Trpne mi celé telo už roky chodím ku psychoške, tá vraví, že to spôsobili traumy z detsva ktorých nebolo veľa...má nietko podobný problém? Nejde o bežne trpnutie typu mravenčenia, vlastne to ani neviem opísať, ako keby stuhli kosti následni ich hned musií
vieš čo..v poslednom čase počúvam o ľuďoch, kt. tŕpne polovica tela...mal/má to aj mamim syn, bol s tým v nemocnici robili mu lumbálku, nevedia čo presne to je, ale vraj najskôr to bude nejaký vírus, ktorý napáda telo. Neviem ako tŕpne telo tebe, len toto ti píšem lebo som o viacerých prípadoch v poslednom čase počula.
absolvoval som kadeaké vyšetrenia od neura cez EMG, krčné, kožné až ma nakoniec na reumatológii odporúčili na psycho, všetko ostatné vylúčili asi preto lebo mi trpne hocičo načo si pomyslím (tiež kvoli stresu)... a ešte raz podotýkam nieje to také bežné trpnutie. Vždy som mal problém to opísať, je to ako keby v nejakej časti tela stuhli kosti (najčastejšie ruky, nohy, krk, chrbát), ja to následne musím uvolniť a to tým, že ich ponaťahujem, ponapínam, popraskám kosti preto som už celý taký "dopraskaný"... @15matka14 čo je to tá lumbálka prosím? nikdy nikto nič také nespomenul... @semhamforas odporúčili mi brať horčík bral som v tabletkách aj v rozpustných tabletách, nikdy nič nepomohlo
Psychologička vraví, že to treba riešiť dvoma líniami.
1. riešiť problémy čo ma trápia, nezatlkať v sebe, byť otvorený
2. robím u nej dáke cviky (ležím so zavretými očami v gauči, hraje relaxačná hudba a ona mi pomalým hlasom rozpráva, že ležím kľudne, nič mi netrpne som úplne uvolnený atď..nikdy to taktiež nepomohlo), mám tie cviky robiť aj doma, no ako vravím aj počas toho cvičenia mi dokáže telo trpnúť...
Ak ste zomňa mimo nečudujem sa psychoška povedala, že ak by to malo prestať tak to nebude do týždňa, mesiaca, roka keďže to trvá už roky - roky by to prestávalo... asi si nato len treba poriadne zvyknúť.
Ďakujem za pomoc
@semhamforas aj keby to bolo nedostatkom minerálov, určite niesom jediný čo ich má nedostatok a nikdy som sa snikým s podobným problémom nestretol aani doktorka...ale Vďaka za radu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
@15matka14 čo je to tá lumbálka prosím? nikdy nikto nič také nespomenul...
@semhamforas odporúčili mi brať horčík bral som v tabletkách aj v rozpustných tabletách, nikdy nič nepomohlo
Psychologička vraví, že to treba riešiť dvoma líniami.
1. riešiť problémy čo ma trápia, nezatlkať v sebe, byť otvorený
2. robím u nej dáke cviky (ležím so zavretými očami v gauči, hraje relaxačná hudba a ona mi pomalým hlasom rozpráva, že ležím kľudne, nič mi netrpne som úplne uvolnený atď..nikdy to taktiež nepomohlo), mám tie cviky robiť aj doma, no ako vravím aj počas toho cvičenia mi dokáže telo trpnúť...
Ak ste zomňa mimo nečudujem sa psychoška povedala, že ak by to malo prestať tak to nebude do týždňa, mesiaca, roka keďže to trvá už roky - roky by to prestávalo... asi si nato len treba poriadne zvyknúť.
Ďakujem za pomoc
to bude skor nerv... ako psychologicke nie.