OC remix, Konami a mnoho iných spoločností distribuje svoje elektronické produkty primárne cez torrenty
tak isto by som tam spomenul warez fóra, ktoré nie sú nič iné, než zbierky nelegálnych torrentov... s občasným delením sa o vlastnú tvorbu týmto spôsobom
Beblavy chce aby pre OSOBNU potrebu stahovanie nebolo trestne, predsa len stihani by mali byt ti co umoznia stahovanie nelegalneho obsahu a ti co poskytuju obsah na stahovanie a nie konzument. Je to logicka blbost, snad sa to podari.
Nelegalne je momentalne stahovat nelegalny obsah pokial nie ste vlastnikom daneho obsahu, vtedy tento obsah nie je nelegalne stahovat. Stahovanie nelegalneho obsahu je trestne az nad nejaku sumu:
" pri spôsobení škody minimálne 26 600€ autorský zákon stanovuje trest odňatia slobody s minimálnou sadzbou 1 rok, pri škode presahujúcej 133 tisíc eur sa už jedná o zločin, ktorý prichádza s trestom minimálne 3 roky."
@dogyno Robím to len do škloly na občiansku takže sa tam môžu vyskytnúť nepresnosti. To o tých torentoch som tam dal preto, lebo som sa kdesi dočítal, že kedže zároven počas sťahovania aj seeduješ, tak si zároveň aj šíriteľ čo je trestné, ale nezobral som do úvahy spoločnosti čo dobrovolne distribujú svoje produkty ak si napísal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
OC remix, Konami a mnoho iných spoločností distribuje svoje elektronické produkty primárne cez torrenty
tak isto by som tam spomenul warez fóra, ktoré nie sú nič iné, než zbierky nelegálnych torrentov... s občasným delením sa o vlastnú tvorbu týmto spôsobom
ako napr. nie je trestne uzivanie drog, ale je trestne ich prechovavanie.
Nelegalne je momentalne stahovat nelegalny obsah pokial nie ste vlastnikom daneho obsahu, vtedy tento obsah nie je nelegalne stahovat. Stahovanie nelegalneho obsahu je trestne az nad nejaku sumu:
" pri spôsobení škody minimálne 26 600€ autorský zákon stanovuje trest odňatia slobody s minimálnou sadzbou 1 rok, pri škode presahujúcej 133 tisíc eur sa už jedná o zločin, ktorý prichádza s trestom minimálne 3 roky."
už máš aspoň o čom mať debatu na hodine a spôsob ako zdržať/ozvláštniť hodinu
zákon fair use, aj sa mi zdá, že to tak bude, ak to neposúvaš ďalej