dúfam,že tu je niekto,čo má podobný problém a našiel už aj nejaké riešenie...netuším, čo robiť, hoci sa každý deň prežieram, alebo či jem sladkosti alebo mäso,alebo hocičo iné, nedarí sa mi nijako pribrať..skúšala som aj veci typu nezdravý život. štýl, že
ked sa budes hentak nezdravo stravovat akurat sa to po case prejavi na tvojom zdravi (aj ked z toho nepriberas) ...mozno teraz chces pribrat (sice neviem dôvody) ale vo vyssom veku urcite ocenis stihlu postavu
mc donald, vela spanku, lenosenie, zrat vsetko co neujde z taniera, zrat zrat zrat ... mat jedlo ako konicek.
tymto som sa riadil a za dva mesiace som nachytal 8kil.
tvoj metak je silny, kazdy ma ale svoju hranicu a ked ho zlomis tak tie kila pojdu uz lahko. moj sa tiez tazko lamal, druhy krat uz padol lahsie ale tiez nie len tak
zajebavaj sa doma, vonka chod len lezat a naberat slnko, pi sladke malinovky (vyvazuj to mliekom a vselijakym vapnikom nech si nekurvis kosti) zer rezne , hned ako vstanes tak prve co pojdes je nie sa vysrat ale zrat. Vecer nepojdes ako posledne curat ale zase zrat. A ziadne take ze chlebicek s masielkom dopici, riadne si zajeb klobasu a pivčisko. pi pivo, to tiez pomaha priberat a lahsie ti travi jedlo.
zo sladkosi ani ja nepriberam ale tiez ich nevynechavaj, cokolada je dobra na myslenie a kludnenie sa, aspon kex denne daj. A nezabudaj vela vody pit, aj cistej, hlavne len chlastaj vsetko tekute, kludne aj liter mlieka denne.
aspon 1 tyzdenne mc donald. pripadne aj 2krat, pokial takto zapracujes tak za mesiac mas vyhrate a tvoj metabolizmus bude na kolenach. Potom ale pozor aby si sa o pol roka nekotulala
Najedz sa kazdy vecer tesne pred spanim vtedy by sa pocas spanku malo jedlo premenit na tuky pretoze pocas spanku tvoje telo oddychuje t.j. Nebudes spalovat ale priberat
Aj ja sa snažím pribrať celý život a nejde to Ale tak skúsim poradiť aspoň pár vecí.
Z jedál skús rôzne potraviny, kde je základ cesto ako pečivo, koláče, pirohy, palacinky, cestoviny..., ďalej zemiaky, rôzne mliečne jedlá (smotanové omáčky, smotanový jogurt...), z ovocia banány....
No a z potravinových doplnkov: B12, droždie, pangamin, peritol, nutridrinky...
Prípadne môžeš skúsiť cvičiť, tak naberieš aspoň na svalovej hmote a tak. Nezdravý životný štýl však určite nepomôže. Hlavne ak to máš dané geneticky, metabolizmom... Ešte môžeš skúsiť vyšetrenie štítnej žľazy.
Ak nechceš v 20tke dostať infarkt tak takéto blbosti neskúšaj.. Nie aby si bola rada, ja vás chudé nechápem
Moje kamošky by tiež zožrali aj 5 slonov a stále sú ako prúty. A je úplne jedno či si dajú o pol noci klobásu a pol chleba proste sa s nimi ani s ich postavou nič nedeje. Skús cvičiť a nabrať trošku svalovej hmoty, možno budeš spokojnejšia
nechápem prečo ľudia stále nechápu princíp priberania... Nepriberáš? tak kurva jedz viac nie ? nepriberáš ani ntak? jedz 2, 4, 8, 10 krát toľko... Priberieš aj keď nechceš
@zuzana15 ja som mala veľké prblémy kvôli nízkej váhe..jednak ma vlastná mama podozrievala,že som anorektička a na druhej strane som bola fakt ako slamka, absolútne asexuálny typ..keď si teraz na to spomeniem..
V prvom rade ja som podvedome stále nechcela pribrať, proste mi bolo zle z toho, že by som mohla vážiť viac ako 49kíl,ale minulé leto rpišiel zlom. Mala som strašne stresový rok, hrozne veľa povinností, do toho brigáda, problémy s chalanmi a tak..a jednoducho som raz nejdela skoro nič a raz jedla až som jedla furt, najčastejšie hrianky s maslom a džemom, len som sedela doma a proste sa mi váha pekne pohla smerom hore.. či cvičím či nie, mám stabilnú váhu 54kíl, som stále štíhla,ale mám už ženské krivky.. príde mi to,že buď sa ti nejako telo samé od seba zmení alebo jednoducho budeš vždy chudá..
Ked maš raz taky metabolizmus že nepriberiš, alebo to maš v rodine ako ja že každy je štihly, tak to nejde.. i ja som sa pokušala veľa krat že viac budem jesť ale ono to nejde, tak už som si zvykla. A možem jesť čo chcem, nepriberiem ani gram
Panabeka, to su mi rady- sladkosti, mcdonald, lenosenie? nic v zlom, ale to mi skôr pripada, ako navod na postupne znicenie si zdravia (aj ked uznavam ze u mnohych to ma aj priberaci efekt). Priciny toho, ze clovek nepriberie môzu byt rôzne, no mam skôr opacnu skusenost. Moja teta pribrala postupne takmer 7 kil, ked vyhodila zo stravy vecsinu sladkosti a jedno hlavne jedlo denne nahradila zeleninou. Nehovorim, ze to bude fungovat u kazdeho a myslim si, ze clovek by sa mal pokusit riadit sa intinktom a citom aby rozoznal co je pre neho najlepsie. No takymto pristupom aspon nezavalite telo prebytkom jedov, tukov a cukrov, plus cerstva zelenina ma vlakninu, vitaminy (aj ked uznavam ze ta hypermarketova nie je bohvieco) pomoze vyvazit pH v orgnizme, upravit metabolizmus a tym mozno aj v konecnom dôsledku pribrat. A ak nie, tak aspon nebudes musiet riesit nevyhnutny detox organizmu po vsetkych tych sladkostiach, pecivach a mcdonaldoch...
no neviem ja som uz skusal vselico a tiez neviem pribrat nejak. skusal som aj prejedanie sa a vysledok z toho nebol ziaden. akurat mi bolo tak niekedy uz hnus pri pomysleni na jedlo ked osm vedel ze jem uz len preto ze musim. takze no snazim sa cely zivot pribrat a nenasiel som zatial sposob ako na to. a ked aj zjem hocico a hocikolko vela aj tak nic, ani gram navyse. to s tym lenosenim nieje pravda napriklad ja ked mma viac pohybu chuti mi aj viac jest. sice vo vysledku je to to iste lebo viac jedla prijmem a viac aj spotrebujem ale tak aspon sa lovek lepsie citi ako ked len hnije zaziva.
@elkiller nie je to blud mne to potrvrdilo xy lekárov u ktorých som bola na rôznych vyšetreniach. Panganímu som mohla jesť na kilá, B12 nepomáhali, nutridrinky to isté, žerem aj 6 - 8x za deň a nič ani gram. Mama a otec sú obaja takí istí. Takže žiadny blud, ak to máš geneticky dané tak proste nepriberieš.
@zuzana15 nenič si zdravie, skús nabrať svaly a ak ani to nezaberie zmier sa s tým, tie kilá časom prídu. Tiež som mala donedávna ledva 45kg a teraz mám 50kg, nerobila som nič iné ako predtým
@vlcica1989 je to blud. a lekári o tom vedia velké makové prd.
stavím sa že rodičia nikdy nečuchli napr. do posilky.
Poznal som XY prípadov ako ty, 90% z nich rodičov ako ty, dali si poradiť jesť steaky každý deň, pribrali.
Keď som sa ich väčšinou pýtal čo to teda je keď tak strašne vela jedia tak som sa akurát tak zasmial, to môj tatko zje ako nábeh na raňajky čo oni za 3 dni zjedlia mysleli si že jedia vela. Okrem toho samé junk foods jak čipsy a tak.. z toho nepriberieš...
@vlcica1989 inak to je chyba jesť tolko chodov denne.. To kedy ješ? každé 2 hodiny?
napr. riadny hovädzí steak sa trávi 3-4 hodiny a jesť jedlo na polonatrávený steak a takto to robiť 8 krát denne, amen tvojmu tráveniu... nečuduj sa tomu že nepriberáš..
Stačilo by ti jesť 3-4 jedlá denne, okolo toho len malé svačinky ktoré nerátaš do týchto jedál.
Ja som poznal miliardu takych ludi, a poznam aj expertov ktori ti povedia ze mozes mat metabolizmus rychly aky chces, pribrat sa da. pribral kazdy, ako hovori kolega vyssie, jedz kazdy den hovädzie steaky alebo svieckovicu a preboha nejedz 8 jedal denne, to musis mat tak zblbnuty traviaci mechanizmus ze az.
Tolko jedal jedia len profesionalny sportovci ktori vedia co robia a su na stedoidoch ktori maju pomocou tych steroidov viac traviacich vrcholov a su chopni tie jedla aj vyuzit telom.
PS. Rady od cloveka ktory vazil 55 kilo v 16 rokoch aj s postelou a nevedel pribrat ani za boha.
@elkiller predstav si rodičia obaja boli športovci... tými až 8 chodmi som myslela aj malé somariny medzi jedlami zas neber to tak že nič iné nerobím a len jem. Jem každý druh mäsa, nielen kuracie ako si možno všetci myslíte, to mi chutí najmenej ale zas je dostupné cenovo - nedá sa každý deň jesť hovädzina, jednoducho na to nemám. Trápim sa s nízkou váhou odmalička tak viem o čom hovorím a vyskúšala som toho dosť. Tak nebuďte zas všetci majstri sveta a najmúdrejší na svete
mne sa sem tam podarilo pibrat kilo dve, ked som sa snazil vela jest, ale potom som si chvilu na to nedaval pozor, a zrazu som mal zase tych 67, 68 kg... proste ono to mozno (!) dojde vekom, ked mas taky metabolizmus aky mas...
ak chceš pribrat jedz sladoskosti a hned nato posiluj pekne priberes alebo jedz mastne jedla a sladké posteli tedy ake pribereš je veľa spôsobou ale tak asi
@elkiller kde je napísané že to spájam s priberaním? iba hovorím že obaja moji rodičia mali a stále majú postavu ako ja. Ty si sa pýtal či vedia čo je to športovanie.
@elkiller prepáč nevšimla som si: takže raňajky buď vajíčka (3) alebo chlieb s niečím, desiata - čo dá školský bufet alebo z domu spravené rožky (2-3), obed polievka a hlavný chod - pokaždé niečo iné, chodím na obed do reštiky ak mám volno v škole - mäso plus príloha a zeleninová obloha váhovo okolo 250-300g. Olovrant ako kedy, doma nejaký zvyšok z obeda alebo vonku občas pizza, večera väčšinou chleby alebo marinované mäso, druhá večera mastný chlieb s cibulou poväčšine, druhá večera okolo 22-23:00
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Ale to ma prestane po chvili bavit a zase schudnem.
zaciname: kinder bueno!
tymto som sa riadil a za dva mesiace som nachytal 8kil.
tvoj metak je silny, kazdy ma ale svoju hranicu a ked ho zlomis tak tie kila pojdu uz lahko. moj sa tiez tazko lamal, druhy krat uz padol lahsie ale tiez nie len tak
zajebavaj sa doma, vonka chod len lezat a naberat slnko, pi sladke malinovky (vyvazuj to mliekom a vselijakym vapnikom nech si nekurvis kosti) zer rezne , hned ako vstanes tak prve co pojdes je nie sa vysrat ale zrat. Vecer nepojdes ako posledne curat ale zase zrat. A ziadne take ze chlebicek s masielkom dopici, riadne si zajeb klobasu a pivčisko. pi pivo, to tiez pomaha priberat a lahsie ti travi jedlo.
zo sladkosi ani ja nepriberam ale tiez ich nevynechavaj, cokolada je dobra na myslenie a kludnenie sa, aspon kex denne daj. A nezabudaj vela vody pit, aj cistej, hlavne len chlastaj vsetko tekute, kludne aj liter mlieka denne.
aspon 1 tyzdenne mc donald. pripadne aj 2krat, pokial takto zapracujes tak za mesiac mas vyhrate a tvoj metabolizmus bude na kolenach. Potom ale pozor aby si sa o pol roka nekotulala
ak toto nezaberie tak sa uz len odstrel : D
Ale z litra mlieka sa môže akurát tak posrať. Ak ho vypije naraz alebo pol na pol. A to snáď nie.
Z jedál skús rôzne potraviny, kde je základ cesto ako pečivo, koláče, pirohy, palacinky, cestoviny..., ďalej zemiaky, rôzne mliečne jedlá (smotanové omáčky, smotanový jogurt...), z ovocia banány....
Tu sú príklady jedálničkov pri podváhe: » www.idealni.cz/stravovani_ukaz...
No a z potravinových doplnkov: B12, droždie, pangamin, peritol, nutridrinky...
Prípadne môžeš skúsiť cvičiť, tak naberieš aspoň na svalovej hmote a tak. Nezdravý životný štýl však určite nepomôže. Hlavne ak to máš dané geneticky, metabolizmom... Ešte môžeš skúsiť vyšetrenie štítnej žľazy.
Moje kamošky by tiež zožrali aj 5 slonov a stále sú ako prúty. A je úplne jedno či si dajú o pol noci klobásu a pol chleba proste sa s nimi ani s ich postavou nič nedeje. Skús cvičiť a nabrať trošku svalovej hmoty, možno budeš spokojnejšia
Priberieš tak že sa z toho poserieš..
nechápem prečo ľudia stále nechápu princíp priberania... Nepriberáš? tak kurva jedz viac nie ? nepriberáš ani ntak? jedz 2, 4, 8, 10 krát toľko... Priberieš aj keď nechceš
V prvom rade ja som podvedome stále nechcela pribrať, proste mi bolo zle z toho, že by som mohla vážiť viac ako 49kíl,ale minulé leto rpišiel zlom. Mala som strašne stresový rok, hrozne veľa povinností, do toho brigáda, problémy s chalanmi a tak..a jednoducho som raz nejdela skoro nič a raz jedla až som jedla furt, najčastejšie hrianky s maslom a džemom, len som sedela doma a proste sa mi váha pekne pohla smerom hore.. či cvičím či nie, mám stabilnú váhu 54kíl, som stále štíhla,ale mám už ženské krivky.. príde mi to,že buď sa ti nejako telo samé od seba zmení alebo jednoducho budeš vždy chudá..
jedz steaky na večeru. ozvi sa o 2 mesiace
@zuzana15 nenič si zdravie, skús nabrať svaly a ak ani to nezaberie zmier sa s tým, tie kilá časom prídu. Tiež som mala donedávna ledva 45kg a teraz mám 50kg, nerobila som nič iné ako predtým
stavím sa že rodičia nikdy nečuchli napr. do posilky.
Poznal som XY prípadov ako ty, 90% z nich rodičov ako ty, dali si poradiť jesť steaky každý deň, pribrali.
Keď som sa ich väčšinou pýtal čo to teda je keď tak strašne vela jedia tak som sa akurát tak zasmial, to môj tatko zje ako nábeh na raňajky čo oni za 3 dni zjedlia mysleli si že jedia vela. Okrem toho samé junk foods jak čipsy a tak.. z toho nepriberieš...
Good luck
napr. riadny hovädzí steak sa trávi 3-4 hodiny a jesť jedlo na polonatrávený steak a takto to robiť 8 krát denne, amen tvojmu tráveniu... nečuduj sa tomu že nepriberáš..
Stačilo by ti jesť 3-4 jedlá denne, okolo toho len malé svačinky ktoré nerátaš do týchto jedál.
Ja som poznal miliardu takych ludi, a poznam aj expertov ktori ti povedia ze mozes mat metabolizmus rychly aky chces, pribrat sa da. pribral kazdy, ako hovori kolega vyssie, jedz kazdy den hovädzie steaky alebo svieckovicu a preboha nejedz 8 jedal denne, to musis mat tak zblbnuty traviaci mechanizmus ze az.
Tolko jedal jedia len profesionalny sportovci ktori vedia co robia a su na stedoidoch ktori maju pomocou tych steroidov viac traviacich vrcholov a su chopni tie jedla aj vyuzit telom.
PS. Rady od cloveka ktory vazil 55 kilo v 16 rokoch aj s postelou a nevedel pribrat ani za boha.
a kolko ješ toho masa? pol jedneho cecku?
30 gramov ryže ? ješ k tomu zeleninu?
No vidíš a sme doma.. nedá.. tak potom nehovor že sa nedá pribrať
ráno si daj vajcia, ovos, mlieko, toasty, na obed 250 gramov kuracich prs + 150gramov ryže (čo je aj tak dosť málo)
na večeru riadny steak so zemiakmi a za 2 mesiace máš +7 kg ako voda....
Jsi spolocensky akceptovatelna... Toz to hubenej klucina uz neni.
Kluk ma byt velikej vazoun a holka hubena kvetinka
a by si sa čudoval koľko toho zjem. nevieš tak nepoučuj.