Prosím vás, poznáte nejaké umelecké školy v BA? Som deviatačka a chcela by som ísť na nejakú dobrú umeleckú, lenže neviem si vybrať, rozmýšľala som aj o súkromnej na ivánskej. Lenže neviem či je dobrá alebo sa oplatí ísť radšej na gymnáziu?
@ewa12 Veľmi veľa záleží na Tebe samej. Ak nebudeš lenivá, to, aké obmedzenia Ti ktorákoľvek škola uloží alebo aké výhody dá k dispozícii, je len na Tebe. Súkromná škola Ti poskytne fajn technické vybavenie a dajú sa na nej produkovať skvelé veci. A snáď aj nejakých pár kvalitných učiteľov, ale nie je to len o nich. V ich záujme nie je Ťa niečo naučiť. Čo neznamená, že v rámci verejného školstva sa dobré veci tvoriť nedajú, len možno.. tým, že nie sú financie, nie je taká technika, priestory a podobne. Ale.. žiadne obmedzenie nie je dosť veľké, ak ho chuť nájsť východisko prevýši. Vyber si obor, čo by Ťa najviac zaujal, podľa neho sprav zoznam škôl a to už uvidíš, či sa vôbec na všetky dostaneš. Potom už si rob referencie o jednotlivých konkrétnych vybraných inštitúciách, priamo u zdrojov. Navštevuj dni otvorených dverí, pozeraj si weby, prípadne sa skontaktuj s niekým, kto tam študuje/študoval.. Veľa zdaru!
Na Gymnázium V ŽIADNOM prípade nechoď. Doporučujem strednú školu umenia a vytvarky a kostýmov v BA na sklenárovej ulici. » www.svsba.sk/index.php?id=sk...
Ďakujem všetkým za radi. Išla by som na Ivánsku ale rozmýšľala som aj o tej na sklenárovej. Ale asi by som šla na ivánsku lebo tam ide aj moja kamarátka, ale ešte popremýšľam. Fakt všetkým dakujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov