majú strašne povrchné názory.
Vypáliť..nič iné ..vypáliť im tie osady aj s nimi ..Na čo ich živiť stále a jebať do nich peniaze ? .. Tí čo pracujú a žijú slušne v domčekoch ako každý iný alebo v slušných panelákoch tak proti tým nemám nič a myslím že ostatní tzv. "rasisti" tiež nie .. čo s nimi ? ..kradnú, robia bordel, znečistujú, zabíjajú, znásilňujú, nepracujú a ešte k tomu všetkému dostávajú peniaze za toto ..Do basy ich zavrieť nemôžu lebo väčšina nemá na to vek ..a ďalšia vec je ani do basy ich nemôžu zatvrárať lebo máme nedostatok miesta vo väzeniach ...Opakujem..pracujúci cigán ktorý ma rodinku šťastnú a žijú si v primeraných podmienkach = dobrý človek ..
cigán z osady = neinteligentné humusácke hovädo čo treba zneškodniť.. Inak to bude začarovaný kruh...deti sa im budú stále rodiť a budú sa učiť už od malička tie veci ktoré robia ich rodičia a to krádeže, vraždy a ostatné veci ktoré som už spomínal ..a takto sa to bude prenášať tieto ich "zvyky" z pokolenia na pokolenie a bude to len horšie a horšie ...Myslím že Francúzsko to vyriešilo veľmi efektívne
Len škoda že obyčajný ľudia si to neuvedomujú tieto veci a vidia iba nejaký rasizmus ktorý tam vôbec nie je ... Keby biely ľudia žili tak ako cigáni v osadách tak tiež by sa na nich pičovalo a robilo zle za ich činy ..tu nejde vôbec o farbu pleti ..
» pospolitost.files.wordpress.com/2012/02/stratc3...
tak nedostali moznost normalne zit? a co ti pracujuci slusne zijuci cigani? ked to tym ide preco tym ostatnym nie?
ze je mentalne zaostaly? no mozno nemala mama a tato byt sestra a brat a stari rodicia jak by dal ale to by chcelo trocha osvety.
fuj ani zvieratami ich nemozem nazvat lebo ani tie si nespinia tam kde spavaju..
tak a teraz do mna aky som rasista. vsetci ti co ste sa s nimi v zivote nemuseli potykat.
naaah aj tak to tu o chvilu zmazu, co sa vobec rozculujem
Ešte by som dodal že to že cigáni sú diskriminovaní a nemôžu si nájsť prácu pretože ich nikto nechce ...To je blbosť..Ten cigán dostáva peniaze na školské predmety a učebnice + dostáva peniaze na desiaty v škole..ak by ich rodičia nútili a vsugerovávali im do hlavy to že sa musia učiť aby si mohli nájsť prácu tak by nemali problém ..Lenže na tých osadách je anrachia a každý si robí čo chce ...Môžu si za to iba oni sami ..Obraňovať ich je neprijateľné ...
SLOVACI PROTI SLOVAKOM
pricina cigani
PRISLO MI Z TOHO ZLE.policajti su ludia,ktori maju nadriadenych.
Na tom prvom videu som sa zasmiala. No a co. Byt rasisticky je v dnesnych pomeroch, ktore tu na SR kazdy vidi, (aj ti co sa tvaria ze nevidia) doslova samozrejmost. Kazdy aspon raz prisiel do neprijemnej situacie s romom. Poznam vela ludi, ktorych tato mensina okradla alebo zastrasovala. Nebudem predstierat ze mi je luto toho cigana, pretoze NIE JE. Nebudem sa tvarit ze ma to pohorsuje, ako k tomu ludia pristupuju, pretoze ma to NEPOHORSUJE. Nebudem tu hlasat anti-rasisticke myslienky, pretoze s nimi v mnohych pripadoch NESUHLASIM. Nemam chut byt za kazdu cenu zaujimava...
To nieje ani rasizmus. Rasizmus je diskriminacia mensin, a diskriminovani su v tomto state bieli. Toto su predsudky. Obycajne predsudky. Tak ako pekna blondina bude ludom automaticky pripadat hlupa, tak bude cigan vzdy povazovany za spinaveho darmozraca...... naucte sa s tym zit alebo serte na to
Za toto raz dúfam budú niesť politici zodpovednosť. A dúfam, že tú zodpovednosť prijmú pri múre.
-na tolerovaní všetkého zlého čo páchajú menšiny ?
-že budeme prehnane politicky korektní?
-že na všetko zlo, ktoré spáchajú Cigáni povieme "Nemôžu za to", alebo "je to ich mentalita" ????
-že sa budem falošne humanizovať
-že sa budeme neustále vracať k minulým režimom a budeme sa tváriť, že vtedy bola vina len na jednej strane a že tá druhá strana nepáchala žiadne krivdy ???
Potom takých politikov zavesiť za gule do prievanu.
Nevidím dôvod, aby sme mali liať peniaze do čiernej diery. Jednoducho mať rovnaký meter na všetkých a keď sa to nejakej príživníckej sebranke, ktorá parazituje na fondoch nebude páčiť, nech si ide naspäť do Bruselu, zamínujeme západné hranice, kúpime atómovú hlavicu aj s raketou a nechs a opovážia povedať čo i len krivé slovo.
A inak videla som pár reportáží keď sa niektorí ľudia z týchto všetkých Luníkov či kde to žijú rozhodli, že budú normálne žiť, urobili si školu, zamestnali sa a proste začlenili sa do spoločnosti. Chcem tým povedať. My im tú možnosť dávame!!!
Keď si ale svoj názor poviem v triede tak som rasistka a Kotlebáčka -.- Vystrieľať na bežiacom páse....a to nie je rasizmus ale riešenie toho bordelu. Pretože oni to proste majú v povahe a oni sa nezmenia.
Áno, odobrať deti. Málo detských domovov ? Postavíme nové, niečo sa zafinancuje zo stopnutých prídavkov a je to. Máš iné riešenie ? Iné riešenie jednoducho neexistuje !!!! A je to jediné riešenie už len z toho dôvodu, že ich to demotivuje sa rozmnožovať. A samozrejme, že keby sa ide touto cestou, bolo by to lacnejšie.
Takto budeme donekonečna do nich liať peniaze.
» adam.cas.sk/clanky/2066/vid...
Politici sú len figúrky, ktorí nás likvidujú. Nie je možné, aby sa zaoberali pizzovinami, ale nomálnymi vecami nie. Tak Cigáni si navolia analfabetov za starostov a politici toto vôbec neriešia. Na druhý deň mal byť zákon, ktorý by prikazoval že starosta musí byť len človek, ktorý má minimálne maturitu, aby sa viac také niečo neopakovalo.
A môžem pokračovať donekonečna. Táto parlamentná demokracia je jeden veľký bordel, diktatúra kapitálu a všelijakých pošahancov.
A zdá sa mi, že podobný zákon už je.
Slovenskí politici sú najsrpostejší idioti, dokonca by som povedal, že úplne morálne upadnutý a najblbší africký diktátor, má viac rozumu a chochmesu, než tieto slovenské zvieratká v parlamente.
Ale tento zákon nie je nejaký dôležitý pre "ľudské práva", takže by sa s tým dalo niečo urobiť, alebo hľadať nejaké dierky, cez ktoré by sa to dalo pretlačiť.
Kaddáfi bol na tamojšie pomery fajn, ale v jednej veci bol neskutočný somár. Mal zbrojiť. A poriadne.
všetko čo môžem k tomuto povedať...
ja mám najlepšiu kamarátku cigánku a keď počujem, že na ňu nejaké vyholené poleno s vypláchnutým mozgom niečo povie, hneď letí jedna vzduchom chladená... ľudia nechápu, že cigáni majú úplne inú mentalitu a proste biely a cigán si nikdy nebudú rozumieť, samozrejme, česť výnimkám... keby mali ľudia rozum, tak sa to rieši, ale v tejto "republike" sa kokot robí a tak to aj vyzerá!
čo sa budem rozčuľovať, toto "civilizované" ľudstvo sa zničí samo...
krásny dník, moji rasistickí spoluobčania
Drahí pacifisti, výraz rasizmus je veľmi nesprávny, pretože rómovia nie sú iná rasa, ale iná etnická skupina... niektorí ľudia by mali najprv rozumieť slovám ktoré používajú. ...
v prvom rade si trochu zopakuj pravopis, kým nabudúce založíš nejaké fórum...
mne napriklad pekne blondiny nepripadaju hlupe... (za predpokladu, ze nie su odfarbene a je to ich prirodzena farba vlasov)
Aha, majú inú mentalitu... Ale toto je územie, ktorého kultúru stáročia tvorili iné národy (Slováci, Nemci, Maďari, Rusíni), teda možno povedať, že toto územie im viac-menej patrí a formovalo ich národný charakter. Rómovia tu síce od istej doby žili tiež, ale ako kočovníci (izolované spoločenstvo), ktorých väčšina nebola schopná usadiť sa a prispôsobiť sa tunajšiemu (t.j, európskemu) spôsobu života. A tí,ktorí sa prispôsobili, sa neskôr väčšinou asimilovali do slovenskej alebo maďarskej národnosti.
Mnohí etnológovia sú toho názoru, že z Indie odišli z nasledovného dôvodu: prevažne patrili ku kaste šúdrov (najnižšie, takmer otrocké postavenie) a už vtedy sa cítili byť "diskrimovaní" zo strany vyššie postavených Indov. V Európe to donedávna fungovalo tak, že kočovali - istý čas to miestni ľudia prežili, lebo ovládali určité remeslá (hlavne kováčstvo a hudobné umenie), takže to bol občas určitý prínos, a vlastne miestni občania vždy mali istotu, že o chvíľu odídu niekam inam. Lenže s príchodom modernej doby sa kočovanie stávalo stále viac nemožným a Rómovia neboli schopní zrazu sa usadiť na 1. mieste. Preto aj cigánske osady mali vždy prevažne provizórny charakter a v rómskej mentalite vždy ostala tá túžba putovať niekam inam.
Základom teda je, že Európa (a jej pôvodné národy, napr. Slováci, Nemci, Švédi, Francúzi, Taliani) má svoj charakter a NEMÁ sa prečo meniť len preto, že Rómom by sa to zdalo výhodnejšie. Skôr oni sú to "národnými hosťami" a majú sa správať tak, aby rešpektovali všetko, čo je typické pre pôvodných Európanov. Pretože to bola len LÁSKAVOSŤ európskych národov, ktorá im dovolila žiť na tomto území. Keby ich Európania neboli prijali, nemohli by sem prísť - za to si snáď naše kultúrne národy zaslúžia nejakú vďačnosť...
Mne osobne je bližšia nemecko-škandinávska mentalita, chladná elegancia a zdržanlivosť v komunikácii s ľuďmi (a myslím, že občas by toto smerovanie neuškodilo ani Slovensku). Naozaj nemusím prehnaný temperament, ani "ohnivé" pokrikovanie a gestikuláciu počas rozhovoru. Tiež sa mi viac páčia blondíny ako tmavé typy. No a čo... Mám sa snáď za tieto veci hanbiť len preto, lebo Rómovia sú inak založení?
Nech aj oni skúsia chápať kultúru národov, u ktorých sa usídlili - lebo v tomto smere som si zatiaľ u väčšiny z nich nevšimol veľkú snahu... (česť výnimkám). Tiež ich nechcem všetkých hádzať do jedného vreca.