Ahojte,chcem sa opytať či neviete ako spravne sa uciť.totiz to ja sa ucim pravidelne aj sa potom vyskusam na nieakych ulohach ale testy v poslednej dobe pisem na 3,2.Je to strasne deprimujuce a neviem ako postupovat,ved ti co sa neucia maju lepsie znamky
urob si test na spôsob učenia (či si aktivista, teoretik, pragmatik alebo reflektor - niekde na nete to určite bude alebo výchovný poradca u vás na škole by mal také mať) a podľa toho sa orientuj, to celkom zaberá
noo v prvom rade by si si asi mala zvyknúť, že tí čo sa neučia majú dobré známky, lebo to tak bolo, je a asi aj bude....tiež ma to štvalo, ale tak s tým proste nič neurobíš...
a druhá vec...ťažko takto súdiť, kde pri učení robíš chybu, ale ono si nestačí učivo len prečítať, ale bolo by fajn keby tomu aj rozumieš, čo vlastne čítaš. Možno si v škole viac pod stresom, aj to by mohlo zavážiť..mimochodom, ako je to, keď odpovedáš pri tabuli? niekomu ide lepšie slovné odpovedanie, niekomu testy...
Tak 1) Napr. ja ti to cez prestávku poviem aj odzadu a pre tabuľou ledva na dvojku, nenávidím keď sa na mňa tí nechutní spolužiaci kukajú Zlí kolektív Tak či toto nie je tvoj problém.
2) Skús si určiť nejakú odmenu, že keď napr. sa naučíš zemepis, dáš si francúzsky croissant
3) Deľ si to. Naraz sa nič nenaučíš, mňa by asi porazilo
4) Nájdi si zábavný spôsob učenia... aspoň toho čoho sa dá Napr. keď beriete na dejepise prvú svetovú, nejaký z tej série denníkov čo žili vtedy a vtedy si skús prečítať, pozri si nejaký film. Na to dojdeš Napríklad ja viem miešať jedy jak som sa do jednej knihy zažrala
@astorka15 tak asi ti nevyhovuje pravidelne ucenie sa na hodinu sa pripravuj tak, ze si 2-3x prečítaš noe učivo, aby ked ta nahodou vyvolaju si vedela odpovedat. a inak sa uč až den pred písomkou. aspon mne to takto vyhovovalo, lebo na pravidelne ucenie nie som moc. a tiez ked sa ucis pravidelne tak sa aspon mne nechcelo potom znova vsetko ucit na pisomku a tym padom som vela pozabudala a nedoplnila si tie informacie, lebo chut ktora by mala byt pred pisomkou (testom) som vycerpala na pravidelne ucenie sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
a druhá vec...ťažko takto súdiť, kde pri učení robíš chybu, ale ono si nestačí učivo len prečítať, ale bolo by fajn keby tomu aj rozumieš, čo vlastne čítaš. Možno si v škole viac pod stresom, aj to by mohlo zavážiť..mimochodom, ako je to, keď odpovedáš pri tabuli? niekomu ide lepšie slovné odpovedanie, niekomu testy...
2) Skús si určiť nejakú odmenu, že keď napr. sa naučíš zemepis, dáš si francúzsky croissant
3) Deľ si to. Naraz sa nič nenaučíš, mňa by asi porazilo
4) Nájdi si zábavný spôsob učenia... aspoň toho čoho sa dá Napr. keď beriete na dejepise prvú svetovú, nejaký z tej série denníkov čo žili vtedy a vtedy si skús prečítať, pozri si nejaký film. Na to dojdeš Napríklad ja viem miešať jedy jak som sa do jednej knihy zažrala
Držím palce