Cavte ludia uz dlhsie uvazujem ako sa zabezpecit do buducna kedze doba je aka je a asi lepsia nebude. Chcel by som vedet ci mate daky napad aj z praxe. Ja som napr chcel online investovat napr cez Etoro, ale asi si az tak na to neverim. ...
Chcel by som daco ako investovanie zo zhodnotenim cez 6% asi ale neviem ci banky taky daco ponukaju aj ked radsej by som sa bankam vyhol ...
a bohuzial nemam ani vacsiu sumu na start aby som napr kupil daku nehnutelnost a do prenajmu
6% nie je problém na dlhopisoch, ak chceš akcie tak sa tiež dá ale potrebuješ počiatočný vklad aspoň 10k USD a nejaké znalosti aby si o to rovno neprišiel. odporúčam potom skôr US tradovacie nástroje, tam to má trošku väčšiu tradíciu ako u nás. pokiaľ si teda ochotný do toho investovať čas a nevadí ti, že tam tie peniaze budeš mať možno dlhšie tak rozhodne akcie. ak chceš niečo narýchlo a bez starostí, tie dlhopisy sú myslím že relatívne výhodné a bezrizikové...
@meaning_fullness no to som myslel, napr co mi dosiel od statu davnejsie 2. pilier v ING, tak tam to bolo v dakom zakladnom ucte ja som to ce E banking smaril na ten najrizikovejsi ved ked tak za tie roky by to malo aspon cosi dat.
a tie akcie to presne som chcel akurat neviem kde, nevyznam sa v tom. ten online investovanie sa mi paci ale moc tomu este nechapem co a ako a povedsinou tie veci co ponukaju ako online seminare a tak su na 99% knicomu ja by to potreboval vidiet... ale nanestastie v okolii sa tomu nik nevenuje
@nahakudono ja investujem na burze, obchodujem s menou EUR-AUD a USD-AUD... počiatočný vklad som mal 7 000 €... bohužiaľ viac informácií ti nemôžem podať, môžem ti len povedať, že výnos mesačne je viac ako 1 000 € ..peniaze si kedykoľvek môžeš vybrať, mám svojho makléra, ktorý sa v tom pohybuje 13 rokov, nebojí sa riskovať a s peniazmi mi narábať vie, čo sa mi odráža na účte, takže ja ani prstom nepohnem, hoci si berie 25 % z výnosu... existujú demo verzie rôznych portálov burzových, tam sa to dá naučiť, skúsiť si to čo a ako... googli a online semináre sú na prd, musíš si niekoho nájsť kto sa v tom pohybuje ..ale ako spomína v @4 dlhopisy sú alternatíva, síce menej výnosné ale bezrizikové...
@meaning_fullness presne aj to som chcel skusit ja, ja by som tam vsak nanestastie nemal taky vklad, ja by som skor zacinal od mala a postupne pridaval kazdy mesiac 50-100€, aj ked zrovna tym menovym akciam neverim ale zas vidim ze je to efektivnejsie, ja som chcel ist skor do komodit
este by ma zaujimalo ak by mi dakto vedel povedat ako je to na tom Forexe so spreadom a swapom, chcel by som vedet ako je to stou "odmenou" pre brokera
sa to automaticky stahuje a mne na ucte ukaze uz konkretnu sumu ktora mi ostala? potom este ci je mozne pri investovani napr 50€ s pakou 1:200 sa dostat do dlhu ? ak mi rozumiete budem vdacny
ahojte, tak ja osobne som sa uz dlhu dobu zaujimal o rozne investicia.. ale tak nevyznam sa v burze ani v tom Forexe. Tak som velmi dlhuuu dobu hladal nejaku vec aj pre mna ako takeho "lajka". a Musim povedat ze som nasiel tak sa s Vami o nu podelim. Je to skutocne jednoducha vec: viac info najdete tu. » www.facebook.com/Pas%C3%ADvne-pr... kukni si to a sami sa rozhodnite, momentalne je tam aj BONUS.
@Nahakudono Záleží od toho aký je tvoj ciel a čo s nimi chceš spraviť, lebo ak chceš investovať a brať to aj z časového hladiska tak:
krátkodobé - menej ako 1 rok- bežný účet 0 %, terminovaný vklad, sporiace účty 0,01-1,8%
strednodobé 6 až 10 rokov- stavebné sporenie 1,3% -1,9 % + štátna prémia budúci rok 5 % z nasporenej sumy
dlhodobé 10 rokov a viac - životné poistenie, podielové fondy, zlato..- v tomto prípade sa môžeme baviť aj nad 2 % a dostať sa aj na viac percent + využívaš silu zloženého úročenia (úroky z úrokov)
PS: ako som už povedal zaleží od ciela na čo a kedy ich chceš použiť
PS: veľa ludi chce investovať a zarobiť peniaze, ale nemá základný návyk -pravidelne investovať - odkladať peniaze niekam kde sa mi to zhodnocuje
@mitofo heh 2 % je docela nic, moj ciel je casom dosiahnut to aby som mal zabezpecene cca od 500 do 1000€ mesacne v priebehu od 6 az 10 rokov to sa da co viem, len problem je zacat ked nemas nikoho kto sa vtom vyzna a spoliehat sa na keci co su na nete je tazke :/
rozumiem, ked nemáš niekoho kto s tým pracuje je to tažšie. a to chceš mať pravidelný príjem 500 až 1000? z investovania alebo po tých 6 či desiatich rokoch chceš mať nasporené?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a bohuzial nemam ani vacsiu sumu na start aby som napr kupil daku nehnutelnost a do prenajmu
a tie akcie to presne som chcel akurat neviem kde, nevyznam sa v tom. ten online investovanie sa mi paci ale moc tomu este nechapem co a ako a povedsinou tie veci co ponukaju ako online seminare a tak su na 99% knicomu ja by to potreboval vidiet... ale nanestastie v okolii sa tomu nik nevenuje
sa to automaticky stahuje a mne na ucte ukaze uz konkretnu sumu ktora mi ostala? potom este ci je mozne pri investovani napr 50€ s pakou 1:200 sa dostat do dlhu ? ak mi rozumiete budem vdacny
» www.facebook.com/Pas%C3%ADvne-pr...
kukni si to a sami sa rozhodnite, momentalne je tam aj BONUS.
krátkodobé - menej ako 1 rok- bežný účet 0 %, terminovaný vklad, sporiace účty 0,01-1,8%
strednodobé 6 až 10 rokov- stavebné sporenie 1,3% -1,9 % + štátna prémia budúci rok 5 % z nasporenej sumy
dlhodobé 10 rokov a viac - životné poistenie, podielové fondy, zlato..- v tomto prípade sa môžeme baviť aj nad 2 % a dostať sa aj na viac percent + využívaš silu zloženého úročenia (úroky z úrokov)
PS: ako som už povedal zaleží od ciela na čo a kedy ich chceš použiť
PS: veľa ludi chce investovať a zarobiť peniaze, ale nemá základný návyk -pravidelne investovať - odkladať peniaze niekam kde sa mi to zhodnocuje