Nj....ko**te, tak ja ti to vysvetlím....na to, aby tam v smetiarstve nemali problémy s takými jak ty....si predstav, že by si mal robiť svoju robotu a ešte aj triediť sklo, plasty, kovy, papier, baterky a podobné blbosti....tak to je z našej krásnej vôle a dobrosrdečnosti, aby sme triedili ....a ešte pre toto : » kosit.sk/tlacove-centrum... kosit.sk ...
ak sa vráti do sklárne 1 milión sklenených fliaš a pohárov, ušetrí sa pri výrobe nových výrobkov až 300 ton sklárskeho piesku, 1000 ton sódy, 60 ton vykurovacieho oleja, 0,76mil m3 zemného plynu a mnoho elektrickej energie
primárnou surovinou pri výrobe plastov je ropa
z recyklovaného PET (plastové fľaše) sa vyrábajú odevy
recykláciou odpadového hliníka sa ušetrí 95% energie oproti výrobe z primárnej suroviny
recykláciou 1kg železného šrotu sa ušetrí 2kg uhlia, 4kg železnej rudy, 4min a 20 sekúnd práce
autor vyznieva ako typické slovenské sedlo.. tu polka národa ani nevie čo to je "triedenie odpadu", lebo k tomu nie sú vedení, v iných krajinách je to úplne samozrejmá vec.. však tak to tu aj vyzerá
Takých ako ty by som zavrela, nech nám to tu neznečisťujú ešte viac. Nechápem, prečo má človek pocit, že môže všetko ničiť, kašľať na všetko. Ak nebudeš robiť odpad, ale všetko zúžitkuješ, tak ho nebudeš musieť triediť . Áno triedim a triediť budem. Aj keby sa našiel nejaký magor, čo to všetko dopletie, tá nano stoninka stráveného času nad tým ma fakt nezabije
vcera sme boli na smetisku ujo nam rozpraval ze "tento tvrdeny plast nik na slovensku nechce tak to vozime do polska a oni z toho robia granuly"....spoluziacka na to ze "pre psov?" "nie, plastove, ale v polsku je mozne vselico"
plasty triedime, samozrejme... (teda ja... niekedy sa musím hrabať v "normálnom koši" a vyberať odtiaľ plast, pretože všetci ostatní obyvatelia tohto domu na to serú...) a kvôli mojim protestom sa doma zaviedol kôš na sklo
A ešte zbierame papier máme ho plnú pivnicu a vymieňame ho za toaleťák
plus mám občas nervy, keď som v meste a vidím v strede ulice plastovú fľašu, tak ju pekne vezmem a odnesiem do najbližšieho koša na plasty.. A ľudia po mne pozerajú, či mi drbe, keď zbieram smeti zo zeme.. (ach)
Keby sa nepozerali ako na zjavenie a občas aj oni niečo zodvihli a hodili tam, kam to patrí, táto planéta by mohla žiť podstatne dlhšie....
ono to je cele zle vymyslene ludia by mali mat uz doma viac smetiakov lebo nebudem predsa triedit konzervy papiere zakydane atď. a davat to co ja viem do sacku a potom to nosit do zberni a do kontajnerov ... aale aspon plastove flase triedime a aj sklene vacsinou
@ezechielkuceravy nie, nie je to ako píšeš. Odpad sa triedi preto, lebo plasty, papier a sklo sa dajú recyklovať. To znamená minimálne pri papieri, že sa nemusia zotínať nové stromy, ale znovu sa zužitkuje už raz použitý papier. Takže šetríme životné prostredie.
A čo máš z toho ty? Ak by si riešil nájomné, ktoré zahŕňa aj odvoz odpadu, vedel by si, že za to, že ti mesto, v ktorom bývaš vyprázdňuje kontajnery, sa platí. Ale len za tie na komunálny odpad.
Keď všetci ľudia z 1 baráku triedia odpad, kontajner na komunálny odpad sa pomalšie zaplní, tzn. menej často ho treba vyprázdňovať, tzn. klesne ti nájomné.
Pokiaľ mám správne informácie, tak za kontajnery na triedený odpad sa neplatí. (Myslím za ich vyprázdňovanie).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
ak sa vráti do sklárne 1 milión sklenených fliaš a pohárov, ušetrí sa pri výrobe nových výrobkov až 300 ton sklárskeho piesku, 1000 ton sódy, 60 ton vykurovacieho oleja, 0,76mil m3 zemného plynu a mnoho elektrickej energie
primárnou surovinou pri výrobe plastov je ropa
z recyklovaného PET (plastové fľaše) sa vyrábajú odevy
recykláciou odpadového hliníka sa ušetrí 95% energie oproti výrobe z primárnej suroviny
recykláciou 1kg železného šrotu sa ušetrí 2kg uhlia, 4kg železnej rudy, 4min a 20 sekúnd práce
hmm zaujímavá kokotinka
na vlastne oci som videl ako prislo smetiarske auto a do auta vysypovali triedeny aj normalny odpad takze je to zbytocne
autor vyznieva ako typické slovenské sedlo.. tu polka národa ani nevie čo to je "triedenie odpadu", lebo k tomu nie sú vedení, v iných krajinách je to úplne samozrejmá vec.. však tak to tu aj vyzerá
... má viac rozumu (v tom to smere) ako väčšina slovenskej populácie !!!
A ešte zbierame papier máme ho plnú pivnicu a vymieňame ho za toaleťák
plus mám občas nervy, keď som v meste a vidím v strede ulice plastovú fľašu, tak ju pekne vezmem a odnesiem do najbližšieho koša na plasty.. A ľudia po mne pozerajú, či mi drbe, keď zbieram smeti zo zeme.. (ach)
Keby sa nepozerali ako na zjavenie a občas aj oni niečo zodvihli a hodili tam, kam to patrí, táto planéta by mohla žiť podstatne dlhšie....
a
tie v kosi
A čo máš z toho ty? Ak by si riešil nájomné, ktoré zahŕňa aj odvoz odpadu, vedel by si, že za to, že ti mesto, v ktorom bývaš vyprázdňuje kontajnery, sa platí. Ale len za tie na komunálny odpad.
Keď všetci ľudia z 1 baráku triedia odpad, kontajner na komunálny odpad sa pomalšie zaplní, tzn. menej často ho treba vyprázdňovať, tzn. klesne ti nájomné.
Pokiaľ mám správne informácie, tak za kontajnery na triedený odpad sa neplatí. (Myslím za ich vyprázdňovanie).
Kapiš to?
@kirk6661
@schrodingerovamacka
@mayben
@antifunebracka @thisismyname @orfea2 @uggla
@spiralfaust @matka213 @burble @foolwithalargeb
@semhamforas
@strakatemaciatko @lexiee @cjubou @normane @mumford @stahli @tobje @nikoll92 @takata @alroune @n0win0u @tomtoylc @kuvincik @zusss @torpedo08 @kacen2299
mám vás rad tak si to pozrite » ezechielkuceravy.wordpress.com/2013/05/17/cita...
bez mrzaka sa ani vozik nepohne