vypni PC. oddýchni si trošku, vypi kávu a čítaj si to a čítaj čítaj čítaj.. potom si to rozdeľ na odseky a hovor si to a stále pridávaj nový odsek... zložité? možno trošku. ale ak sa sústredíš ide to...
ja som fungovala podobne, ako @2 - keby som si len čítala, nezapamätala by som si to dobre, alebo by som to nevedela sformulovať. keď som sa to prinútila opakovať, kľudne aj nahlas, musela som sa nad tým zamýšľať a zapamätala som si to.
ide o to, aký si typ. možno si vizuálny typ a budeš si lepšie pamätať podľa toho, kde sa látka nachádza v zošite. možno si potrebuješ prepisovať. možno potrebuješ počúvať a opakovať - moja kamarátka si zvykla nahrávať seba na pásku a púšťať si to. možno ti stačí použiť len jednoduchý trik a všetko si farebne označiť podľa hierarchie a podľa toho vedieť, že tieto podnadpisy patria k tomuto nadpisu. možno sa nad všetkým musíš zamyslieť a až pochopíš kontext, zrazu ti to naskáče samé do hlavy aj bez memorovania. možno len pri tom sedíš málo a nesústredíš sa. skús si vygoogliť nejaké učebné techniky a odskúšať, čo ti sedí.
hlavne tomu treba chapat...ja mam napr biologiu,chemiu rad,chapem im cize nerobi mi problem sa to naucit pokial to nejsu nejake velke biflovacky..a hlavne sa sustredit .. a nebyt unavena..
Uč sa pred spaním. Je to vedecky dokázané a aj ja to mám odskúšané, že keď sa učíš večer pred spaním, ráno sa zobudíš a všetko vieš
A okrem toho si zo všetkého čo sa mám naučiť robím poznámky. Mám sa naučiť nejakú látky, tak si z toho vypíšem v odrážkach stručne to najdôležitejšie a učím sa z toho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ide o to, aký si typ. možno si vizuálny typ a budeš si lepšie pamätať podľa toho, kde sa látka nachádza v zošite. možno si potrebuješ prepisovať. možno potrebuješ počúvať a opakovať - moja kamarátka si zvykla nahrávať seba na pásku a púšťať si to. možno ti stačí použiť len jednoduchý trik a všetko si farebne označiť podľa hierarchie a podľa toho vedieť, že tieto podnadpisy patria k tomuto nadpisu. možno sa nad všetkým musíš zamyslieť a až pochopíš kontext, zrazu ti to naskáče samé do hlavy aj bez memorovania. možno len pri tom sedíš málo a nesústredíš sa. skús si vygoogliť nejaké učebné techniky a odskúšať, čo ti sedí.
ked uz fakt ale ina moznost neni, ze ani tahak nepomoze, tak idem do vane a tam sa ucim
A okrem toho si zo všetkého čo sa mám naučiť robím poznámky. Mám sa naučiť nejakú látky, tak si z toho vypíšem v odrážkach stručne to najdôležitejšie a učím sa z toho.