kde je podla vas (spravu ARRA som videla ) lepsie studovat prekladatelstvo-tlmocnictvo? ARRA tvrdi, ze na UNIPO (univ. v Presove ), niekto zas, ze lepsia je v tomto univ. Mateja Bella v BB...tak ja nvm...co vy na to?
tak,najlepsie tlmocnictvo je v ba na komenskeho,len tam lahke nie je sa dostat.a arra?to jednym uchom dnu,druhym von.na to kasli.a rozhodni sa podla seba.celkovo,o BB sa hovori,ze je to ,studijne mestecko",tak preto mi to lepsie pripada.inac,ked mam pravdu povedat,ked ta uz tie jazyky bavia,skus racej medzinardone vztahy.to ajvyuzijes.
tak,rozhodni sa správneee...byt na tvojom miest eidem medzinarodne vztay studovat,tam je anglina,nemina,fr,aj arabcina ale tlmocnictvo je velky zaberak..najme fr.
@moni303035 v brne mozes studovat akurat tak filologiu s ktorou sa nezamestnas ani o 100 rokov..prekladatelstvo v cesku mozu studovat len ludia, ktori ovladaju dokonale cesky- preklada sa tam do cestiny a uroven toho prekladu ako stylistika ci gramatika sa prisne hodnotia
Prosim o radu,dost surne.Vzali ma na prekladat. a tlmocnictvo do Ba- Komenskeho,anglicky-nemecky jazyk. Ale vzali ma aj na Ekonomicku univerzitu-fakulta aplikovanych jazykov. Inak ma vzali aj do Nitry a Trnavy,ale tie so vypustila.Chcem pocut objektivny nazor niekoho, kto sa tomu trosku rozumie..Co by ste si na mojom mieste vybrali?Ucila som sa hlavne na ekonomicku,pacilo sa mi,ze popri jazykoch sa tam kladie doraz aj na ine vedy a slovnu zasobu z viacerych oblasti.Kedze je to nova fakulta,nemala som sa koho spytat,ako sa mu tam paci a ci to ma vyznam. Len na nete som citala,ze ta fakulta bola vytvorena na zaklade momentalnych potrieb na trhu.Cize o nejakom mene alebo povesti sa tu nemozeme ani bavit.Ale zhodou okolnosti ma zvali aj na UK v komb aj-nj, co je pre mna velka pocta.Kedze tato uni ma dost velke meno a skoro vsetky kapacity tu studovali,zacalo ma to lakat aj sem.Odradzuje ma vsak pristup anglictinariek,kore boli pocas celych prijimaciek odmerane a povysenecke a kedze anglictinu mam ako druhy jazyk,nerada by som vypadla hned na zaciatku.Dalej som pocula,ze sa tu vyucuju cisto len jazyky.Prednasky su asi 2-3dni za tyzden,pricom na ekonomickej 4 dni,ako som spomenula,su tu aj ine vedy,ktorym sa venuje a tie sa vyucuju sa mi zda zakazdym stvrtok.A dostavam sa k podstate celej veci,ani tak nemam strach,ze by som to nezvladla,keby si este nieco teraz cez prazdniny popozeram,ale ide mi o to,ci mam stavit na zarucenu kvalitu a meno alebo mam vyskusat nieco nove a podla mna sympatickejsie,kedze nebudem zhlbena len v jazykoch ale nacriem aj povedzme do sociologie,marketingu,psychologie a pod.Aj na Uk aj na Eube sa robia statnice z jedneho jazyka v 3. rocniku.Cize pocta a meno alebo zaujimavejsia novinka?Poradte,co by ste spravili na mojom mieste!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov