Ano su prazdniny a o skole sa vtedy nema hovorit ale aj tak. dostal som sa na gympel. Známky na zakladke som ma dvojky posledne rocniky s tym ze som sa skoro vobec neucil. Je to nuda no uvedomujem si ze sa budem musiet ucit viac na gympli. len s abo
nechceš sa učiť a chceš isť na medinu?čudne plany, tam by si to asi potom nezvladol keďže tam je učenia kvantum...a ešte maš len 15-16 rokov, dovtedy kym budeš maturovať môžeš ešte toľkokrat zmeniť rozhodnutie čo chceš robiť...v 15tke prepač že to poviem takto deti ešte nevedia kam pôjdu po strednej, nevedia sa vačšina z nich spravne rozhodnuť
@becrux uplne suhlasim. Moji spoluziaci, co idu na medinu maju same 1 zo vsetkych predmetov, asi nie je treba hovorit, ze na sebe makaju ako draci od prveho rocniku ale na druhej strane nie je gympel ako gympel. Ked chces ist na taku tazku skolu, naozaj by si sa mal viac snazit
sami mi ale povedzte. co je lepsie. byt jednotkar vo vsetkom a tym padom asi stratit vsetok osobny zivot, alebo sa sustredit na predmety co vyuzijes na tej medicine na jednotky a ostatne upustit na trojky. Neviem prave ci na medicine sa budu pozerat na to ako ti sla fyzika alebo ta hodina kde sa vucuje umenie a o obrazoch alebo nejaka obcianska nauka (alebo jak sa to na strednej vola) ja si uvedomujem ze na VS to bude tazke ale tu fyziku nevyuzijem na nic. a podla man lepsie ked budem mat jednotku z chemie, biologie, slovenciny, anglickeho jazyka, z nejakej rustiny, matematiky dvojku a ostatne trojky ako keby mam mat vsetko na dvojky lebo sa budu pozerat hlavne na tu chemiu, biologiu.
a nepytal som sa vas na vas na nazor o tom ze idem na medicinu. som tak rozhodnuty 2 roky a nechcem od toho upustit. stanovil som si svoje ciele a budem sa ich drzat. ale zase kvoli tomu nechcem stratit kamaratov a stihat sport.
ja nvm ci som unikat ale casto staci davat pozor na hodine co sa prebera, spravit si z vykladu vlastne poznamky a z tych si ucivo zopakovat, fungovat sa tak na aj na niektorych predmetoch na vs
a stiham v pohode aj ine veci
k @4 na medine berú podľa príjimačok a podľa maturity takže na fyziku a podobné kašlú, ale aj tak ak to zvládneš (čo myslím, že zvládneš) skús sa trochu poučiť aj ostatné predmety, možno stratíš viac voľného času aj osobný život ako si povedal, ale tvoja budúcnosť sa ti poďakuje
@hokejisto Ja som na gympli mala same 1 občas 2 a občas3 z matiky na polroku... inak som bola vždy vyznamenaná, hlásila som sa na medinu a aj tak ma nezobrali a to som sa zúčastnovala aj bio a che olympiád.... ja byť takto znova prváčka na gympli... učím sa len bio chemiu fyziku slovinu a anglinu.... a na taký dejepis a nosku by som kašlala.... ale bio a che by som sa učila do podorbností, veci navyše lebo na tu medinu-prijímačky to potrebuješ mať fakt poriadne zmáknuté.....
@hokejisto ano, ale ujasni si jednu vec...to, že fyziku ti treba nebude sa možno myliš, na prijimačky do čiech chcu aj fyziku a aj ak pôjdeš na slovensko, nejake zaklady z fyziky ti na škole budu zrejme potrebne, nakoľko medina nie je len chemia a biola, procesy v ľudskom tele a všetky stroje, ktore sa v medine využivaju suvisia aj s fyzikou takže...vyučuje sa tam sice biofyzika, čo možno s klasickou fyzikou veľa nema, ale ak by nebola potrebna fyzika, tak načo by v čechach ju vyžadovali na prijimačky však?ak teraz nevieš obetovať čas a uprednostniš flakanie sa, mysliš, že na medine si tych kamošov udržiš?že aj potom budeš mať čas stihať kamošov, šport aj školu?možno ano, ale prave teraz by si sa mal učiť to zvladať keď tych povinnosti na strednej bude ešte oveľa menej, inak to na vyške pravdepodobne nezvladneš usporiadať si čas...je to len rada, nič viac skus sa zamerať hlavne na tie predmety, ale aj na ostatne utiahni aspoň na 2ky prinajhoršom, idealne jednotky...a nauč sa usporiadať si čas aby si stihal aj šport a kamošov...na vyške budeš mať potom menši problem s tymto
@becrux
ja som nepovedal ze sa na to uplne vykaslem. len som povedal ze ostatne nepotrebne predmety vypustim. neviem jak pre teba ale pre mna je sport co robi neuveritelne dolezity. to iste kamarati. ja som si vedomy ze sa budem musiet ucit a na vyske este viacej. ale logicky mi vypliva ze bude pre mna lepsie ked sa naucim podstatne predmety na jednotku a ostatne vypustim na trojky dvojky aby mi ostal volny cas a aj viacej sustredenia na podstatne predmety. jak to pisala @katkaz
@hokejisto podla mna je to celkom dobry napad,tiez to tak robim. tie predmety co potrebujem (biola, NOS,AJ,SJ,)sa snazim zvladat co najlepsie na 1 pripadne 2, ostatne ako rustina,fyzika,matika,geo,chemia a tak drzim na trojkach (aj ked nie vsetky dobrovolne-napr geo by som mohla mat jednotku keby som chcela,ale chemiu nech sa ucim 24/7 tak to ani na dvojku nevytiahnem ) takze podla mna to problem nie je
ja som to na zš flakala troška, na gymko som sa dostala prve dva roky som mala aj styrky, hlavne matematika a chemia... no v tretom som si uvedomila že je to už so mnou zle tak som na sebe začala makať a z priemeru 2,38 som za polrok urobila 1,6... strednu skolu som ukoncila s vyznamenanim a len jednou dvojkou z matury, inak jednotky treba len chcieť a niesom učenlivy typ - pre mňa bol svet punkove koncerty, pivoooo a kamarati, partia. A nakoniec som bola prijata na obe vysoke skoly, na ktore som si dala prihlasku.. cize, vsetko sa da, len treba chciet
neviem či to je ešte aktuálne, a ani som si nečítala reakcie, ALE. na medinu sa takýmto prístupom nedostaneš mala som 4 spolužiačky, (tiež sme boli na gym.) mali všetky 4 roky samé jednotky, chodili na kurzy , jedna dokonca za ten kurz dala cca 700ečok čo je choré, a z tých 4 zobrali len jednu.. ale tá holka čo ju zobrali, ju učenie baví, furt sa šprtala v knihách, alebo tancovala, ale viac sa učila .. čiže, ak chceš ísť ozaj na medicínu, tak ser na to
podla mna je velmi dobry napad selektovat predmety. pokial chces ist na medicinu, odporucam biolu, chemiu, fyziku a URCITE jazyk /anglictina, pripadne nemcina alebo nieco dalsie/ - ten sa ti bude kazdopadne hodit.
ja som bola na osemrocnom gympli a bohuzial kvoli svojej vtedajsej povahe sprta /na vyske ma to preslo/ som sla na ciste jednotky. a naco mi to bolo? na nic. zbytocna strata casu, tak ci tak si 80% nepamatam. zaklady zo vsetkeho a poriadne vedomosti z nicoho. nemoznost sa vcas zacat profilovat podla toho, co ta fakt zaujima. dejepisarka bola bohuzial najprisnejsia ucitelka, takze miesto chemie som casto zabijala cas memorovanim sa nejakych datumov.
daniel synapius horcicka starsi, bitka pri plastovciach, derivacie, integraly. ak to prezeniem, tak pre mna same nepouzitelne kktiny.
1) na medicinu treba urobit prijimacky takmer na vsetkych skolach
2) pri prijimackach ich zaujima iba to, ci si zmaturoval. na znamky sa ta vzivote nikto pytat nebude.
najdolezitejsie je samostudium - intenzivne sa venuj predmetom, ktore ta zaujimaju, kludne skus nejake olympiady /bio, chemia, fyz/. to ti da viac nez nejake sprtanie sa.
urcite si mozes vo volnom case budovat vseobecny rozhlad /na to som teda ja osobne leniva, mozno preto skoncim ako obmedzeny doktor, ktory nevidi za hranice svojho odboru. co uz, kazdy sme nejaky./, ale nebrala by som to ako nieco zasadne.
Ja idem byť teraz tretiačka na gymli. V prvom ročníku sa to dá zvládnuť na dobré známky ale ostane ti len pár hodín voľna a v druháku je to už ťažšie ja som sa sústredila hlavne na tie predmety, ktoré ma bavia a chcem ich študovať (chémia, geografia) , ostatné predmety som sa učila len pred previerkami a v škole pred hodinami a aj tak som mala voľno len 2 hodiny. Ak chceš študovať biológiu a chémiu budeš musieť väčšinu času aj tak stráviť pri knihách. Ak chceš študovať chémiu musíš ju dobre vedieť a chodiť aj na semináre od druhého ročníka, na prijímacie skúšky ti nebude stačiť učivo z normálnej hodiny a zo seminárov, budeš si musieť z danej vysokej školy kúpiť knihu zo všetkými otázkami na ktoré musíš vedieť odpovedať inak ťažko zvládneš prijímačky. Na biológiu musíš tiež veľa toho vedieť, nieje ťažká ale rozsiahla. Nám učiteľka diktovala poznámky na každej hodine lebo v učebnici je toho veľmi málo, každú hodinu sme zapísali minimálne dve strany vo veľkom zošite, budeš sa ju musieť pravidelne učiť, ak sa budeš učiť len deň pred previerkami tak to na 1 nedáš, ťažko sa naučíš 16 strán bez toho aby sa ti to motalo a nič z toho by si nezabudol, moja učiteľka totiž chcela aby sme to všetko od slova do slova vedeli. Učivo z biológie na gympli je len malá časť z vysokoškolského učiva. Budeš to mať ťažké ak chceš zvládnuť aj školu aj kamarátov. Prajem ti veľa šťastia.
Ja som si vždy myslela, že na medinu chodia ľudia, ako to slušne povedať... s vyššími ambíciami ako prechádzať na 3 na strednej. Hej, každý pozná príbeh nejakého strýka z piateho kolena kamaráta susedovej sesternice, ktorý sa nikdy neučil a potom sa zaťal a dostal sa na medinu. Nevravím, že taký nie sú, len...
OK, ja som napríklad z duše nenávidela učiť sa dejepis, ale myslím si, že na gympel fakt chodíš preto, aby si si utvoril nejaký názor na svet a naučil sa rozmýšľať v súvislostiach (aj keď obmedzených). Ale to ťažko niekomu vysvetliť. Mňa bavilo mať dobré známky a nemám pocit, že by som sa niekedy ukracovala voľnočasové aktivity. Fakt že učiť, normálne učiť bez poldenných prokrastinácií a následných ležaniach nad zošitom pilníkujúc si nechty, som sa začala po mature. Hold, v škole mi bolo dobre (už mi asi nikdy tak nebude )
Okrem toho, čí skôr sa navykneš učiť sa, tým lepšie - nech už budeš robiť v živote čokoľvek. Neukráť sa vlastnou hlúposťou o príležitosti, ale sa ani nepreceňuj, budeš na smiech.
na známky nikto nepozerá (tak kvôli škole by som sa nevzdala môjho sociálneho života aby som sa každučičký deň preučila),
podľa mňa je fajn zamerať sa na tie predmety,z ktorých ideš matruovať ja sa tak snažím,ale z každého predmetu máme toho jak nasraného, bohužiaľ musím zabíjať čas hlavne matikou a predmetmi,ktoré mi budú aj tak na jedno veľké hovno..ja som na gympli prvý rok,idem do druhého a mám to náročné aj cestovaním a som dosť unavená a tiež som mala nejaké tie koníčky a krúžky,ale všetky som ich nechala,lebo by som to proste nestíhala a namiesto toho idem radšej von so spolužiakmi a na koníčky mám čas teraz,cez prázdniny....a myslím,že je dôležité,aby si si zvykol učiť sa,učiť sa veeeľa,lebo na medine toho budeš mať dosť a gympel ťa nepripraví na prijímačky,budeš si musieť naštudovať aj nejaké podkladové materiály tej danej školy...
a ja si nemyslím,že myslíš príliš do budúcna,podľa mňa je fajn,že vieš čo chceš,možno sa ti názor ešte zmení a uvidíš časom...ja by som chcela ísť na medinu tiež. držím palce aj aby sa ti darilo na gympli a aby si mal fajn kolektív a tak..teda predpokladám,že ideš do prvej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
@becrux
sami mi ale povedzte. co je lepsie. byt jednotkar vo vsetkom a tym padom asi stratit vsetok osobny zivot, alebo sa sustredit na predmety co vyuzijes na tej medicine na jednotky a ostatne upustit na trojky. Neviem prave ci na medicine sa budu pozerat na to ako ti sla fyzika alebo ta hodina kde sa vucuje umenie a o obrazoch alebo nejaka obcianska nauka (alebo jak sa to na strednej vola) ja si uvedomujem ze na VS to bude tazke ale tu fyziku nevyuzijem na nic. a podla man lepsie ked budem mat jednotku z chemie, biologie, slovenciny, anglickeho jazyka, z nejakej rustiny, matematiky dvojku a ostatne trojky ako keby mam mat vsetko na dvojky lebo sa budu pozerat hlavne na tu chemiu, biologiu.
a nepytal som sa vas na vas na nazor o tom ze idem na medicinu. som tak rozhodnuty 2 roky a nechcem od toho upustit. stanovil som si svoje ciele a budem sa ich drzat. ale zase kvoli tomu nechcem stratit kamaratov a stihat sport.
a stiham v pohode aj ine veci
preboha
ja som mala jednotky od hora dole cele 4 roky a ucila som sa priemerne, pred pisomkou, gympel nieje ziadna zaluby beruca zalezitost
a pokial chces ist na medinu tam sa budes ucit skoro denne takze mas celkom podivuhodne plany
ja som nepovedal ze sa na to uplne vykaslem. len som povedal ze ostatne nepotrebne predmety vypustim. neviem jak pre teba ale pre mna je sport co robi neuveritelne dolezity. to iste kamarati. ja som si vedomy ze sa budem musiet ucit a na vyske este viacej. ale logicky mi vypliva ze bude pre mna lepsie ked sa naucim podstatne predmety na jednotku a ostatne vypustim na trojky dvojky aby mi ostal volny cas a aj viacej sustredenia na podstatne predmety. jak to pisala @katkaz
ja som bola na osemrocnom gympli a bohuzial kvoli svojej vtedajsej povahe sprta /na vyske ma to preslo/ som sla na ciste jednotky. a naco mi to bolo? na nic. zbytocna strata casu, tak ci tak si 80% nepamatam. zaklady zo vsetkeho a poriadne vedomosti z nicoho. nemoznost sa vcas zacat profilovat podla toho, co ta fakt zaujima. dejepisarka bola bohuzial najprisnejsia ucitelka, takze miesto chemie som casto zabijala cas memorovanim sa nejakych datumov.
daniel synapius horcicka starsi, bitka pri plastovciach, derivacie, integraly. ak to prezeniem, tak pre mna same nepouzitelne kktiny.
1) na medicinu treba urobit prijimacky takmer na vsetkych skolach
2) pri prijimackach ich zaujima iba to, ci si zmaturoval. na znamky sa ta vzivote nikto pytat nebude.
najdolezitejsie je samostudium - intenzivne sa venuj predmetom, ktore ta zaujimaju, kludne skus nejake olympiady /bio, chemia, fyz/. to ti da viac nez nejake sprtanie sa.
urcite si mozes vo volnom case budovat vseobecny rozhlad /na to som teda ja osobne leniva, mozno preto skoncim ako obmedzeny doktor, ktory nevidi za hranice svojho odboru. co uz, kazdy sme nejaky./, ale nebrala by som to ako nieco zasadne.
OK, ja som napríklad z duše nenávidela učiť sa dejepis, ale myslím si, že na gympel fakt chodíš preto, aby si si utvoril nejaký názor na svet a naučil sa rozmýšľať v súvislostiach (aj keď obmedzených). Ale to ťažko niekomu vysvetliť. Mňa bavilo mať dobré známky a nemám pocit, že by som sa niekedy ukracovala voľnočasové aktivity. Fakt že učiť, normálne učiť bez poldenných prokrastinácií a následných ležaniach nad zošitom pilníkujúc si nechty, som sa začala po mature. Hold, v škole mi bolo dobre (už mi asi nikdy tak nebude )
Okrem toho, čí skôr sa navykneš učiť sa, tým lepšie - nech už budeš robiť v živote čokoľvek. Neukráť sa vlastnou hlúposťou o príležitosti, ale sa ani nepreceňuj, budeš na smiech.
podľa mňa je fajn zamerať sa na tie predmety,z ktorých ideš matruovať ja sa tak snažím,ale z každého predmetu máme toho jak nasraného, bohužiaľ musím zabíjať čas hlavne matikou a predmetmi,ktoré mi budú aj tak na jedno veľké hovno..ja som na gympli prvý rok,idem do druhého a mám to náročné aj cestovaním a som dosť unavená a tiež som mala nejaké tie koníčky a krúžky,ale všetky som ich nechala,lebo by som to proste nestíhala a namiesto toho idem radšej von so spolužiakmi a na koníčky mám čas teraz,cez prázdniny....a myslím,že je dôležité,aby si si zvykol učiť sa,učiť sa veeeľa,lebo na medine toho budeš mať dosť a gympel ťa nepripraví na prijímačky,budeš si musieť naštudovať aj nejaké podkladové materiály tej danej školy...
a ja si nemyslím,že myslíš príliš do budúcna,podľa mňa je fajn,že vieš čo chceš,možno sa ti názor ešte zmení a uvidíš časom...ja by som chcela ísť na medinu tiež. držím palce aj aby sa ti darilo na gympli a aby si mal fajn kolektív a tak..teda predpokladám,že ideš do prvej.