Ahoj študenti, chcem sa spýtať tých, ktorí študujú na UPLATNITEĽNÝCH vysokých školách na spôsob učenia. Som ešte na SŠ a neviem sa učiť napr. 2 -3 hodiny v kuse s maximálnou pozornosťou. Lepšie mi to ide, ak si po 50 minútach urobím 10 min. prestávku a po
Nájdi si svoj štýl, ak ti vyhovuje toto, tak to nemeň... Čo sa týka sústredenia, skús pozrieť aj napr. Pomodoro techniku, možno ti pomôže.
Každému vyhovuje niečo iné, ja som si napr. prestávky robil, no už to zvládam aj bez nich (ale zase sa učím na poslednú chvíľku, čiže sústrediť sa proste vo svojom záujme musím)
vraj najlepsie je sa ucit cca 15-20 min a medzi tym si davat 5 min pauzy....tak som sa ucil na matury a vedz, ze som nebol ani unaveny a pamatal som si teda dost toho
definuj mi uplatniteľné vysoké školy a prečo by mal byť rozdiel v učení sa na nich a v učení sa na "neuplatinetľných" ? O.o keď sa niečo musím naučiť tak sa to musím naučiť asi
bez prestávky som sa aj 15 minút dokázala v pohode. teda občas a pomáhalo mi hlavne značiť si farebne veci, lebo som si ľahko pamätala ako vyzerala tá stránka, z ktorej som sa učila, kde čo bolo, tak preto to značenie.
@STUDENT1 mne sa tiez lepsie uci v kratsich intervaloch, ale zase castejsie, napr. osvedcila sa mi metoda, ze venujem sa uceniu kratko, ale casto, napr si precitam nieco dva krat za den, venujem tomu pol hodinu, robim tak niekolko dni po sebe a zapamatam si to lepsie nez keby som sa ucila cele hodiny v kuse
@STUDENT1 Ja som videl video, kde jeden profesor rozprával o učení a hovoril, že by si sa mal učiť tak 25-30 min. a potom 5 min. prestávka, takto stále dookola kým sa nenaučíš.
Ďakujem všetkým za postrehy a pripomienky Určite sa inšpirujem... P.S. : s tými uplatniteľnými VŠ - učiť sa musia všade, ale nie všade to naozaj aj vedia. A nevravte mi, že 4-kár na ZŠ, ktorý išiel na prvú súkromnú VŠ, ktorá mu prišla pod ruku je rozumnejší ako neaký ten stavár, farmaceut, medik, informatik, veterinár, strojár ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Každému vyhovuje niečo iné, ja som si napr. prestávky robil, no už to zvládam aj bez nich (ale zase sa učím na poslednú chvíľku, čiže sústrediť sa proste vo svojom záujme musím)
...len keď mi už horí za riťkou... :letim:
ja som si tiež myslela, že sa nedokážem dlho učiť. a bum odrazu som dávala aj tri hodiny vkuse a i tak som nestíhala niekedy.