Myslíte si, že ak by namiesto "krajov" boli tradičné regióny ako napr Spiš, Horehronie, Záhorie, Liptov atd. tak by sa čiastočne pominuli rozdiely, ktoré vidíme dnes? Napr. vo veľkých krajoch ako je PO alebo BB existujú chudobné okresy aj "dobré" okresy
Nezmestilo sa to hore tak to dokončím sem. Hovorím o rozdieloch týkajúcich sa rozdelenia financií, sociálnych a všeobecne v životnej úrovni. V iných krajinách nefungujú tzv. "kraje" pomenované podľa najväčších miest, ale fungujú regióny a provincie nesúci názov podľa histórie. Ja sama som z kraja, kde to máme celkom ďaleko do krajského mesta a samozrejme, keďže sme ďaleko a "na kraji", tak sme chudobný, zaostalý okres. Ak by sme boli región podľa starých tradičných, skladali by sme sa z troch okresov a tam by už bola ľahšia distribúcia a rozloženie financií atd atd.
Bolo by to velice estetické, ale v našej krajine nie je problém distribúcie peňazí do miest a obcí zrovna v tomto. Sú mestá/obce na okraji krajov, ktoré dostávajú veľmi štedré dotácie na nehorázne pičoviny a naopak.
To by znamenalo iba administratívne náklady na zmenu zo súčasného stavu. Situácia v krajoch by sa týmto rozhodne nezlepšila. Slovensko nemá lokálne problémy, ale globálne, celonárodné problémy. My sme príliš malá krajina a stále sa rieši, či je niečo problém toho, či oného mesta. Ak Trebišov nemá peniaze, tak s tým súvisí viac nastavenie celonárodnej politiky ako krajskej.
Peňazí je dosť, ale politici Smeru a našich ľudí dajú iba sebe a svojim známym, nech sa môžu pýšiť pred verejnosťou, získavať politické body klamstvom a držať sa tým pri moci naďalej.
Tazko povedat ako by to bolo ale pacilo by sa mi take nieco len teda by som dufal ze by rozhodovali o veciach ludia z tych druhych okresov na zahori lebo v tomto nasom to je smutne
@azizi tak by sa to nemohlo rozdeliť, lebo niektoré regiony sa rozprestierajú cez dve časti, napríklad region Gemer je dvomi okresmi na strednom slovensku, a jedným je už na východe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov