Dobry den ,bol by som len rad keby som sa dozvedel od vas,ako urychlit rast,sice pomaly rastiem,len keby sa dalo umoznit tento jav...ci existuju na to specificke cviky a nejaka vydatna strava,dakujem za pochopenie a skore odpovede..
neviem si predtavit cviky na urychlenie zrastu, cviky vacsinou skracuju svaly, co spomaluje rast - mozno nejake kompenzacne, natahovacie maximalne. Rast je ale podmienení geneticky, to neoklames - vyskusaj take sporty ako volejbal, basketbal, to by ta malo natiahnut troska pravidelne samozrejme
ja mám 175 a to je trochu rozdiel ,nerozumies? D ale rád by som mal aj tych 182 ako si spomenul ....avsak keby som naplno sportoval t.j.plávanie napr....,konzumoval vela bielkovin t.j.mliecko,masko a spal a spal a spal?
ide o vela ....proste pri kazdom sa citim maly,na svete zije pomerne viac vysokych nez nizkych ludi ked sa obhliadam..a som totizto chalan ospravdelnujem sa za zly detajl v profile..a mam 16
@mcaxebread - "cviky vacsinou skracuju svaly, co spomaluje rast"
...to si robíš prdel? každý pohyb ti polovicu zúčastnených svalov skracuje (a druhú predlžuje), a to sú všetko dočasné záležitosti, s rastom to nijak nesúvisí
@adamec1- vzrast je čisto genetická záležitosť, btw ja mám cca 178 a vek mám pravý a nijak malý sa necítim, v tvojom veku som mal asi 170 (alebo možno viac, ale viac ako 175 určite nie), takže nerieš, to sa časom spraví samo - alebo nespraví, ale ty s tým nemáš ako niečo spraviť.
strečing ti nepomôže, ten sa týka svalov, žiadne cvičenia ti nepomôžu, lebo vzrast je záležitosť dĺžky kostí a tá je záležitosťou štítnej žľazy a hypofýzy, takže jedine ak by si si vedel spôsobiť ich hyperfunkciu, čo je regulérna choroba a dosť nepríjemná, neodporúčam.
odporúčam radšej zmieriť sa s tým čo máš, a naučiť sa s týmto príšerným neznesiteľným bremenom, že si o 7 centi nižší než by si chcel byť, žiť.
@midnight ano mas pravdu, napr biceps brachi - koncentricka faza skracuje, excentricka predlzuje. Lenze je efekt ten isty? Svalova sila je znama ako schopnost prekonavat odpor. Pokial je svalove usilie vacsie ako vonkajsie sily - kontrahuje sa koncentricky, a opacne samozrejme. Cize pri koncentrickej faze vynakladas viac svalovej sily, preto vsetci sbskari chodia pokrceni v laktovom klbe lebo su poskracovani, nerobia zo seba machrov.. Dalej tu mame aj fyziologicke hladisko - co sa deje v nutri v tele, ked sa kontrahuje koncentricky a excentricky. Je zname ze pri koncnetrickej faze funguje bielkoviny aktin a myozin, enzim atp-aza, stiepenie ATP uvolnovanie energie blablabla... naopak ked sa sval dostava do povodnej dlzky, tak to zaistuju predovsetkym bielkoviny nebulin a titin, ktory je zakotveny v linii sarkomery a zabezpecuje anatomicku kontinuitu sarkomery.
takže .. niekoľko krát tu už bola spoenutá genetika, to je pravda tú nijak raz neo*ebeš
šport - v prvom rade NIKDY NIEJE NESKORO (ak si talent-inak je to len strátu času a drahá investícia) nieje to celkom jedno čo budeš robiť, basketball, voleyball sú dobré športy na to aby si mal predpoklad sa trošku natiahnúť ale sú to športy kde často chýba správny atletický základ z čoho vyplíva viac zranení a doživotných traum ako pri iných športoch.
- plávanie je celkom dobrá voľba s vyššie spomenutých, prípadne skúsiť jógu alebo nejaký strečing pilates no ja neviem .. ALE
ak ťa trápi že máš 175 cm potom ti nepomôže ani jedno z toho skôr by si mal prestať pozerať filmy kde hrajú dvojmetrové namakané obludy a radšej sa báť čo príde za 2 roky a nie že máš 175cm
@mcaxebread gratulujem, ešte si pamätáš hodiny biológie. nič z toho čo si napísal však nijako nesúvisí s rastom. pokrčení sbskari si za to môžu sami že si po cvičení nedajú strečing, a ich pokrčenosť nesúvisí so vzrastom, ale s držaním tela ktoré spôsobuje že VYZERAJÚ nižší než SÚ,
@midnight aspon niekto si to pamatat musi. preto som v prvom mojom prispevku napisal ze su dobre kompenzacne natahovacie cvicenia. hovoril som takisto aj o genetike, co je asi najvacsi faktor rastu u deti, a o cvikoch, ktore rastu moc nenapomahaju, ale su aj dalsie faktory a je ich strasne vela, ktore rast ovplyvnuju - napr. prijem bielkovin, medzistavcove platnicky, okyslicenie organizmu, prostredie, psychika a mnoho dalsich veci...
a na skole som nemal biologiu - vsetko som sa docital z najnovsich vedeckych prac, takzvane sportove zborniky
@adamec1 rastovy hormon az mas ale 50 000 mesacne..no TS by to dala do kopy.. sak si kukni o tom na googli wikipedia = Rastový hormón (somatropín) je polypeptid (bielkovina), ktorý je syntetizovaný, skladovaný a uvoľňovaný do obehu somatropnými bunkami predného laloku hypofýzy.
Rastový hormón (GH) nepodporuje len rast, ale má aj široký metabolický význam pre celý organizmus. Zatiaľ čo jeho účinok na rast je časovo limitovaný, vykazuje rastový hormón celý rad metabolických efektov po celý život: anabolický účinok, vplyv na hospodárenie so sacharidmi, metabolizmus a distribúcia telesného tuku, vplyv na kosti, vplyv na imunitu atď...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a pre zakľadateľa : neviem. skús športovať a jesť veľa bielkovín
Tak bud rad a zavri bager.
...to si robíš prdel? každý pohyb ti polovicu zúčastnených svalov skracuje (a druhú predlžuje), a to sú všetko dočasné záležitosti, s rastom to nijak nesúvisí
@adamec1- vzrast je čisto genetická záležitosť, btw ja mám cca 178 a vek mám pravý a nijak malý sa necítim, v tvojom veku som mal asi 170 (alebo možno viac, ale viac ako 175 určite nie), takže nerieš, to sa časom spraví samo - alebo nespraví, ale ty s tým nemáš ako niečo spraviť.
strečing ti nepomôže, ten sa týka svalov, žiadne cvičenia ti nepomôžu, lebo vzrast je záležitosť dĺžky kostí a tá je záležitosťou štítnej žľazy a hypofýzy, takže jedine ak by si si vedel spôsobiť ich hyperfunkciu, čo je regulérna choroba a dosť nepríjemná, neodporúčam.
odporúčam radšej zmieriť sa s tým čo máš, a naučiť sa s týmto príšerným neznesiteľným bremenom, že si o 7 centi nižší než by si chcel byť, žiť.
šport - v prvom rade NIKDY NIEJE NESKORO (ak si talent-inak je to len strátu času a drahá investícia) nieje to celkom jedno čo budeš robiť, basketball, voleyball sú dobré športy na to aby si mal predpoklad sa trošku natiahnúť ale sú to športy kde často chýba správny atletický základ z čoho vyplíva viac zranení a doživotných traum ako pri iných športoch.
- plávanie je celkom dobrá voľba s vyššie spomenutých, prípadne skúsiť jógu alebo nejaký strečing pilates no ja neviem .. ALE
ak ťa trápi že máš 175 cm potom ti nepomôže ani jedno z toho skôr by si mal prestať pozerať filmy kde hrajú dvojmetrové namakané obludy a radšej sa báť čo príde za 2 roky a nie že máš 175cm
a na skole som nemal biologiu - vsetko som sa docital z najnovsich vedeckych prac, takzvane sportove zborniky
Rastový hormón (GH) nepodporuje len rast, ale má aj široký metabolický význam pre celý organizmus. Zatiaľ čo jeho účinok na rast je časovo limitovaný, vykazuje rastový hormón celý rad metabolických efektov po celý život: anabolický účinok, vplyv na hospodárenie so sacharidmi, metabolizmus a distribúcia telesného tuku, vplyv na kosti, vplyv na imunitu atď...