ale veď počkaj na vysokú školu, tam uvidíš, čo je to kvantum učiva, tiež som bedákala, že je maturita strašná, ale teraz mi to príde ako totálna banalita
zdalo sa mi zbytocne k tomu pisat aj prijimacky...to je samozrejmost, ze ak niekoho zaujima, aby sa dobre naucil na maturu, tak asi bude chciet ist aj na VS
ty kks, akoze dost trapne, clovek sa ce daco dozvediet a akurat vysmech...celu strednu som srala na vsetko, tak aspon raz v zivote cem daco urobit poriadne...DIK!
@cappy to neni vysmech len ty hovorime ze maturita naozaj neboli ja som napriklad maturovala z chemie ktoru som nikdy nemala rada a tak tu som sa ucila priebezne a hlavne som sa na seminaroch vela pytala a ine predmety dva tyzdne pred maturitou kazdy den jednu otazku som si zacla citat potom som si to presla a bolo no a vytiahla som si otazky co by som vedela aj bez tolkych nervov ( no nebolo to moc o nervoch) a z matruovala som na same cize ak vies ze ti nieco nejde venuj sa tomu , no a samozrejme bud v klude nenechaj sa rozhodit a byt pod tlakom
tak ale choď na to logicky.. je zbytočné učiť sa už teraz, tak či tak všetko zabudneš. skús sa len učiť poriadne maturitné predmety a to, čo budete preberať, u nás to bolo tak, že štvrtácke učivo boli dve tretiny otázok. ku koncu roka sme to opakovali s učiteľmi na seminároch- všetko, čo sme prebrali a čo od nás vyžadovali na mature.
ja som si na maturite dávala záležať, ale vedz, že mi pri tomto systéme úplne stačil akademický.
pokiaľ ide o prípravu na prijímačky- chodila som na kurzy, kde som sa naučila všetko bez bifľovačiek tak, že ma zobrali na každú vysokú.
a to som maturitou aj prijímačkami prešla bez nejakých väčších stresov predtým.
zbytočne si budeš uberať zo života tým, že sa začneš bifliť už teraz..
Mne ide ucivo ovela lahsie do hlavy, ak si co najviac narvem malym pismom na A4-ku , psychologicky sa mi toho zda menej, rychlejsie sa to naucim a dlhsie si to pamatam..... ale to je moj osobny vynalez nemusi fungovat u kazdeho
A keď už sa aj chceš učiť skôr, čo je aj tak dosť zbytočné, hlavne si pamätaj, že nemáš stresovať, lebo jednak aj to ti môže poriadne zhoršiť priebeh učenia sa, ale čo je horšie je to natoľko nezdravé a nepríjemné, že nejaká známka z maturity je oproti tomu vrcholne nepodstatná
za dverami? čo máte všetci s tými maturami, ve´d sú až v juni, alebo koncom mája, za dverami sú akurát tak skúšky na výškach, ktoré sú ani nie za 10 dní a ja stále nič neviem
sadnúť si na zadok a učiť sa.. mne sa dobre učí, ked si prečítam celok spravim akési pomyselné body, ktorých sa mám držať a okolo toho už niečo vypotím
@cappy ..... z toho si nic nerob...vem o com hovoriiiis aj ja ma stresy uz teraz ...... tym co to maju za sebou sa to lahko hovori ale aj oni si to prezili ale zase maju pravdu v tom ze do ucenia sa nedonutis lahko...... fakt jedine ist niekde kde neni net vyhodit telefooon, tv, setko proste a zavriet saaaa iny sposob neni .......ale na lahsie zapamätanie a pamätanie ti pomoze ginko alebo piracetam
neviem čo tu mate vsetci s tym stresom...ja som celkom v pohode a to ze sa cem zacat pripravovat skor, aby som dohnala to co neovladam, je uz azda moja vec...ako maturovali ostatni ma nezaujima...ja som chcela nejaku radu, ako si to ulahcit nejakym sposobom, napriklad ako mi to poradil @xdravecx a dalsi ...take rady ako vypnut fb a sadnut na zadok a drtit sa...no teeda, na toto by asi malokto prisiel, zato takych "rad" mi tu prislo hojne...
neviem teda ako vam, ale ako mne maturity zacinaju uz v marci....pisomne, slovencina, nemcina...niekedy v aprili by som mala mat prakticku abo kedy to je presne a v maji ustne, slovencina, nemcina,ekonomika
Noo a akych 5 mesiacov, čo tu niektorí davate? Neviem ako vy, ale máme pisomne a ustne maturity a tie pisomne su uz za par tyzdnov...ale k teme.....ja si pozeraam testy z minulych rokov, čo boli viac zatial preto nerobim ani...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale veď počkaj na vysokú školu, tam uvidíš, čo je to kvantum učiva, tiež som bedákala, že je maturita strašná, ale teraz mi to príde ako totálna banalita
5mesiacov ? ty co ides maturovat z coho prosimta ? z matiky a fyziky v mongolstine ?
ja som si na maturite dávala záležať, ale vedz, že mi pri tomto systéme úplne stačil akademický.
pokiaľ ide o prípravu na prijímačky- chodila som na kurzy, kde som sa naučila všetko bez bifľovačiek tak, že ma zobrali na každú vysokú.
a to som maturitou aj prijímačkami prešla bez nejakých väčších stresov predtým.
zbytočne si budeš uberať zo života tým, že sa začneš bifliť už teraz..
Zasa 5 mesiacov na naučenie sa "vypočítaj nasledujúce príklady" v Mongolštine snáď nepotrebuje
a ucitelkam odkaz ze ich pozdravuje Stuntbiker
..kvak..